+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Gouda.

Functioneel beheerder Gouda

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Dienst Justitiële Inrichtingen

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
Dienst Justitiële Inrichtingen

Gevraagd

 • 24 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 • 3.091 - € 4.921 p/m
 • Pensioenregeling

Vacature in het kort

Als Functioneel Beheerder bij DJI zorg je ervoor dat de systemen goed aansluiten op hoe onze mensen werken. Je gaat op pad om te zien wat er beter kan en brengt deze ideeën terug naar het team. Je werkt in een omgeving die anders is dan de meeste, waar veiligheid belangrijk is. Je helpt mee om alles soepel te laten lopen en maakt het werk voor iedereen makkelijker. Je komt terecht in een team dat zich elke dag inzet voor een veilige samenleving. Wil jij jouw talenten benutten in een nieuwe omgeving? Lees verder om te ontdekken hoe.
 

Volledige vacaturetekst

FUNCTIONEEL BEHEERDER
Jouw voornaamste doel? IV-systemen zo goed mogelijk laten aansluiten op de werkprocessen van onze gebruikers. Kunnen de DJI-medewerkers zonder problemen met de applicaties overweg? Wat missen zij nog om goed en veilig hun werk te kunnen doen? Deze en andere vragen stel je bijvoorbeeld wanneer je de verschillende inrichtingen in het land bezoekt. De antwoorden neem je mee terug naar je team en vertaal je naar technische aanpassingen of nieuwe applicaties. En je kijkt hierbij altijd vooruit. Voorzie je risico’s? Dan communiceer je die op managementniveau. Verder ben je verantwoordelijk voor een productplan, ontwikkel je standaardprocedures die van belang zijn voor jouw werk en neem je de leiding bij storingen. Daarnaast doe je ook voorstellen om continu te verbeteren.

JOUW WERK IN
BEDRIJFSVOERING EN STAF
DJI biedt mooi en uitdagend werk in een niet-alledaagse omgeving. Achter de mensen die rechtstreeks contact hebben met de gedetineerden en de forensisch patiënten staan talloze collega’s die elke dag een belangrijke operationele of strategische bijdrage leveren aan het goed functioneren en presteren. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. Zoals de collega’s van Communicatie, Administratie, Onderwijs, ICT, HRM of Onderzoek. Als facilitair-, inkoop- en financeprofessional kun je bij ons ook alle kanten op. We richten ons namelijk op het volledige spectrum van bedrijfsvoering waarin we ons werk steeds efficiënter en innovatiever willen doen. Als professional bij DJI draag je bij aan de veiligheid van de samenleving.

DIT GA JE DOEN
Bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) draaien behoorlijk wat systemen. Jij ondersteunt de gebruiker hierbij en gaat met hen in gesprek over verbeteringen. Je komt te werken binnen een van onze drie teams:
 • Binnen het team Detentie en Verblijf ondersteunen we met diverse IV-oplossingen het primaire proces rondom het gevangeniswezen. Hierbij valt te denken aan de identificatie en vastlegging van een justitiabelen, als de monitoring van de gedragingen van een justitiabelen tijdens zijn verblijf. De IV-oplossingen zijn onderdeel van zowel een interne als een externe keten. Naast deze toepassingen worden ook IV-oplossingen beheerd die direct door justitiabelen gebruikt worden. Als functioneel beheerder Detentie en Verblijf draag je zorg dat zowel de medewerkers in de business als onze justitiabelen optimaal ondersteund worden.
 • innen team Zorg zijn we er voor de 11.000 justitiabelen die aan de zorg van DJI zijn toevertrouwd. Recht op zorg is binnen DJI net zo belangrijk als in de reguliere maatschappij. Goede informatievoorziening staat daarbij centraal, zodat justitiabelen de juiste medicijnen, somatische zorg, geestelijke gezondheidszorg en tandzorg krijgen. Je schakelt o.a. met gebruikers binnen penitentiaire inrichtingen, penitentiaire psychiatrische centra of jeugdinrichtingen en vertaalt behoeftes en klantvragen van bijvoorbeeld psychiaters, psychologen en verpleegkundigen naar functionaliteiten zoals een Elektronisch Patiëntendossier. Maar denk ook aan de hele financiële stroom die achter deze processen schuilgaat. Ook de inkoop, contracteren en facturatie/declaratie van zorg moet met IV-oplossingen in goede banen worden geleid.
 • Binnen het team Staf- en Landelijke Diensten beheren we niet alleen de applicaties van de Dienst Vervoer & Ondersteuning, zoals Drife, maar ook alle applicaties van onze interne processen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Topdesk, Intranet, LMS, Serviceportaal, het toegangsplatform, roostersystemen, DMS, maar ook aan managementinformatie voor diverse niveaus in de organisatie.


Gevraagd

Jij hebt een passie voor je vak en denkt in mogelijkheden en kansen. De komende tijd sta je voor een belangrijke verandering binnen Functioneel Beheer en Dienstenmanagement: wij breiden het Agile werken namelijk steeds meer uit. Je specialiseert je in de diverse systemen en technologieën waarvoor jouw team verantwoordelijk is. Samenwerken gaat je goed af. Je durft het voortouw te nemen, verbetervoorstellen aan te dragen en weet IT-collega’s en eindgebruikers te verbinden. Binnen no time bouw je een netwerk op en je ziet graag met eigen ogen wat er op de werkvloer met jouw systemen gebeurt.
 • Je hebt een hbo- of wo-diploma in een relevante richting, bijvoorbeeld informatiemanagement, en kennis van en ervaring met functioneel beheer.
 • Je bent goed in het signaleren en analyseren van verstoringen.
 • Je kunt goed adviseren, mondeling en schriftelijk rapporteren en presenteren.
 • Je hebt kennis van projectmatig werken (PRINCE2 of agile/scrum).
 • Je hebt uitstekende kennis van BiSL, beheerprocessen (ITIL Foundation) en testen (Testen Foundation of Tmap).
Murat werkt als functioneel beheerder bij de Directie Informatievoorziening: "Als functioneel beheerder ben je de brug tussen de techniek en de mensen. Dat maakt deze combinatie met de business voor mij zo interessant. Je zorgt hierbij dat IT voor iedereen te begrijpen is en bent ook aan de voorkant bezig met oplossingen. Het leukste vind ik om dit beheer zelf te kunnen doen. Naast het dagelijkse functioneel beheer draai ik mee in interessante projecten. Van het bibliotheeksysteem vernieuwen tot het in kaart brengen van (veiligheids)risico’s." Wil je hier meer over weten? Lees hier het hele interview met Murat

Aanbod

DIT KUN JE VERWACHTEN
 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness
 • Salarisniveau - min. Schaal 10 - max. Schaal 10
 • Maandsalaris - min. €3.091,00 - max. €4.921,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met proeftijd) (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Contractduur - nvt
 • Minimaal aantal uren per week - 24
 • Maximaal aantal uren per week - 36
HOOFDKANTOOR
DIRECTIE INFORMATIEVOORZIENING
Je krijgt zo’n driehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan functioneel beheerders, adviseurs, architecten en informatiemanagers. Wat jullie gemeen hebben is de voortdurende uitdaging om te innoveren, te professionaliseren én om te leveren. Van een device waarmee justitiabelen zelf hun afspraak bij de kapper of tandarts regelen, tot een planningstool voor de DJI-busjes die justitiabelen van A naar B vervoeren. Van nieuwe software voor de elektronische enkelbanden tot een digitaal patiëntendossier. In multidisciplinaire teams werken we meer en meer samen met de gebruikers.

MEER OVER JOUW TOEKOMSTIGE AFDELING
Functioneel Beheer en Dienstenmanagement

Het team Functioneel Beheer en Dienstenmanagement is een afdeling in ontwikkeling. We stellen de eindgebruiker nog meer centraal dan voorheen. Onze functioneel beheerders zoeken het contact met de gebruikers dan ook actief op om de samenwerking en de systemen te verbeteren. Als afdeling zijn we verantwoordelijk voor het beheer van de informatievoorziening van DJI. Dat betekent dat wij dagelijks contact hebben met de (kern)gebruikers, expertgroepen, de regieorganisatie, ketenpartners en leveranciers als het gaat om de inzet van ICT-producten en -diensten. We bepalen de benodigde functionaliteit van applicaties en houden die in stand. Ook zijn we verantwoordelijk voor releases: we stellen oplossingen samen en plannen en testen deze zodat ze efficiënt en betrouwbaar kunnen worden doorgevoerd.

"Naast de vacature voor functioneel beheerder is er ook een vacature voor functioneel beheerder datawarehouse beschikbaar, waarbij de focus ligt op het beheren en optimaliseren van de functionele aspecten van de datawarehouse applicatie. Als je ervaring hebt in dit domein, bekijk dan ook deze vacature’’ Functioneel beheerder datawarehouse."

KIJK JIJ VOORBIJ WAT IEMAND GEDAAN HEEFT?
ER ZIT MEER ACHTER WERKEN BIJ DJI
Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

BIJZONDERHEDEN
 • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Met je account kan je ook de status van je sollicitatie inzien, handig toch? Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.
 • Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, DJI biedt goede faciliteiten om thuis te werken.
 • Let op: Wij sluiten de werving eerder als we de vacature vervuld hebben. Wees er op tijd bij en reageer snel!
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
ZO SOLLICITEER JE
Spreekt werken bij DJI je aan? Solliciteer direct!
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in