Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Wesley van YER het aan

Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Wesley van YER het aan
“Een match op louter steekwoorden resulteert in onnodige benaderingen en teleurstellingen bij professionals op allerlei platformen.”

Wie is Wesley Jeoffrey?

“Ik ben Wesley Jeoffrey, Business Consultant IT bij YER Eindhoven. In 2018 behaalde ik mijn bachelor in Human Resource Management en begon ik bij YER als Consultant IT. Inmiddels heb ik de stap gemaakt naar Business Consultant.

Mijn verantwoordelijkheid is het representeren van gepassioneerde ICT'ers bij ASML. Het realiseren van een constructief, duurzaam partnership staat bij mij hoog in het vaandel. Door mijn persoonlijke aanpak, natuurlijke nieuwsgierigheid en professionaliteit fungeer ik als volwaardig businesspartner voor zowel kandidaten als opdrachtgevers.”

Wat houdt ICT recruitment in bij YER?

“Vakmanschap en maatwerk staan bij ons hoog op de prioriteitenlijst. We bieden passende oplossingen voor strategische, personele vraagstukken. We creëren op verschillende manieren waarde voor onze klanten; van internationale werving tot ontwikkeling, coaching en intensieve begeleiding. Deze propositie maakt onze kandidaten (en de consultants van YER) zeer waardevol voor onze opdrachtgevers.”

Wat is je grootste uitdaging als het gaat om ICT-vacatures?

“We richten ons bij YER voornamelijk op het hogere marktsegment. Onze vraagstukken spelen zich af in een dynamische omgeving, waar gewerkt wordt met complexe materie. Het is een intens proces om binnen de gestelde tijd de vereiste ICT specialisten te vinden, boeien en binden. De hoge kwaliteitsnorm en vaak korte tijdsspanne vormen een uitdagend huwelijk.”

Hoe pak je deze uitdaging aan?

“Ons interne personeel volgt trainingen en ontwikkelingsprogramma's om kennis en kunde naar een hoger plan te tillen. Hierdoor zijn we in staat de beste vaardigheden van ICT professionals akinhoudelijk op waarde te schatten en kunnen we beter en sneller voorzien in de klantvraag. De werkwijze is gebaseerd op focus, vakkennis, specialisaties en een zeer sterk netwerk in binnen- en buitenland. Op deze manier maximaliseren we het rendement van al onze samenwerkingen, voor alle betrokken partijen.”

Over YER

Recruitmentbureau YER richt zich op het invullen van vacatures voor werkzoekenden met een bachelor-, master- of PhD-graad. Het bedrijf heeft meer dan 2000 werknemers en is zowel actief in Nederland (9 vestigingen) als België en de Verenigde Staten. YER bemiddelt voor een breed palet aan ICT-functies, denk bijvoorbeeld aan de rol van applicatiebeheerder, developer, netwerkspecialist of QA-engineer. Het arbeidsbemiddelingsbureau werft onder meer voor grote organisaties zoals ASML, DAF, NXP en Philips.

Afgestemd op het profiel zet YER een mix van recruitmenttools in om zowel actieve als latente en passieve kandidaten te bereiken. De combinatie van jarenlange ervaring en gestructureerde wervingsprocessen resulteert in een gemiddelde doorlooptijd van 4 tot 6 weken.
a6ec38ee4f935efc9f680e417431077b518624f1390bc043.png
Talentontwikkeling
YER heeft talentenprogramma's voor onder meer IT-starters, gericht op persoonlijke ontwikkeling en het aanleren van hard- en soft skills. Met deze Talent Development Programmes biedt het bedrijf junior-ICT'ers de mogelijkheid om werkervaring op te doen bij opdrachtgevers, terwijl ze door middel van individuele coaching, een persoonlijk ontwikkelingsplan en intensieve trainingen binnen korte tijd uitgroeien tot vakvolwassen ICT-experts.

Traineeships:
  • C# Development
  • JAVA Development
  • DevOps Automation Engineer

Heb je nog tips voor je concullega's?

“Verdiep je in de opgestelde functie-eisen van de opdrachtgever en het profiel van de kandidaat. Een match op louter steekwoorden resulteert in onnodige benaderingen en teleurstellingen bij professionals op allerlei platformen. De discrepantie tussen vraag en aanbod maakt een deel van de kandidaten sceptisch over een samenwerkingsverband met een matchingplatform.”
Geschreven door
Michiel van der Avoird
Redacteur & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl
Meer leren?
Ga door met lezen

Wat verdient een developer? Het complete overzicht

Wat verdient een developer in Nederland? Wat zijn de gemiddelde salarissen per opleidingsniveau en dienstverband? Hoeveel invloed hebben werkervaring ...
Michiel van der Avoird 17 apr 2018

Wat verdient een ICT'er? Het complete salarisoverzicht

Een ICT'er verdient in 2019 gemiddeld € 3.435,- bruto per maand, ruim een procent (€ 38,-) meer dan vorig jaar. Een starter krijgt € 3.161,- en ...
Michiel van der Avoird 23 okt 2019

Wat verdient een systeembeheerder? Het complete overzicht

Wat verdient een systeembeheerder en waar hangt dat vanaf? We duiken erin vanuit onze uitgebreide database, met data op basis van meer dan 10.000 vaca...
Nicole Haring 9 apr 2018

Wat is het verschil tussen IT en ICT?

De termen IT en ICT lijken misschien inwisselbaar, maar dat zijn ze niet. Het is bijzonder lastig om een consensus te bereiken over de exacte betekeni...
Michiel van der Avoird 21 okt 2019

Wat verdient een front-end developer? Het complete overzicht

Wat verdient een front-end developer in Nederland? Wat is het maandelijkse brutoloon per opleidingsniveau en dienstverband?
Michiel van der Avoird 19 apr 2018

Wat is het verschil tussen Junior, Medior en Senior carrièreniveau?

Een onderverdeling in junior-, medior- en senior carrièreniveau geeft inzicht in het kennis- en vaardigheidsniveau van ICT-professionals.
Michiel van der Avoird 24 mrt 2020
 
check