Michiel van der Avoird
Head of Content & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl

Delen

Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Wesley van YER het aan

door Michiel van der Avoird
17 februari 2020 • 777x bekeken
Dit blog is samengesteld door ICTerGezocht.nl, al 10 jaar het meestgebruikte platform voor het werven van ICT'ers in NL.

“Een match op louter steekwoorden resulteert in onnodige benaderingen en teleurstellingen bij professionals op allerlei platformen.”

Wie is Wesley Jeoffrey?

“Ik ben Wesley Jeoffrey, Business Consultant IT bij YER Eindhoven. In 2018 behaalde ik mijn bachelor in Human Resource Management en begon ik bij YER als Consultant IT. Inmiddels heb ik de stap gemaakt naar Business Consultant.

Mijn verantwoordelijkheid is het representeren van gepassioneerde ICT'ers bij ASML. Het realiseren van een constructief, duurzaam partnership staat bij mij hoog in het vaandel. Door mijn persoonlijke aanpak, natuurlijke nieuwsgierigheid en professionaliteit fungeer ik als volwaardig businesspartner voor zowel kandidaten als opdrachtgevers.”

 

Wat houdt ICT recruitment in bij YER?

“Vakmanschap en maatwerk staan bij ons hoog op de prioriteitenlijst. We bieden passende oplossingen voor strategische, personele vraagstukken. We creëren op verschillende manieren waarde voor onze klanten; van internationale werving tot ontwikkeling, coaching en intensieve begeleiding. Deze propositie maakt onze kandidaten (en de consultants van YER) zeer waardevol voor onze opdrachtgevers.”
De tekst gaat verder na dit blok
Kom via ons platform in contact met 19.449 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's

Wat is je grootste uitdaging als het gaat om ICT-vacatures?

“We richten ons bij YER voornamelijk op het hogere marktsegment. Onze vraagstukken spelen zich af in een dynamische omgeving, waar gewerkt wordt met complexe materie. Het is een intens proces om binnen de gestelde tijd de vereiste ICT specialisten te vinden, boeien en binden. De hoge kwaliteitsnorm en vaak korte tijdsspanne vormen een uitdagend huwelijk.”
 

Hoe pak je deze uitdaging aan?

“Ons interne personeel volgt trainingen en ontwikkelingsprogramma’s om kennis en kunde naar een hoger plan te tillen. Hierdoor zijn we in staat de beste vaardigheden van ICT professionals akinhoudelijk op waarde te schatten en kunnen we beter en sneller voorzien in de klantvraag. De werkwijze is gebaseerd op focus, vakkennis, specialisaties en een zeer sterk netwerk in binnen- en buitenland. Op deze manier maximaliseren we het rendement van al onze samenwerkingen, voor alle betrokken partijen.”
 

Over YER

Recruitmentbureau YER richt zich op het invullen van vacatures voor werkzoekenden met een bachelor-, master- of PhD-graad. Het bedrijf heeft meer dan 2000 werknemers en is zowel actief in Nederland (9 vestigingen) als België en de Verenigde Staten. YER bemiddelt voor een breed palet aan ICT-functies, denk bijvoorbeeld aan de rol van applicatiebeheerder, developer, netwerkspecialist of QA-engineer. Het arbeidsbemiddelingsbureau werft onder meer voor grote organisaties zoals ASML, DAF, NXP en Philips.

Afgestemd op het profiel zet YER een mix van recruitmenttools in om zowel actieve als latente en passieve kandidaten te bereiken. De combinatie van jarenlange ervaring en gestructureerde wervingsprocessen resulteert in een gemiddelde doorlooptijd van 4 tot 6 weken. 
 
Talentontwikkeling
YER heeft talentenprogramma’s voor onder meer IT-starters, gericht op persoonlijke ontwikkeling en het aanleren van hard- en soft skills. Met deze Talent Development Programmes biedt het bedrijf junior-ICT’ers de mogelijkheid om werkervaring op te doen bij opdrachtgevers, terwijl ze door middel van individuele coaching, een persoonlijk ontwikkelingsplan en intensieve trainingen binnen korte tijd uitgroeien tot vakvolwassen ICT-experts.

Traineeships:
 
  • C# Development
  • JAVA Development
  • DevOps Automation Engineer
 

Heb je nog tips voor je concullega’s?

“Verdiep je in de opgestelde functie-eisen van de opdrachtgever en het profiel van de kandidaat. Een match op louter steekwoorden resulteert in onnodige benaderingen en teleurstellingen bij professionals op allerlei platformen. De discrepantie tussen vraag en aanbod maakt een deel van de kandidaten sceptisch over een samenwerkingsverband met een matchingplatform.”

Kom via ons platform in contact met 19.449 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's
Tienhoven 12 uur geleden
Brunssum 20 uur geleden
Den Haag Gisteren
Berkel en Rodenrijs Gisteren
Heerenveen 1 dagen geleden
Born 0 dagen geleden
Den Haag 0 dagen geleden
Maarheeze 0 dagen geleden
Capelle aan den IJssel 0 dagen geleden
Maarssen 0 dagen geleden