Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Matthijs van Aatop ICT het aan

Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Matthijs van Aatop ICT het aan
Duurzame klantrelaties boven mismatching, advies over functievereisten en een eigen opleiding voor developers; in dit blog laten wij Matthijs Visscher van Aatop ICT aan het woord.

Wie is Matthijs Visscher?

"Ik ben verantwoordelijk voor de Business Unit Aatop ICT en Summit Developers. Samen met het team werven en selecteren wij ICT Professionals voor onze klanten. Ik ben het recruitmentvak 15 jaar geleden min of meer ingerold en vond het zo mooi dat ik niet meer ben weggegaan. Naast mijn werk ben ik fanatiek hardloper en maak ik graag klassieke muziek."

Wat houdt ICT recruitment in bij Aatop?

“Wij concentreren ons op het permanent invullen van ICT-vacatures. Van support medewerker tot projectmanager en van softwareontwikkelaar tot systeembeheerder. We zijn gesprekspartner, stellen het belang van klant en kandidaat op nummer 1 en gaan langdurige samenwerkingen aan. Geen hit-and-run praktijken. We zeggen het gerust tegen de klant als tijdens het sollicitatieproces blijkt dat onze kandidaat niet de juiste persoon is voor de baan. Dat kost ons op dat moment omzet, maar resulteert wel in een duurzame werkrelatie.”

Wat is je grootste uitdaging als het gaat om ICT vacatures?

De grootste uitdaging is de schaarste. Er zijn gewoonweg te weinig mensen beschikbaar in Nederland. Een goede ICT'er heeft keuze in de plek waar hij/zij gaat werken. Hoe profileer je jouw bedrijf als beste werkgever? Dat is een uitdaging voor veel bedrijven en ook voor de vacatures van Aatop ICT."

Hoe pak je deze uitdaging aan?

“Door selectief te zijn in de vacatures waarvoor we werven. Daarnaast adviseert Aatop ICT klanten. Werkgevers maken het zichzelf soms onnodig moeilijk door onrealistische eisen te stellen aan een nieuwe medewerker. Wij gaan daarover inhoudelijk in gesprek met onze klant en geven duidelijke adviezen. Vacatures voor softwareontwikkeling zijn het moeilijkst in te vullen. Daarom hebben wij 2 jaar geleden Summit Developers opgericht; we nemen softwareontwikkelaars aan en zetten deze in op projecten bij onze klanten.

Heb je nog tips voor je concullega 's?

Ja. Zorg voor een prettige, normale bedrijfscultuur. Blijf weg van Amerikaanse toestanden. Dat is echt key, zeker op de Nederlandse markt. Wij zien veel bureaus die niet in staat zijn om hun recruiters lang in dienst te houden. Na 2 jaar behoor je er al tot het meubilair. Een beloftevolle missie met een persoonlijke aanpak en langetermijnrelaties kun je dan niet waarmaken. Het persoonlijk succes van je teamleden leidt absoluut tot succes voor je klanten!

Hopelijk maken de tips van Matthijs jouw zoektocht naar nieuw talent efficiënter. Heb je zelf nog een tip? Laat het ons weten via [email protected].
Geschreven door
Michiel van der Avoird
Redacteur & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl
Meer leren?
Ga door met lezen

Wat verdient een developer? Het complete overzicht

Wat verdient een developer in Nederland? Wat zijn de gemiddelde salarissen per opleidingsniveau en dienstverband? Hoeveel invloed hebben werkervaring ...
Michiel van der Avoird 17 apr 2018

Wat verdient een ICT'er? Het complete salarisoverzicht

Een ICT'er verdient in 2019 gemiddeld € 3.435,- bruto per maand, ruim een procent (€ 38,-) meer dan vorig jaar. Een starter krijgt € 3.161,- en ...
Michiel van der Avoird 23 okt 2019

Wat verdient een systeembeheerder? Het complete overzicht

Wat verdient een systeembeheerder en waar hangt dat vanaf? We duiken erin vanuit onze uitgebreide database, met data op basis van meer dan 10.000 vaca...
Nicole Haring 9 apr 2018

Wat is het verschil tussen IT en ICT?

De termen IT en ICT lijken misschien inwisselbaar, maar dat zijn ze niet. Het is bijzonder lastig om een consensus te bereiken over de exacte betekeni...
Michiel van der Avoird 21 okt 2019

Wat verdient een front-end developer? Het complete overzicht

Wat verdient een front-end developer in Nederland? Wat is het maandelijkse brutoloon per opleidingsniveau en dienstverband?
Michiel van der Avoird 19 apr 2018

Wat is het verschil tussen Junior, Medior en Senior carrièreniveau?

Een onderverdeling in junior-, medior- en senior carrièreniveau geeft inzicht in het kennis- en vaardigheidsniveau van ICT-professionals.
Michiel van der Avoird 24 mrt 2020
 
check