Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Anouk van iSense het aan

Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Anouk van iSense het aan
Anouk Schins, IT resource consultant bij iSense ICT professionals: Nog voordat een ICTer eenmaal hier is, begint voor ons het begeleidingsproces om iemand zo gelukkig en succesvol mogelijk te laten zijn. Zo werken we bijvoorbeeld samen met partijen die helpen bij het zoeken naar huizen en zijn onze fieldcoaches persoonlijke begeleiders en sparringpartners tegelijk.

Wie is Anouk Schins?

"Ik ben Anouk Schins (1993) en woonachtig in Utrecht. Voor mijn studies ben ik in 2011 verhuisd van Maastricht naar Utrecht.

Na het behalen van mijn bachelor en master, ben ik in maart 2016 begonnen bij iSense als IT resource consultant bij team Consulting. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor het maken van de juiste match tussen IT-talenten en organisaties. Ik spreek met managers om een rol te verduidelijken en zoek samen met mijn collega's naar geschikte kandidaten. Soms praat ik eerst met een IT professional en zoek ik daarna met de area consultants naar een passend team binnen een van onze organisaties.

Wat ik het leukste vind in mijn werk? Het is afwisselend en soms een grote puzzel. Je gaat écht op zoek naar de juiste match. Er is niets leuker dan iemand die het enorm naar zijn zin heeft, je ziet mensen groeien en stappen zetten in hun carrière."

Wat houdt ICT recruitment in bij iSense?

"We bieden oplossingen op maat en zoeken naar de beste match voor zowel de IT professional als werkgever. We willen een langdurige relatie faciliteren, waarin de ITer goede groeimogelijkheden heeft en de werkgever is voorzien van de beste specialisten in de markt. We geloven dat de voortdurende ontwikkeling van IT-professionals de groei van organisaties ten goede komt.

Omdat iedere bemiddeling bij ons maatwerk is, kunnen wij voor vrijwel alle IT-rollen werven. Vaste functies of tijdelijke opdrachten, we gaan altijd voor de perfecte verbinding tussen de beste IT-professionals en meest ambitieuze organisaties."

Wat is je grootste uitdaging als het gaat om ICT vacatures?

"De schaarste aan goede ICTers is zowel een uitdaging als de basis van ons bestaansrecht. Dat maakt het ook zo leuk om mensen cht verder te helpen. De organisaties waarmee we binnen team Consulting samenwerken zijn vaak internationaal georinteerd. Als gevolg daarvan komen de ITers die wij aan een baan helpen voornamelijk van buiten Nederland. Het werven van IT-professionals over de hele wereld en het zo goed mogelijk begeleiden van ICTers en werkgevende organisaties is momenteel dan ook onze grootste uitdaging."

Hoe pak je deze uitdaging aan?

"Het begint bij de organisatie, die open moet staan voor het inhuren van internationale mensen. Vervolgens doorloop ik een heel traject met de ICTer voordat deze daadwerkelijk kan starten. Mede dankzij onze fieldcoaches kunnen we zowel organisaties als kandidaten hierin goed begeleiden.

Om de perfecte match te vinden, is het is echt onze verantwoordelijkheid om goed te doorgronden wat een ITer en werkgever elkaar kunnen bieden. We doen dit door rollen, uitgebreid en vaak meerdere keren, te bespreken met managers en ICTers om te weten waarmee rekening moet worden gehouden bij de beslissing om naar Nederland te komen.

We maken de ITer bewust van het proces en alles wat erbij komt kijken. Het is namelijk niet niks; zo moeten er een Visa worden aangevraagd en kan de ICT'er in aanmerking komen voor een 30%-regeling, een andere levensstandaard en de directe manier van communiceren hier in Nederland. We begeleiden IT-professionals hierin en zorgen dat de stap naar Nederland zo comfortabel en soepel mogelijk wordt gezet.

Nog voordat een ICTer eenmaal hier is, begint voor ons het begeleidingsproces om iemand zo gelukkig en succesvol mogelijk te laten zijn. Zo werken we bijvoorbeeld samen met partijen die helpen bij het zoeken naar huizen en zijn onze fieldcoaches persoonlijke begeleiders en sparringpartners tegelijk. Op deze manier proberen wij zo goed mogelijk het succes en geluk van onze mensen te realiseren."
1e91eb58f70db52e6d72a3761e3c4330dbd50a36fbb76077.png

Heb je nog tips voor je concullegas?

"Kijk waar je sterke punten liggen en gebruik ze! Of het nu je technische kennis, sociale houding of adviesvaardigheid is: iedereen heeft iets waar hij of zij uitblinkt. Als je je daarop concentreert, zul je alleen maar beter worden in wat je doet."
Geschreven door
Michiel van der Avoird
Redacteur & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl
Meer leren?
Ga door met lezen

Wat verdient een developer? Het complete overzicht

Wat verdient een developer in Nederland? Wat zijn de gemiddelde salarissen per opleidingsniveau en dienstverband? Hoeveel invloed hebben werkervaring ...
Michiel van der Avoird 17 apr 2018

Wat verdient een ICT'er? Het complete salarisoverzicht

Een ICT'er verdient in 2019 gemiddeld € 3.435,- bruto per maand, ruim een procent (€ 38,-) meer dan vorig jaar. Een starter krijgt € 3.161,- en ...
Michiel van der Avoird 23 okt 2019

Wat verdient een systeembeheerder? Het complete overzicht

Wat verdient een systeembeheerder en waar hangt dat vanaf? We duiken erin vanuit onze uitgebreide database, met data op basis van meer dan 10.000 vaca...
Nicole Haring 9 apr 2018

Wat is het verschil tussen IT en ICT?

De termen IT en ICT lijken misschien inwisselbaar, maar dat zijn ze niet. Het is bijzonder lastig om een consensus te bereiken over de exacte betekeni...
Michiel van der Avoird 21 okt 2019

Wat verdient een front-end developer? Het complete overzicht

Wat verdient een front-end developer in Nederland? Wat is het maandelijkse brutoloon per opleidingsniveau en dienstverband?
Michiel van der Avoird 19 apr 2018

Wat is het verschil tussen Junior, Medior en Senior carrièreniveau?

Een onderverdeling in junior-, medior- en senior carrièreniveau geeft inzicht in het kennis- en vaardigheidsniveau van ICT-professionals.
Michiel van der Avoird 24 mrt 2020
 
check