Michiel van der Avoird
Head of Content & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl

Delen

Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Chantal van PEAK-IT het aan

door Michiel van der Avoird
3 augustus 2019 • 483x bekeken
Dit blog is samengesteld door ICTerGezocht.nl, al 10 jaar het meestgebruikte platform voor het werven van ICT'ers in NL.

“Ik ben een avontuurlijke en gepassioneerde ICT recruiter die nieuwsgierig en eigenwijs kan zijn. Deze karakteristieken dragen bij aan mijn doel om het verschil te kunnen maken voor mijn kandidaten.” Aan het woord is Chantal Truijens, teamlead recruitment bij PEAK-IT.

Wie is Chantal Truijens?

“Ik ben Chantal Truijens en werk sinds juli 2018 bij PEAK-IT. Sinds maart 2019 vervul ik de rol van teamlead recruitment. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het ICT recruitment team in regio Naarden & Eindhoven. Ik geef trainingen in het afnemen van sollicitatiegesprekken om teamleden zo succesvol mogelijk te laten zijn. Hierbij houd ik de candidate experience scherp in de gaten.

Ik ben een avontuurlijke en gepassioneerde recruiter die nieuwsgierig en eigenwijs kan zijn. Deze karakteristieken dragen bij aan mijn doel om het verschil te kunnen maken voor mijn kandidaten. Als ware sparringpartner geef ik hen graag een warm gevoel. Kernbegrippen zijn eerlijkheid en vertrouwen.”

 

Wat houdt ICT recruitment in bij PEAK-IT?

“Bij PEAK-IT stellen we: ‘your career is our priority.’ Hier leven we dan ook echt naar. We willen weten wat de drijfveren, ambities en ontwikkelpunten van onze professionals zijn en welke successen zij eerder hebben behaald. We worden gedreven door goede verhalen en stellen vragen zoals: ‘Wat heeft je naar deze fase in je leven gebracht en hoe kunnen wij bijdragen aan de volgende fase?’ Bij PEAK-IT geloven we dat je hart voor mensen moet hebben. Daarom verdiepen we ons in de persoon achter een cv.”

“Samen met een van onze fieldmanagers stippelt de kandidaat het gedroomde carrièrepad uit. De ene ICT’er wil doorstromen in een organisatie, de ander ambieert een specialisme in IT-infrastructuren of proces- en projectmanagement. Persoonlijke en professionele groei staat te allen tijde centraal. We moedigen kandidaten aan om het beste uit zichzelf te halen door te blijven leren, nieuwe kennis op te doen en certificaten te behalen. Zo worden ambities daadwerkelijk bereikt.”
De tekst gaat verder na dit blok
Kom via ons platform in contact met 18.352 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's
 

Wat is je grootste uitdaging als het gaat om ICT vacatures?

“Dat wij groot zijn op het gebied van support weten kandidaten wel. Onze activiteiten op het gebied van IT-beheer zijn echter nog vrij onbekend onder werkzoekenden. Systeembeheerders schijnen ons te zien als werkgever voor uitsluitend starters terwijl dat al jaren niet meer het geval is. Het bereiken van deze doelgroep is, naast de tekorten op de IT-arbeidsmarkt, een van onze grootste uitdagingen.
 

Hoe pak je deze uitdaging aan?

“We verliezen de kandidaat niet uit het oog maar zetten hem juist centraal. Hoe dynamisch en snel de IT-arbeidsmarkt ook is. We vragen onszelf en de prospect: ‘Hoe kan ik voor jou en je carrière van toegevoegde waarde zijn?’ Vervolgens lichten we onze dienstverlening en werkwijze toe. Ervaren ICT’ers kunnen voor de meest uiteenlopende functies bij ons terecht; van systeembeheerder tot applicatiebeheerder en van netwerkbeheerder tot IT-manager.”
 

Heb je nog tips voor je concullega ’s?

“Het verschil maak je door te handelen vanuit authenticiteit. Als je een vacature bij een kandidaat blijft pushen schiet je je doel voorbij.”

Kom via ons platform in contact met 18.352 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's
Almere 3 uur geleden
Bilthoven 17 uur geleden
Hilversum 19 uur geleden
Leidschendam Gisteren
Tilburg 0 dagen geleden
Apeldoorn 1 dagen geleden
Amsterdam 1 dagen geleden
Amsterdam 3 dagen geleden
Lelystad 2 dagen geleden
Nijmegen 0 dagen geleden
  1. ICTerGezocht.nl
  2. Blog ICTerGezocht.nl