Michiel van der Avoird
Head of Content & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl

Delen

Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Ruud van Experis het aan

door Michiel van der Avoird
1.167x bekeken
Dit blog is samengesteld door ICTerGezocht.nl, al 10 jaar het meestgebruikte platform voor het werven van ICT'ers in NL.

Recruitment specialist Ruud van den Berg bemiddelt hbo- en wo-professionals binnen uiteenlopende vakgebieden, waaronder IT. Mijn gesprekken met kandidaten gaan meer over persoonlijke ambities en talenten dan over wat er op het cv staat.

Wie is Ruud van den Berg?

"Ik ben Ruud van den Berg, geboren in 1990 en woonachtig in Ede. Ik werk inmiddels vier jaar bij Experis, de laatste twee jaar als manager. Ik ben negen jaar actief in de arbeidsbemiddeling en werk samen met allerlei soorten organisaties in sterk uiteenlopende branches.

De mens staat in mijn werk centraal. Ik vind het leuk om de persoon achter het cv te leren kennen. Mijn gesprekken met kandidaten gaan meer over persoonlijke ambities en talenten dan over wat er op het cv staat."

 

Wat houdt ICT recruitment in bij Experis?

Experis is onderdeel van ManpowerGroup Nederland. We bemiddelen hbo- en wo-professionals binnen uiteenlopende vakgebieden, waaronder IT. Ons functieaanbod is breed omdat we in het hele land met verschillende klanten werken. Zo begeleiden we bijvoorbeeld systeem-, netwerk- en applicatiebeheerders, IT-projectmanagers en dataspecialisten naar een volgende uitdaging in hun carrire. Je kunt bij ons terecht als je op zoek bent naar een baan in het mkb, maar ook als je graag voor een internationale organisatie werkt.

Een gezonde mix van talent en ambitie bepaalt volgens ons het succes van een ITer. We zien het als de drijvende kracht achter ontwikkeling. We willen ieders drijfveren en ambities volledig begrijpen en optimaal bijdragen aan de groei van onze professionals. Een gesprek bij Experis gaat over wat jij binnenkort wilt bereiken. Wat is jouw ultieme werkplek? Waaruit haal jij je dagelijkse portie energie?
 

Wat is je grootste uitdaging als het gaat om ICT vacatures?

Het is geen geheim dat het steeds lastiger wordt om de juiste persoon voor een IT-functie te vinden. Termen als the war for talent of krapte op de arbeidsmarkt komen regelmatig voorbij. De IT-markt ontwikkelt zich bovendien razendsnel. Werknemers en werkzoekenden moeten zich doorlopend bijscholen om over de juiste kennis of skills te beschikken of in aanmerking te kunnen komen voor een nieuwe dienstbetrekking.
De tekst gaat verder na dit blok
Kom via ons platform in contact met 21.894 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's
 

Hoe pak je deze uitdaging aan?

Verder kijken dan het cv van een kandidaat is volgens mij de oplossing. Concentreer je vooral op skills en staar je niet dood op werkervaring en certificaten. Past iemand binnen onze organisatie? Wat kunnen we bieden op het gebied van onderwijs, coaching en training?

We zijn gestart met een aantal om- en bijscholingstrajecten:
 
  • BSSA: opleidingen full-stack webdevelopment, data intelligence & machine learning.
  • In mei start een traject data engineer in samenwerking met NOVI Hogeschool.
  • Met onze IT talent Academy houden we onze huidige medewerkers up-to-date. Ze volgen er uiteenlopende trainingen op hard en softskills om bij te blijven in hun vakgebied."

Heb je nog tips voor je concullega s?

Maak vanaf het eerste contact met de kandidaat het verschil. Toon oprechte interesse en ga in gesprek over talent en ambitie.

Ben jij op zoek naar IT-talent? Vind jouw ideale kandidaat op ICTerGezocht.nl! Bekijk onze mogelijkheden voor werkgevers en recruiters.

Kom via ons platform in contact met 21.894 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's
Rotterdam 2 uur geleden
Wageningen 4 uur geleden
Veendam 9 uur geleden
Zaandam 9 uur geleden
Den Haag 10 uur geleden
Twello 13 uur geleden
Wijk aan Zee 13 uur geleden
Helmond Gisteren
Hoofddorp Gisteren
Schijf Gisteren