+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Medior IT Helpdeskmedewerker gezocht! Wognum

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl

CareerValue

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 - 40 uur
  • MBO niveau 3 of hoger
  • Medior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.500 - € 3.000 p/m
  • Pensioenregeling

Vacatureomschrijving

Onze klant is een vooraanstaande IT-dienstverlener met diverse divisies. Met een specialisatie in verschillende sectoren, ligt hun focus met name op de zorg. Het bedrijf onderscheidt zich niet alleen door technologische expertise, maar ook door een persoonlijke benadering die hoog in het vaandel wordt gedragen.

Met meerdere locaties door het hele land zijn ze trots op onze uitgebreide aanwezigheid, waardoor ze snel en efficiënt kunnen inspelen op de behoeften van hun klanten. Of het nu gaat om innovatieve IT-oplossingen, strategisch advies of op maat gemaakte ondersteuning.

Hun betrokkenheid bij de zorgsector illustreert niet alleen hun kennis en kunde, maar ook hun inzet voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ze streven ernaar om technologische vooruitgang te combineren met een menselijke touch, wat resulteert in oplossingen die niet alleen efficiënt zijn, maar ook aansluiten bij de unieke behoeften van hun klanten.

Als IT Helpdeskmedewerker vervul je een cruciale rol bij onze klant. Je fungeert als het eerste aanspreekpunt voor alle IT-gerelateerde vragen en incidenten, waarbij de focus ligt op Microsoft en cloudomgevingen. Je verantwoordelijkheden omvatten het oplossen van 1e lijns incidenten via zowel telefonische ondersteuning als het ticketsysteem.

Je hebt de vaardigheid om zelfstandig te reageren op meldingen en problemen met betrekking tot IT. Daarnaast ben je in staat om goed het probleem te achterhalen bij gebruikers die vaak geen in IT-achtergrond hebben. 

Door proactief te handelen en oplossingsgericht te werken, zorg je ervoor dat klanten op een efficiënte en vriendelijke manier geholpen worden. Je werkt nauw samen met het IT-beheer team om ervoor te zorgen dat problemen snel worden geïdentificeerd en opgelost.


Gevraagd profiel:

- Je hebt minimaal een afgeronde MBO niveau 4 opleiding; 
- Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als IT Helpdeskmedewerker; 
- Je hebt kennis en ervaring met Microsoft omgevingen; 
- Je hebt kennis en ervaring met cloudomgevingen;
- Je hebt kennis en ervaring met ITIL;
- Je bent communicatief vaardig. 


Arbeidsvoorwaarden:

De arbeidsvoorwaarden zijn hier zeer goed geregeld. Je krijgt een salaris tussen de € 2500 – € 3000 bruto per maand,  25 vakantiedagen, vakantiegeld, zeer goede pensioenregeling en nog veel meer!

Interesse? Neem voor meer info contact op met Mauricio Akerina door te mailen via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. 

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in