+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.
Laad meer vacatures

Data Engineer - Utilities Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

CGI Nederland

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • Parttime
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract

Vacatureomschrijving

Data Engineer - Utilities

Functiebeschrijving
Onze klanten in de utilitieswereld rennen een marathon die ze sprintend moeten uitvoeren: de energietransitie. Er is geen tijd meer te verliezen voor de reductie van uitstoot van CO2. Dat vereist de invoering van nieuwe energiedragers zoals waterstof (waaronder het ombouwen van het gasnetwerk naar waterstof), de aanleg van Carbon Capture and Storage infrastructuur, de grootschalige invoering van elektrisch vervoer, het verzwaren van de elektriciteitsnetwerken, etc.. CGI draagt daar aan bij door het voorspellen, verslimmen en digitaliseren van de energievoorziening.

Jouw rol in ons team
Als ervaren Data Engineer help je mee met het versnellen van de energietransitie. Je bouwt binnen ons team verder aan de ontwikkelingen het onderhoud van (Cloud) dataplatformen en werkt mee aan het uitvoeren van de architectuur van nieuwe projecten. Samen met een team van Data-Scientists, Engineers en Architecten ga je aan de slag voor verschillende klanten.
Door de kennis en ervaring die jij meeneemt als Data Engineer, vervul jij een trekkende rol in het team en help jij collega’s om verder te groeien op het gebied van Data Engineering. Je weet hen de juiste data infrastructuur elementen aan te raden en helpt met technische oplossingen. Je bent in staat om industrie en IT trends te vertalen naar innovatieve oplossingen die passen bij de bedrijfsvoering van onze klanten.

Hoe jij ons team versterkt
Jij hebt een passie voor data en innovatie en bent goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op jouw vakgebied. Data is jouw drijfveer. Jij bent van nature nieuwsgierig, proactief en weet anderen gemakkelijk voor jouw ideeën te winnen. Daarnaast ben jij actief in het delen en ontwikkelen van jouw kennis binnen je vakgebied. Je hebt een Agile-mindset en ervaring met het werken in een Agile omgeving.

Verder vragen wij:
• Een afgeronde HBO of WO opleiding met een relevante studierichting (bv. software engineering, data science of vergelijkbaar);
• Minimaal 3 jaar werkervaring als Data Engineer;
• Aantoonbare praktijkervaring in effectieve communicatie met stakeholders in de klantorganisatie op het vlak van data-aanbieders, informatie-afnemers en IT-organisatie;
• Aantoonbare ervaring en actuele kennis van software engineering skills: van data management en extractie tools tot aan gangbare data-lake, data warehouse en data management patronen, methodieken en technieken;
• Aantoonbare kennis en ervaring met Big Data concepten en (Cloud)technologieën zoals Hadoop, Spark, Kafka, NiFi, NoSQL, SQL, SAS, Python, Informatica Powercentre en PowerBI;
• Ervaring met Apache Spark en relationele databases zoals MSSQL, en eventueel Apache Airflow.
• Bij voorkeur werkervaring met Cloud-data platformen, zoals Azure, AWS of Google, en containertoepassingen daarop als Docker en Kubernetes;
• Ervaring in het werken met agile methodieken, waaronder Scrum en SAFe en BI test automation;.
• Voor deze functie moet je vloeiend Nederlands kunnen spreken.

Waarom CGI
CGI is één van 's werelds grootste IT-consultancy bedrijven. Onze mensen houden Nederland draaiende. Overheidsinstellingen, banken, lucht- en ruimtevaart, infrastructurele organisaties en energie- en productiebedrijven zijn klanten van CGI. We werken aan interessante projecten die het alledaagse leven van miljoenen mensen raken. We zijn regionaal aanwezig, versterkt met wereldwijde domeinkennis, ons ecosysteem en collega's verspreid over de hele wereld.
We zijn trots op de impactvolle projecten die we samen met onze collega’s tot een succes maken.
Bij CGI hechten we veel waarde aan diversiteit en inclusie, omdat dit niet alleen de samenwerking bevordert, maar ook vaak leidt tot betere resultaten. We kijken uit naar jouw bijdrage aan ons team!
Werken in kleine zelfsturende teams bestaande uit experts in je vakgebied.
• De regie over je eigen carrière met daarbij de ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen.
• Je werkt met de nieuwste technologieën.
• Een uitstekend salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden
• Direct een vast contract
• Parttime mogelijkheden
• En de mogelijkheid om CGI aandeelhouder te worden

Waar kom je terecht
Binnen onze Utility unit in heel Nederland draait alles om de energietransitie. Je werkt in teams van maximaal 15 mensen, waardoor je altijd de nodige ondersteuning krijgt. We richten ons op de nieuwste ontwikkelingen in de energiemarkt en streven naar CO2-neutraliteit in de samenleving.

Sluit je aan bij ons team van experts en solliciteer direct!
Solliciteer direct! Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem voor meer info contact op met Liesbeth Grootenboer (Director Consulting Services) via +31 623229961 of via via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..
Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem voor meer info contact op met recruiter Natrah Pula via +31 11218723 of via via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..

Wij werken niet samen met externe recruitment-partijen.
Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt daarom niet op prijs gesteld!


Taken en verantwoordelijkheden

Criteria

Together, as owners, let’s turn meaningful insights into action.

In 1976 opgericht als een familiebedrijf, is CGI vandaag de dag een van de grootste onafhankelijke zakelijke en ICT-dienstverleners ter wereld. Bij ons draait het om ownership, teamwork en respect. Je krijgt de ruimte om al je talenten volledig te ontplooien.

Vanaf je eerste werkdag ben je mede-eigenaar van CGI. We profiteren samen van ons succes en je krijgt de kans én verantwoordelijkheid om actief bij te dragen aan de koers en strategie van ons bedrijf.

Jouw inzet voegt waarde toe. Je werkt aan innovatieve oplossingen en bouwt aan je netwerk van collega's en klanten. Je hebt toegang tot wereldwijde kansen om je ideeën te realiseren, mogelijkheden te benutten en te profiteren van onze kennis van de industrie en technologische expertise.

Ontdek bij ons de mogelijkheden voor jouw persoonlijke ontwikkeling en zet de volgende stap in je carrière. Hier staat jouw succes centraal!

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in