Ervaringen met ICTerGezocht: André vond een baan bij PEAK-IT

Ervaringen met ICTerGezocht: André vond een baan bij PEAK-IT
We zijn bij ICTerGezocht uitermate benieuwd naar de ervaringen van kandidaten met ons platform. Hoe kwam André aan z'n baan als systeembeheerder?

Met een enorme cv-database en zeer groot bereik onder direct werkzoekenden, is ICTerGezocht al jarenlang het grootste en meest effectieve ICT matchingplatform van Nederland. Dagelijks vinden meer dan 1.000 bedrijven op ons platform IT-specialisten die zij op andere vacaturesites niet aantreffen.

Tot zover het borstkloppen. Liever laten we André aan het woord. Hoe kwam hij aan zijn nieuwe functie? Waarom koos hij voor ICTerGezocht en wat is zijn grootste uitdaging als systeembeheerder?
7259e5dd8312e9e242ec06f4638abad0c091071163d882e9.png

Wat is je naam en functie?

‘Ik heet André de Vin en ben werkzaam als systeembeheerder.”

Waarom heb je ervoor gekozen om systeembeheerder te worden?

“Het was een logische stap in mijn IT-ontwikkeling. Mijn hele leven werkte ik in de support en ondersteuning. Op het gebied van beheer komt daar meer kennis bij kijken. Ook wilde ik graag in deze rol verder doorgroeien. PEAK-IT maakt voor dit voor mij mogelijk. Zo ga ik binnenkort examen doen voor ITIL4. Daarna ga ik nog meer cursussen volgen om mezelf verder te ontwikkelen.”

Waarom heb je voor ICTerGezocht gekozen voor het vinden van een baan?

“Voorheen werkte ik voor Dell. Toen mijn contract afliep, zocht ik naar een nieuwe uitdaging. ICTerGezocht.nl is een groot platform en ik had hier goede ervaringen mee. Daarom zette ik mijn account weer op actief. Vervolgens werd ik benaderd door Wesley Baatje, een recruiter bij PEAK-IT.”

Waarom heb je voor PEAK-IT gekozen?

“De eerste indruk was meteen goed. Wesley gaf mij het vertrouwen dat PEAK-IT hetgeen kon bieden waarnaar ik opzoek was. De opdracht die ze me aanboden was een schot in de roos. Dit bedrijf doet me denken aan Unilever, waar mijn vader vroeger werkte. Het is een mooie organisatie met een uitdagend project. Het gebeurt nog weleens dat de werkzaamheden waarvoor je in eerste instantie wordt aangenomen gedurende het project veranderen. Dat maakt het een mooie uitdaging, dynamisch en bovendien erg leerzaam.”

Wat is je grootste uitdaging als systeembeheerder en hoe pak je die aan?

“De grootste uitdaging is het organiseren van mijn werk. Ik moet veel verschillende werkzaamheden uitvoeren en mijn hoofd er goed bijhouden. Zo komt bijvoorbeeld iemand met een vraag over een printer en werk ik ondertussen nieuwe collega's in. Daarbij is het een kwestie van uitleggen en documenteren. Ik probeer zoveel mogelijk dingen vast te leggen met behulp van reminders, zeker als het gaat om systeemgebruikers. En dat werkt goed; ik heb nog geen klachten gehad.”
71a187cdec8c1f9b9a6a1f5ce96de7f9105e6522f14e31cc.png

Systeembeheerders zijn erg gewild, hoe ervaar jij dit en hoe ga je ermee om?

“Dat ervaar ik zeker zo. Zelf ben ik heel selectief in het geven van reacties. Ik krijg soms zoveel aanbiedingen, dat ik berichten vrijwel direct verwijder. Als er een leuke reactie bijzit, stuur ik netjes een bericht terug dat ik al voorzien ben van een interessante opdracht. Ik ben geen jobhopper. Werksfeer, teamspirit en fijne collega's vind ik belangrijk. Het helpen van mensen in combinatie met de technische uitdaging maakt het werk als ICT'er erg leuk om te doen.”
Geschreven door
Michiel van der Avoird
Redacteur & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl
Meer leren?
Ga door met lezen

10 Must-Do's tijdens je salarisonderhandeling

Salarisonderhandelingen zijn evenwichtsoefeningen. Veel mensen vinden het moeilijk om te beginnen over loonsverhoging, of vragen niet om een topsalari...
Michiel van der Avoird 14 okt 2020

Tijd voor een Nieuwe Baan? Stel jezelf deze 7 vragen

Is het tijd om een nieuwe baan te zoeken? Beantwoord deze 7 vragen en ontdek of je de volgende stap in je carrière moet maken.
Michiel van der Avoird 24 aug 2020

Zo schrijf je een overtuigende ICT motivatiebrief

Een ICT motivatiebrief verwijst naar een potentiële nieuwe functie en moet de nieuwsgierigheid en wens van de lezer om samen te werken opwekken.
Michiel van der Avoird 18 dec 2019

Zo onderhandel je over ICT arbeidsvoorwaarden

Heb je een baan in de ICT aangeboden gekregen? Onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden doe je zo.
Michiel van der Avoird 24 aug 2019

Cv-opbouw voor ICT'ers; vergeet je vaardigheden niet

Hoe langer je meedraait in het arbeidsleven, hoe uitgebreider je curriculum vitae wordt. Hoe zorg je dat je cv relevant en overzichtelijk blijft voor ...
Michiel van der Avoird 10 dec 2018

Fouten tijdens je sollicitatie: deze flaters wil je als IT'er voorkomen

Je netwerk niet onderhouden. Geen research doen naar een potentiële werkgever. Negatief spreken over een oud-collega. Sollicitatieblunders wil je voo...
Michiel van der Avoird 21 nov 2018
 
check