Beter vindbaar met je CV: 3 SEO tips door te denken als een recruiter

Beter vindbaar met je CV: 3 SEO tips door te denken als een recruiter

Meer kans op een nieuwe functie: beter vindbaar met je CV. Gebruik deze SEO-tips, zodat recruiters online bij jouw CV uitkomen.

Online heeft jouw CV de potentie om tal van werkgevers en recruiters te bereiken, waardoor je de kans op een leuke nieuwe functie aanzienlijk groter kunt maken. Tenminste, als je dat slim aanpakt. Door te denken als een recruiter en jouw CV aan de hand daarvan tekstueel te optimaliseren.

Je zorgt op die manier voor de SEO-optimalisatie van jouw CV, waarbij SEO staat voor Search Engine Optimization. De optimalisatie van jouw CV, om ervoor te zorgen dat recruiters die gemakkelijker kunnen vinden.

Tip: SEO-optimalisatie van jouw CV is waardevol als je die plaatst in een database die Google kan indexeren, zoals die hier bij ICTerGezocht. Wij zorgen voor een goede technische optimalisatie en een waardevol linkprofiel, waarvan je ook met jouw CV direct kunt profiteren.

En benieuwd hoe je dat aanpakt? We zetten 3 handige tips voor je op een rij, waarmee je meteen een SEO-voorsprong kunt nemen op anderen die zoeken naar een leuke functie:

  • Omschrijf je favoriete functie(s)
  • Geef aan waar je graag wilt werken
  • Benoem letterlijk jouw specifieke ervaring

Probeer die elementen te verwerken in de tekst die je gebruikt op jouw CV. Dat mag kort en bondig zijn, mits je gebruik maakt van een paar handige zoektermen. Op die manier zorg je er namelijk voor dat Google jouw CV zal tonen als een recruiter daar naar op zoek is. Je maakt dan handig gebruik van de kracht van het internet en onze database, gecombineerd met de manier waarop recruiters zoeken naar nieuw talent.

Omschrijving van jouw favoriete functie

Begin met de omschrijving van jouw favoriete functie, als belangrijke zoekterm in jouw CV. Wil je bijvoorbeeld aan de slag als een developer? Zorg ervoor dat je in jouw CV opneemt dat je een opleiding hebt gevolgd die je opleidde tot [developer]. Of zorg er met jouw ervaring voor dat je aangeeft dat je op die manier aan de slag bent geweest.

Tip: gebruik ook synoniemen. Zoek in Google naar [developer]. Scroll helemaal omlaag en bekijk daar de ‘Zoekopdrachten gerelateerd aan developer’. Je komt dan termen tegen zoals [C++] en [beste], die je kunt verwerken in jouw CV.

Jouw droomplaats of -regio

Recruiters zoeken waarschijnlijk naar een [developer], een [developer C++] of wellicht zelfs de [beste developer]. Daarnaast is de kans groot dat ze daar een plaatsnaam of een regio bij gebruiken.

Zorg er dus voor dat je die opneemt in je CV. Bijvoorbeeld door aan te geven dat je woont in Leiden, of dat je werkte bij een ander bedrijf in Amsterdam. Verwerk op die manier de plaatsnamen of regio’s zoals Noord- of Zuid-Holland waar je graag wilt werken.

Tip: woon je in een klein plaatsje? Geef dan aan dat je in de ‘omgeving’ van een grotere plaats wilt werken. Op die manier kun je een term zoals [amsterdam], [utrecht] of [rotterdam] verwerken, zonder dat je daar op dit moment woont of al eerder werkte.

Benoem specifieke ervaring

Tenslotte is de kans groot dat recruiters en bedrijven zoeken naar een [ervaren developer] of een [developer met ervaring]. Zorg ervoor dat je dit verwerkt in jouw CV. Beschrijf bijvoorbeeld hoe je een ‘ervaren developer’ werd in de vorige functie die je bekleedde. Door de ‘ervaring’ letterlijk te benoemen zorg je ervoor dat je in combinatie met die termen beter vindbaar zal zijn met jouw CV in onze database.

Je maakt de kans op een nieuwe functie of een uitdagende baan een stuk groter als je online goed vindbaar bent. Zorg er bij ons in de database voor dat recruiters je kunnen vinden en houd ondertussen rekening met SEO. Door de belangrijke zoektermen in jouw tekst te verwerken maak je de kans groter dat een bedrijf of een recruiter bij jou uitkomt en je de kans krijgt om jezelf te presenteren.

Maak nu jouw CV online vindbaar en publiceer hem op ICTerGezocht!

Geschreven door
Nicole Haring
Customer Support & webredacteur @ ICTerGezocht.nl
Meer leren?
Ga door met lezen

Job alert: de nieuwste ICT vacatures direct in je mailbox

Zoeken naar ICT vacatures? Maak een job alert aan en krijg nieuwe IT banen rechtstreeks toegestuurd. Blijf op de hoogte en solliciteer sneller.
Michiel van der Avoird 29 apr 2020

De Design Thinking Methode uitgelegd

Design Thinking is een klantgerichte en iteratieve methode voor het oplossen van complexe problemen en ontwikkelen van nieuwe ideeën.
Michiel van der Avoird 2 mrt 2021

Ergonomisch Werken: hoe doe je dat? 6 tips

Ergonomisch werken: wat houdt het in? Hoe voorkom je dat je acht uur of langer achter een bureau naar een computerscherm zit te staren? 6 tips.
Michiel van der Avoird 12 feb 2021

Cloud Computing | IaaS, PaaS, SaaS: betekenis & verschillen

We definiëren de acroniemen IaaS, PaaS en SaaS, geven voorbeelden en wijzen je op de verschillen tussen deze drie vormen van cloud computing.
Michiel van der Avoird 26 jan 2021

Wat is STEM?

STEM staat voor Science, Technology, Engineering & Mathematics. Als je geïnteresseerd bent in ICT, zal het acroniem je al bekend zijn.
Michiel van der Avoird 30 nov 2020

Frontend vs. Backend: wat is het verschil?

De termen ‘frontend' en ‘backend' verwijzen naar de fundamentele onderdelen van de programmering van (web)applicaties.
Michiel van der Avoird 18 nov 2020
 
check