+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Gouda.
Laad meer vacatures

Tester IV Gouda

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Dienst Justitiële Inrichtingen

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
Dienst Justitiële Inrichtingen

Gevraagd

 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior

Aanbod

 • Vast contract
 • 3.091 - € 4.921 p/m (bruto)
 • Pensioenregeling
 

Locatie

Gouda
 

Vacature in het kort

Binnen de afdeling Projectmanagement en Implementatie bij DJI krijg je de kans om bij te dragen aan de maatschappij door het testen en implementeren van innovatieve IT-oplossingen die de processen binnen justitiële inrichtingen optimaliseren. Lees door en ontdek waarom wij jouw expertise nodig hebben.
 

Volledige vacaturetekst

Binnen de Directie Informatievoorziening is de afdeling Projectmanagement en Implementatie (PMI) verantwoordelijk voor het projectmatig realiseren van IV-oplossingen.

JOUW WERK IN
BEDRIJFSVOERING EN STAF
DJI biedt mooi en uitdagend werk in een niet-alledaagse omgeving. Achter de mensen die rechtstreeks contact hebben met de gedetineerden en de forensisch patiënten staan talloze collega’s die elke dag een belangrijke operationele of strategische bijdrage leveren aan het goed functioneren en presteren. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. Zoals de collega’s van Communicatie, Administratie, Onderwijs, ICT, HRM of Onderzoek. Als facilitair-, inkoop- en financeprofessional kun je bij ons ook alle kanten op. We richten ons namelijk op het volledige spectrum van bedrijfsvoering waarin we ons werk steeds efficiënter en innovatiever willen doen. Als professional bij DJI draag je bij aan de veiligheid van de samenleving.

DIT GA JE DOEN
De afdeling bestaat uit een vaste kern van 25 medewerkers en maakt voor de uitvoering van de ongeveer 40 projecten intensief gebruik van expertise uit de markt. Voor de beheersing en voortgangsbewaking van het projectportfolio maakt DI gebruik van standaard methodieken die continue doorontwikkeld worden. Dankzij de applicaties die we ontwikkelen, verlopen de processen binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) efficiënt en effectief. Maar voordat we deze technische hoogstandjes implementeren, ga jij ze voor ons testen. Denk aan een planningstool voor de busjes die justitiabelen van A naar B vervoeren, nieuwe software voor de elektronische enkelbanden of een systeem waarmee persoonsgegevens binnen milliseconden bij de politie zijn. En wat dacht je van een nieuwe Basisvoorziening Biometrie? Op basis van biometrische metingen kunnen we gedetineerden identificeren als zij penitentiaire inrichtingen betreden of verlaten. Of het project Het Nieuwe Roosteren, waarmee het roostermanagement van de vestigingen van DJI kan worden uitgevoerd. Onze oplossingen zijn zo divers dat geen werkdag hetzelfde is.

In het acceptatietestteam, heb jij twee hoofdtaken: de functionaliteit van de IT-applicaties testen, met behulp van geautomatiseerde functionele acceptatietests en de functioneel beheerders en/of eindgebruikers ondersteunen bij het uitvoeren van de gebruikersacceptatietests. Hiervoor maak jij geautomatiseerde testscripts, maar ook voor handmatig testen draai jij je hand niet om. Je doet dit binnen de vaste kern van de afdeling Projectmanagement en Implementatie en zal daarom in de loop van de tijd op verschillende projecten ingezet gaan worden. Samen met je teamgenoten, een diverse mix van ongeveer 15 testers en testmanagers, zet jij de schouders onder de doorontwikkeling van ons testlandschap. Je bepaalt mede de teststrategie, maakt risicoanalyses en zorgt voor het effectief inzetten van de juiste testtools en -technieken.

De transitie naar agile werken? Daaraan draag jij bij. En zie je mogelijkheden voor verbetering? Dan laat je van je horen!

Gevraagd

DIT NEEM JE MEE
Jij staat voor de kwaliteit van je werk. Je kunt goed analyseren, plannen en organiseren. Daarnaast kun je je inleven in de klant, weet je welke resultaten je moet boeken en ga je daar creatief, flexibel en proactief voor aan de slag. Van samenwerken krijg je energie, je bent je altijd sterk bewust van je omgeving en maakt je nieuwe situaties snel eigen.
 • Communicatief ben je sterk, je kunt je zowel schriftelijk als mondeling goed uitdrukken in het Nederlands.
 • Je bent minimaal TMap Next Foundation- en/of ISTQB Foundation-gecertificeerd en hebt minimaal drie jaar recente ervaring met testwerkzaamheden binnen de verschillende ontwikkelmethoden zoals waterval en agile.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden en ondersteunen van gebruikers en beheerders tijdens acceptatietesten.
 • Je hebt gedegen kennis van en ervaring met het automatiseren van testscripts en het geautomatiseerd testen van informatiesystemen met testtools, zoals; Katalon, Selenium, FitNesse, SoapUI, JIRA.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het testen van systeemkoppelingen (API-testing, Json/XML berichtenuitwisseling), ervaring in cloud deployments, integratieplatforms en gateways is een pré.
 • Je bent thuis in meerdere testsoorten, zoals de functionele acceptatietest, de gebruikersacceptatietest, de datamigratietest en de keten(integratie)test.


Aanbod

DIT KUN JE VERWACHTEN
 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness
 • Salarisniveau - min. Schaal 10 - max. Schaal 10
 • Maandsalaris - min. €3.091,00 - max. €4.921,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met proeftijd) (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Contractduur - nvt
 • Minimaal aantal uren per week - 32
 • Maximaal aantal uren per week - 36
HOOFDKANTOOR
DIRECTIE INFORMATIEVOORZIENING
Je krijgt zo’n driehonderd collega’s in allerlei functies. Denk aan functioneel beheerders, adviseurs, architecten en informatiemanagers. Wat jullie gemeen hebben is de voortdurende uitdaging om te innoveren, te professionaliseren én om te leveren. Van een device waarmee justitiabelen zelf hun afspraak bij de kapper of tandarts regelen, tot een planningstool voor de DJI-busjes die justitiabelen van A naar B vervoeren. Van nieuwe software voor de elektronische enkelbanden tot een digitaal patiëntendossier. In multidisciplinaire teams werken we meer en meer samen met de gebruikers.

MEER OVER JOUW TOEKOMSTIGE AFDELING
Binnen de Directie Informatievoorziening is de afdeling Projectmanagement en Implementatie (PMI) verantwoordelijk voor het projectmatig realiseren van IV-oplossingen. De afdeling bestaat uit een vaste kern van 25 medewerkers en maakt voor de uitvoering van de ongeveer 40 projecten intensief gebruik van expertise uit de markt. Voor de beheersing en voortgangsbewaking van het projectportfolio maakt DI gebruik van standaard methodieken die continue doorontwikkeld worden. Dankzij de applicaties die we ontwikkelen, verlopen de processen binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) efficiënt en effectief.

KIJK JIJ VOORBIJ WAT IEMAND GEDAAN HEEFT?
ER ZIT MEER ACHTER WERKEN BIJ DJI
Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

BIJZONDERHEDEN
 • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Met je account kan je ook de status van je sollicitatie inzien, handig toch? Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.
 • Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, DJI biedt goede faciliteiten om thuis te werken.
 • Werklocatie is Gouda.
 • De sluitdatum van de vacature is 01 mei 2024. Wanneer wij geschikte reacties ontvangen zullen wij, voorafgaand aan deze sluitingsdatum, met kandidaten in gesprek gaan. De vacature zou hierdoor eerder gesloten kunnen worden.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
ZO SOLLICITEER JE
Spreekt werken bij DJI je aan? Solliciteer direct!
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in