+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.

Coördinator Informatiebeveiliging - Amsterdam Sloterdijk Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl

Yacht

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 32 - 40 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.233 - € 5.767 p/m

Vacature in het kort

Wil je werken bij een organisatie die echt een verschil maakt voor veel mensen? We zoeken iemand die het team kan helpen met advies geven over informatiebeveiliging en privacy. Je gaat werken in een team van experts en hebt de kans om door te groeien. Je werk is belangrijk, want je helpt met het beschermen van gegevens van burgers. Samen zorgen we voor een veilige en betrouwbare werkomgeving. Lees verder om te ontdekken waarom deze vacature perfect bij jou zou kunnen passen.
 

Volledige vacaturetekst

Wil jij onderdeel worden van een maatschappelijke mensgerichte organisatie die impact maakt op 1,2 miljoen burgers? En wil jij samen met een team het management en de directie adviseren op het gebied van informatiebeveiling & privacy? En wil je een goede werk-privé balans combineren met genoeg doorgroeimogelijheden in een organisatie van 22000 werknemers (waarvan 2500 op IT)? Dan is deze Coördinator Informatiebeveiliging & Privacy (I&P) vacature voor jou!

Bij Gegevensdiensten werken zo’n 550 medewerkers met gegevens van personen en werkgevers, met de maatschappelijke taak om daar verantwoord mee om te gaan. Gegevensdiensten is een groeiende divisie die volop in ontwikkeling is.

Binnen de IV-organisatie van Gegevensdiensten is medio 2021 het IV Office gepositioneerd. IV Office Gegevensdiensten betreft een multidisciplinair team. Zo wordt door ruim 40 professionals invulling gegeven aan de vakgebieden Bedrijfs- en IT Architectuur, Portfoliomanagement, Informatieplanning, Tactisch Capaciteitsmanagement, Gegevensmanagement, Informatiebeveiliging & Privacy en Procesmanagement. Deze professionals leveren vanuit hun eigen expertisegebieden een bijdrage aan enerzijds het implementeren van UWV-breed beleid en anderzijds de realisatie van doelstellingen van Gegevensdiensten.

Als Coördinator Informatie Beveiliging & Privacy:

  • Adviseer je bij allerlei IB&P gerelateerde vraagstukken vanuit de organisatie;
  • Bied je ondersteuning bij de implementatie van technische IB&P maatregelen;
  • Maak je risicoanalyses van mogelijke kwetsbaarheden in systemen die tot datalekken kunnen leiden en adviseer je over de te nemen mitigerende maatregelen;
  • Controleer je of de privacy in de (nieuwe) beleidstukken voldoende gewaarborgd is. Ook voorzie je de managers en directeuren van advies op de beleidstukken met betrekking tot beveiliging en privacy; 
  • Creëer je bewustwording bij de medewerkers van het UWV. Zo attendeer je medewerkers bijvoorbeeld op de risico’s van phishing mails en reik je handvatten aan over hoe ze hier mee om moeten gaan; 
  • Coördineer je het proces van beveiligingsincidenten. Je controleert of meldingen concreet geformuleerd zijn en of formulieren compleet worden aangeleverd bij de juiste afdelingen;
  • Adviseer je over Gegevensbescherming Effectbeoordelingen (GEB). Je controleert rapportages over handelingen die binnen systemen gedaan worden en je identificeert de bijbehorende privacy risico’s; 
  • Controleer je beleidstukken die voortvloeien uit de AVG en adviseer je over de beleidsimplementatie.


Gevraagd

  • Een relevante en afgeronde HBO opleiding
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in het vakgebied;
  • Relevante vakopleiding, bijvoorbeeld: CISSP, CISM, Security Management of vergelijkbaar; 
  • Kennis van relevante theorieën, methoden en instrumenten omtrent informatiebeveiliging;
  • Je hebt kennis en ervaring met risicomanagement;


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

UWV biedt naast een uitdagende baan uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een goed salaris, een dertiende maand, een keuzeplan arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenvoorziening, en aantrekkelijke regelingen voor opleiding en ontwikkeling.

Het gaat om een functie van minimaal 32 uur per week, met een jaarcontract met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren. Het bruto salaris van een coördinator IB&P ligt, afhankelijk van je werkervaring, tussen de € 4.233,71 tot € 5.767,64 in functieschaal 9, op basis van een 38-urige werkweek. Het kantoorpand ligt op een paar minuten lopen van Station Amsterdam Sloterdijk.

Wij bieden je een afwisselende functie en een dynamische werkomgeving in een veranderende organisatie die prikkelt, uitdaagt en je aan het denken zet!

Hybride werken

Hybride werken – deels thuis, deels op kantoor – wordt ook bij UWV het nieuwe normaal, mits dit voor jouw functie toepasbaar is. Er is echter geen panklare oplossing die we kunnen invoeren. Daarom voeren we op dit moment experimenten uit en kijken we samen naar de beste manier om invulling te geven aan deze nieuwe werkwijze.

Persoonlijke ontwikkeling

Je krijgt de ruimte om jezelf bij ons verder te ontwikkelen, als professional én als persoon. UWV biedt daartoe intern meer dan 2.000 opleidingen aan vanuit een All you can Learn platform.

Diversiteit en maatschappelijke betrokkenheid bij UWV

Het personeelsbestand van UWV is een afspiegeling van onze samenleving. Diversiteit staat bij ons hoog in het vaandel. Niet alleen omdat wij iedereen gelijke kansen willen bieden, maar ook om te kunnen leren van verschillende achtergronden. Jouw werk maakt het verschil voor heel veel mensen.

UWV is een organisatie die optimaal gebruik wil maken van een diversiteit aan talenten en vermogens op de arbeidsmarkt. We kijken niet naar wat iemand niet kan, we zijn juist geïnteresseerd in wat je wél kan. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zichzelf is. Want iedereen heeft een unieke achtergrond, persoonlijkheid, perspectief en kwaliteiten. Door onze onderlinge verschillen te herkennen en te waarderen, bereiken we samen op de mooiste manier, de beste resultaten.



Bedrijfsomschrijving

Over de divisieGegevensdiensten – ‘bedreven met data en datagedreven’Bij UWV staan we met ons werk midden in de maatschappij en in onze dienstverlening nemen data een grote plek in: we kunnen niet zonder data. Door slimmer en efficiënter gebruik te maken van onze data, kunnen we onze dienstverlening continu verbeteren en verbreden. Datagedreven werken is dan ook een speerpunt binnen UWV en de divisie Gegevensdiensten vervult hierbij een belangrijke rol. Want zo'n beetje alles bij Gegevensdiensten draait om data. Kortgezegd: Gegevensdiensten is bedreven met data en datagedreven. En daar zijn we trots op.Wat doet Gegevensdiensten?Gegevensdiensten verzamelt en beheert gegevens van personen en werkgevers uit verschillende in- en externe bronnen zoals de loonaangifteketen. Deze gegevens worden gebruikt in de interne processen van UWV en gedeeld met externe organisaties. Vanwege de gevoeligheid en grootschaligheid van deze gegevensverwerkingen brengt dit een grote privacy verantwoordelijkheid met zich mee. Ook moeten deze gegevens op een adequate wijze worden beschermd. Hiervoor passen we onder andere de Baseline Informatiebeveiliging Overheid – BIO en de methode Grip op Secure Software Development – SSD toe.IB&P Gegevensdiensten voert beleid uit wat centraal op is gesteld. Daarnaast adviseren we over vraagstukken rond informatiebeveiliging en privacy, onderzoeken we in hoeverre systemen en processen aan de gestelde eisen voldoen en voeren we risicoanalyses uit. We zijn het aanspreekpunt voor de hele divisie voor IB&P gerelateerde onderwerpen en adviseren management en directie hier over. We zijn zelf nauwelijks direct zichtbaar zijn voor burgers en klanten maar indirect heeft vrijwel iedereen regelmatig met ons en onze dienstverlening te maken. Daar zijn we trots op! Kom jij ons team versterken?"MissieBij onze divisie werken ruim 500 mensen die allen vanuit hun eigen expertise bijdragen aan onze missie: 'Wij zorgen voor lastenverlichting en administratief gemak bij afnemers en burgers. Dat doen wij door op een betrouwbare en juiste manier actuele gegevens en informatie uit het domein werk en inkomen te leveren.'OrganisatieGegevensdiensten is ingericht rond de afdeling Uitvoering en wordt ondersteund door de afdeling Informatievoorziening en de stafafdelingen Business, Control en Kwaliteit en Directieadvies en Communicatie. Daarnaast is de UWV-brede afdeling Data Office UWV bij Gegevensdiensten gepositioneerd.AmbitieGegevensdiensten is voor UWV én de maatschappij belangrijk. Wij zijn niet alleen de expert van de Polisadministratie maar ook de bron van betrouwbare data voor Business Intelligence en Business Analytics. En onze ambitie is om nog meer én slimmer op een ethisch verantwoorde manier gebruik te maken van data om de dienstverlening aan burgers, werkgevers en ketenpartners, onze afnemers en maatschappelijke organisaties verder te verbeteren.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in