+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.

Specialist Informatiebeveiliging & Privacy, toekomstig Business Security Officer - UW Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Facilitair Bedrijf UWV

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Facilitair Bedrijf UWV

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 58.000 - € 86.000 p/j
  • Eindejaarsuitkering, Reiskostenvergoeding

Vacatureomschrijving

UWV zeg je? Ja, UWV als jouw nieuwe werkgever. Zeker als jij als de ambitie hebt om opgeleid te worden tot Business Security Officer (BSO), want dat kan binnen UWV.\

Heb je al ervaring met het implementeren van security-richtlijnen (denk aan ISO 27001, BIO (of diens voorganger BIR), of een vergelijkbare richtlijn)? En dat in een complexe organisatie waarbij jij de mensen écht mee krijgt en er geen papieren tijger van maakt? Dan bieden Cor de Heer, manager CIO Office, en zijn huidige BSO, Jorien Heuker, je de mogelijkheid om naast de rol van Specialist Informatiebeveiliging & Privacy door te groeien tot een volwaardige BSO! En dit allemaal bij een van de grootste maatschappelijke organisaties van Nederland. Nou? Waar wacht je nog op?

Vacature Specialist Informatiebeveiliging & Privacy, toekomstig Business Security Officer

Als Specialist Informatiebeveiliging & Privacy bij het Facilitair Bedrijf van UWV in Amsterdam ben je volop actief met het implementeren van en rapporteren over de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), het basis normenkader voor informatiebeveiliging binnen de overheid. Door de implementatie van dit kader wordt het gemakkelijker voor UWV (bedrijfsonderdelen) om veilig onderling samen te werken én met andere overheidspartners binnen de sociale zekerheid (Gemeenten, Ministeries, SVB, Belastingdienst, etc.).

Binnen het Facilitair Bedrijf van UWV staan de digitale dossiers van alle cliënten, waar zowel interne bedrijfsonderdelen met hun systemen en toepassingen als ook de cliënten zelf gebruik van maken. Beiden willen dat goed en veilig kunnen doen. Momenteel is het Facilitair Bedrijf ook bezig om in het programma Artemis een compleet nieuwe digitale opslag van de klantdossiers te realiseren.

Wat ga jij daar doen?
  • Afstemmen met en beïnvloeden van stakeholders, zoals Product Owners en Scrum teams, die ook voor een belangrijk deel door externen worden bemenst. Streven: Secure by design.
  • Adviseren, implementeren en rapporteren over de BIO-richtlijn en waar nodig het opstellen en uitvoeren van verbeterplannen. Zowel naar het directieteam van het Facilitair Bedrijf als het managementteam van de IV-organisatie.
  • Opstellen van nieuwe en aanvullende beleidsrichtlijnen, daar waar de BIO-richtlijnen en corporate UWV-richtlijnen te algemeen zijn voor toepassing in de praktijk van het Facilitair Bedrijf.
  • Toetsen van nieuw beleid en standaarden vanuit de overheid en het UWV CISO office op toepasbaarheid in de praktijk van het Facilitair Bedrijf.
  • De regie nemen bij het afhandelen van datalekken- en beveiligingsincidenten, ook omdat je in je doorgroei naar BSO verantwoordelijkheid wilt leren dragen voor security- en risicomanagement.


Gevraagd

* Je opleiding en ervaring:
  • Een hbo-werk- en denkniveau, papiertje is niet nodig, we kunnen je testen
  • Zeker twee jaar ervaring in een rol waarbij je in een complexe organisatie bezig bent (geweest) met het invoeren van security-richtlijnen als BIO, BIR, BS 779, NIST, NEN 7510, ISO 27001 of een vergelijkbare richtlijn
  • Zou mooi zijn als je dit nog hebt aangevuld, bezig bent met of plannen hebt voor één van de volgende certificeringen: CISA, CISM, CIPP/E of CIPM.
* Je kennis:
  • Kennis van één of meerdere richtlijnen als BIO (of diens voorganger BIR), AVG, ISO 27001, BS 7799, NEN 7510, NIST of vergelijkbare richtlijnen.
  • Functionele(!) kennis van risico-analyses, Secure Software Development (SSD), security, ICT-beveiligingsaspecten en/of encryptietechnieken.
* Je persoonlijkheid:
  • Een flinke dosis nieuwsgierigheid, leergierigheid en doorzettingsvermogen gekoppeld aan de ambitie om door te groeien in je vak en op termijn de verantwoordelijkheid te nemen voor security in een bedrijf(sonderdeel) als BSO (Business Security Officer)
  • Je bent empathisch en een netwerker, zodat je niet alleen het “papiertje” gaat halen om te kunnen certificeren, maar beveiliging en privacy echt tot leven laat komen bij de mensen om je heen


Aanbod

Aanbod
Als security professional denk je misschien niet in eerste instantie aan UWV als je nieuwe werkgever. Toch werken er heel veel professionals, die voor UWV kiezen vanwege de inhoud en de maatschappelijke bijdrage. Als jij écht impact wilt maken, is dit de plek waar dat kan!

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:
  • Een bruto jaarsalaris van € 58.000,- tot € 86.000,- euro op basis van een 38-urige werkweek (inschaling in groep 9 of 10 UWV CAO en conform senioriteit). Daarin is opgenomen een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Minimaal 216 uur vakantie (op basis van een 38-urige werkweek).
  • Een goede pensioenvoorziening ().
  • Aantrekkelijke studieaanbod (2.000+ opleidingen en trainingen gratis te volgen) én een ontwikkelplan om je op te leiden tot Business Security Officer.
  • Aandacht voor gezondheid en vitaliteit via toegang tot een online platform.
  • UWV Keuzeplan voor het uitruilen en zelf vormgeven van je arbeidsvoorwaarden.
  • Hybride werken en een goed bereikbare werkplek op het UWV-hoofdkantoor (5 minuten lopen vanaf station Sloterdijk).
  • Reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer 17 ct/km, zakelijk 28 ct/km).
  • Thuiswerkvergoeding (3 euro netto per dag en thuiswerkplekbudget van maximum 750 euro, incl. btw voor periode van 5 jaar).[HJ(1] [BW2]
Sollicitatie
Als jij ervan overtuigd bent dat jij dé Specialist Informatiebeveiliging en Privacy voor UWV bent: solliciteer nu. Waarom? Die vraag beantwoord je zelf, door je motivatie mee te sturen.
Heb je nog vragen over deze vacature Specialist Informatiebeveiliging en Privacy in Amsterdam?
  • bel Bas Westland via 06 – 53 260 974
  • stuur een mail aan via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.
  • chat met Bas via zijn virtual meeting room op Whereby []
  • bekijk de video's die je naast deze vacature vindt op de website van e-people om nog meer context bij deze vacature te krijgen. Denk aan een interview met een directe collega, je toekomstig leidinggevende, maar ook aan een rondleiding over je nieuwe werkplek.
Voordat je in dienst komt is een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. Tijdens de selectieprocedure krijg je meer informatie over de aanvraag van de VOG.

Overigens is het vak van consultant voor Bas geen 9-tot-5-baan. Je kunt mij dus ook gewoon 's avonds en in het weekend bereiken.


Salaris

€ 58.000 - € 86.000 p/j
Bij deze functie komt een bruto jaarsalaris van € 58.000,- tot € 86.000,- euro op basis van een 38-urige werkweek (inschaling in groep 9 of 10 UWV CAO en conform senioriteit). Daarin is opgenomen een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Bedrijfsomschrijving

Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar als je verder denkt dan je volgende bonus of je leaseauto, is het zeker een werkgever die je als Specialist Informatiebeveiliging & Privacy moet overwegen. Zeker als jij UWV graag helpt bij het beveiligen van hun data. En daarmee het werk van de 22.000 UWV'ers voor hun 1,2 miljoen klanten wilt verbeteren. Lees verder voor meer info over de riante arbeidsvoorwaarden bij het UWV.

Samen met vier collega's vorm jij het team Informatie Beveiliging & Privacy. De dagelijkse leiding is in handen van de Business Security Officer, Jorien Heuker, de eindverantwoordelijkheid ligt bij Cor de Heer, Manager IV Office. Je standplaats is het UWV-hoofdkantoor in Amsterdam op loopafstand van station Sloterdijk. Het team bestaat uit een mix van jonge en oude collega's.

De omgang is informeel, maar formeel als het moet. Er wordt op dit moment hybride gewerkt. Binnen het team zijn er korte lijnen, is er veel dynamiek en werk je samen met toegankelijke collega's. Het ambitieniveau binnen het team is hoog en er wordt hard gewerkt om samen verder te komen. Binnen de organisatie wordt, mede hierdoor, Agile steeds vaker toegepast. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om door te groeien naar BSO en krijg je daarvoor een passend opleidingsbudget
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in