Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Ruud van Experis het aan

Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Ruud van Experis het aan
Recruitment specialist Ruud van den Berg bemiddelt hbo- en wo-professionals binnen uiteenlopende vakgebieden, waaronder IT. Mijn gesprekken met kandidaten gaan meer over persoonlijke ambities en talenten dan over wat er op het cv staat.

Wie is Ruud van den Berg?

"Ik ben Ruud van den Berg, geboren in 1990 en woonachtig in Ede. Ik werk inmiddels vier jaar bij Experis, de laatste twee jaar als manager. Ik ben negen jaar actief in de arbeidsbemiddeling en werk samen met allerlei soorten organisaties in sterk uiteenlopende branches.

De mens staat in mijn werk centraal. Ik vind het leuk om de persoon achter het cv te leren kennen. Mijn gesprekken met kandidaten gaan meer over persoonlijke ambities en talenten dan over wat er op het cv staat."

Wat houdt ICT recruitment in bij Experis?

Experis is onderdeel van ManpowerGroup Nederland. We bemiddelen hbo- en wo-professionals binnen uiteenlopende vakgebieden, waaronder IT. Ons functieaanbod is breed omdat we in het hele land met verschillende klanten werken. Zo begeleiden we bijvoorbeeld systeem-, netwerk- en applicatiebeheerders, IT-projectmanagers en dataspecialisten naar een volgende uitdaging in hun carrire. Je kunt bij ons terecht als je op zoek bent naar een baan in het mkb, maar ook als je graag voor een internationale organisatie werkt.

Een gezonde mix van talent en ambitie bepaalt volgens ons het succes van een ITer. We zien het als de drijvende kracht achter ontwikkeling. We willen ieders drijfveren en ambities volledig begrijpen en optimaal bijdragen aan de groei van onze professionals. Een gesprek bij Experis gaat over wat jij binnenkort wilt bereiken. Wat is jouw ultieme werkplek? Waaruit haal jij je dagelijkse portie energie?

Wat is je grootste uitdaging als het gaat om ICT vacatures?

Het is geen geheim dat het steeds lastiger wordt om de juiste persoon voor een IT-functie te vinden. Termen als the war for talent of krapte op de arbeidsmarkt komen regelmatig voorbij. De IT-markt ontwikkelt zich bovendien razendsnel. Werknemers en werkzoekenden moeten zich doorlopend bijscholen om over de juiste kennis of skills te beschikken of in aanmerking te kunnen komen voor een nieuwe dienstbetrekking.

Hoe pak je deze uitdaging aan?

Verder kijken dan het cv van een kandidaat is volgens mij de oplossing. Concentreer je vooral op skills en staar je niet dood op werkervaring en certificaten. Past iemand binnen onze organisatie? Wat kunnen we bieden op het gebied van onderwijs, coaching en training?

We zijn gestart met een aantal om- en bijscholingstrajecten:
  • BSSA: opleidingen full-stack webdevelopment, data intelligence & machine learning.
  • In mei start een traject data engineer in samenwerking met NOVI Hogeschool.
  • Met onze IT talent Academy houden we onze huidige medewerkers up-to-date. Ze volgen er uiteenlopende trainingen op hard en softskills om bij te blijven in hun vakgebied."

Heb je nog tips voor je concullega s?

Maak vanaf het eerste contact met de kandidaat het verschil. Toon oprechte interesse en ga in gesprek over talent en ambitie.

Ben jij op zoek naar IT-talent? Vind jouw ideale kandidaat op ICTerGezocht.nl! Bekijk onze mogelijkheden voor werkgevers en recruiters.
Geschreven door
Michiel van der Avoird
Redacteur & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl
Meer leren?
Ga door met lezen

Wat verdient een developer? Het complete overzicht

Wat verdient een developer in Nederland? Wat zijn de gemiddelde salarissen per opleidingsniveau en dienstverband? Hoeveel invloed hebben werkervaring ...
Michiel van der Avoird 17 apr 2018

Wat verdient een ICT'er? Het complete salarisoverzicht

Een ICT'er verdient in 2019 gemiddeld € 3.435,- bruto per maand, ruim een procent (€ 38,-) meer dan vorig jaar. Een starter krijgt € 3.161,- en ...
Michiel van der Avoird 23 okt 2019

Wat verdient een systeembeheerder? Het complete overzicht

Wat verdient een systeembeheerder en waar hangt dat vanaf? We duiken erin vanuit onze uitgebreide database, met data op basis van meer dan 10.000 vaca...
Nicole Haring 9 apr 2018

Wat is het verschil tussen IT en ICT?

De termen IT en ICT lijken misschien inwisselbaar, maar dat zijn ze niet. Het is bijzonder lastig om een consensus te bereiken over de exacte betekeni...
Michiel van der Avoird 21 okt 2019

Wat verdient een front-end developer? Het complete overzicht

Wat verdient een front-end developer in Nederland? Wat is het maandelijkse brutoloon per opleidingsniveau en dienstverband?
Michiel van der Avoird 19 apr 2018

Wat is het verschil tussen Junior, Medior en Senior carrièreniveau?

Een onderverdeling in junior-, medior- en senior carrièreniveau geeft inzicht in het kennis- en vaardigheidsniveau van ICT-professionals.
Michiel van der Avoird 24 mrt 2020
 
check