Michiel van der Avoird
Head of Content & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl

Delen

Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Luuk van Raaak Personeel het aan

door Michiel van der Avoird
15 maart 2020 • 1.062x bekeken
Dit blog is samengesteld door ICTerGezocht.nl, al 10 jaar het meestgebruikte platform voor het werven van ICT'ers in NL.

ICT recruiter Luuk van Raaak Personeel: "Snelheid is essentieel. Als iemand vanavond of op zaterdag wil afspreken, dan doe ik dat. Geen punt."

Wie is Luuk de Gans?

"Mijn naam is Luuk de Gans. 26 lentes jong, ik kom uit het mooie Meerkerk. Ik werk nu nog op ons hoofdkantoor in Alblasserdam, maar binnenkort opent Raaak een vestiging in IJsselstein. Ik kijk er nu al enorm naar uit om daar te starten!

Na de lunch is er soms tijd voor een fanatiek potje tafelvoetbal. Die tafelvoetbaltafel heb ik zelf meegebracht. Samen met veteraan Andreas, verslaan we dan regelmatig mijn manager Jorim en zijn kompaan Marijn."
 

Wat doet een IT recruiter bij Raaak Personeel?

"Simpel gezegd: wij helpen IT-professionals écht om stappen te maken in hun carrière. 'Dichtbij' is onze belangrijkste kernwaarde: we begeleiden kandidaten naar functies bij topwerkgevers (mkb'ers) in de buurt. Bedrijven die de loopbaan van hun werknemers centraal stellen en willen investeren in personeel. Onze professionals vinden het bijvoorbeeld prettig om MCSA-certificaten (Microsoft Certified Solutions Associate) te halen."

Wat is je grootste uitdaging als het gaat om IT-vacatures?

"Het is volgens mij een misvatting dat de primaire drijfveer van kandidaten geld is. Ik merk dat in ieder geval niet in de dagelijkse praktijk; veel vaker zoeken mensen stabiliteit, zekerheid en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Wij verbinden kandidaten met opdrachtgevers die dat kunnen bieden; er bevinden zich prijswinnende bedrijven op het gebied van sociaal ondernemerschap in ons netwerk."
De tekst gaat verder na dit blok
Kom via ons platform in contact met 19.668 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's

Hoe pak je deze uitdaging aan?

"Snelheid is essentieel. Als iemand per se vanavond of op zaterdag wil afspreken, dan doe ik dat. Geen punt. Het gesprek begint met goed luisteren. Wat wil iemand nu écht? De ene kandidaat heeft een glashelder beeld, de ander heeft advies nodig. Eerlijkheid is belangrijk. Het zorgt voor tevredenheid op de lange termijn. Natuurlijk bemiddel ik mensen het liefst zelf, maar als iemand elders beter tot zijn recht komt, dan zeg ik dat ook."
 

Heb je nog tips voor je concullega's?

Lachend: "Had ik al gezegd dat wij eerlijkheid belangrijk vinden? Ik vind concullega's een rotwoord: we hebben concurrenten. Maar om je vraag te beantwoorden; ik heb wel eens van een kandidaat gehoord dat er alléén een cv naar een werkgever was doorgestuurd. Dat is bij Raaak echt 'not done'. We nemen de kandidaat serieus, gaan altijd het gesprek aan en kiezen voor de lange termijn. Dat is beter voor iedereen."
 

Raak Personeel: lokale werkexpert

Raaak Personeel heeft in de voorbije 10 jaar meer dan 10.000 mensen aan een fijne, beter passende nieuwe 'baan in de buurt' geholpen. Het etiket 'lokale werkexpert' is daarom zeer op zijn plaats. Momenteel heeft het uitzendbureau 9 vestigingen verspreid door Zuid-Holland en Noord-Brabant, de ambitie is om er in 2030 exact 30 door heel Nederland te hebben.

Raaak bevindt zich letterlijk en figuurlijk dicht bij haar kandidaten en klanten, 'dichtbij' vormt daarom kernwaarde nummer één. Ook op zaterdagen zijn de IT-recruiters van het bureau in de weer om vraag en aanbod op de IT-arbeidsmarkt bij elkaar te brengen.

Werkzoekende IT-professionals kunnen bij dit recruitmentbureau terecht voor (leidinggevende) functies op het gebied van support, security, audit, architectuur en software engineering. Buiten de IT-sector werft het bedrijf voor functies in zowel de bouw, logistiek en productie als voor administratieve, financiële, sales en technische vacatures.

Kom via ons platform in contact met 19.668 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's
Assendelft 10 uur geleden
Leiden 12 uur geleden
Bunschoten-Spakenburg 14 uur geleden
Den Haag 15 uur geleden
Oudehaske 16 uur geleden
Amsterdam 17 uur geleden
Groningen 17 uur geleden
Almere 17 uur geleden
Eindhoven Gisteren
Rotterdam Gisteren