Michiel van der Avoird
Head of Content & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl

Delen

Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Marjan van De Nieuwe Zaak het aan

door Michiel van der Avoird
26 maart 2019 • 895x bekeken
Dit blog is samengesteld door ICTerGezocht.nl, al 10 jaar het meestgebruikte platform voor het werven van ICT'ers in NL.

Het wordt in de IT-arbeidsmarkt almaar moeilijker om het juiste talent te vinden. Wervingsmanagers zijn verwikkeld in een felle concurrentiestrijd om hooggekwalificeerd personeel. Hoe maakt Marjan van der Veen, recruiter bij De Nieuwe Zaak, het verschil?

Wie is Marjan??

“Ik ben Marjan van der Veen (1983), sinds augustus 2018 als recruiter werkzaam bij De Nieuwe Zaak. In deze rol zoek ik de allerbeste en leukste ICT’ers en online marketeers. Ik bedenk passende strategieën om toptalent vinden.

Al sinds 2008 heb ik passie voor alles wat recruitment is. Een belangrijke reden waarom ik voor het vak heb gekozen is de verbinding die je maakt tussen kandidaat en organisatie. Aandacht voor die kandidaat vind ik erg belangrijk, je kunt hierin écht onderscheidend zijn als organisatie. Een eerste indruk maak je niet twee keer.”
 

Wat houdt ICT-recruitment in bij De Nieuwe Zaak??

“De Nieuwe Zaak is een full service digital commerce agency. Omdat we in multidisciplinaire teams werken is ons vacatureaanbod heel divers. Werkzoekenden kunnen bij ons terecht voor een uitdagende baan op het gebied van strategie, creatie, (online) marketing of techniek. Dat maakt het werken bij De Nieuwe Zaak ook zo leuk: developers werken met UX-specialisten, een functioneel consultant, testers, een projectmanager en front-end developers aan complexe e-commerce projecten.”

Wat is je grootste uitdaging als het gaat om ICT vacatures??

“De arbeidsmarkt wordt krapper, dat is volgens mij geen geheim meer. De concurrentie tussen bedrijven op de tech-arbeidsmarkt is de afgelopen jaren een stuk groter geworden. Daarmee is het moeilijker geworden om kandidaten te bereiken. Ik hoor heel vaak van onze developers dat ze met regelmaat worden benaderd door recruiters. Sommigen zitten daarom helemaal niet meer op LinkedIn. Als bedrijf moet je dan echt weten hoe je deze kandidaten kunt bereiken en hoe je het (positieve) verschil kunt maken.”
De tekst gaat verder na dit blok
Kom via ons platform in contact met 18.277 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's

Hoe pak je die uitdaging aan??

Bedrijvencontactdagen
“Allereerst door onze werving te richten op het aantrekken van jong talent dat bij onze organisatie past, met als doel het invullen van onze stageplaatsen en startersfuncties. Dat lukt ons goed. We hebben goede samenwerkingsverbanden met hogescholen en staan meerdere keren per jaar op bedrijvencontactdagen gericht op IT. Tijdens deze dagen laten we zien wat we in huis hebben. ICT-studenten mogen alvast een beetje van onze bedrijfscultuur proeven. Er zijn developers en stagiairs van De Nieuwe Zaak aanwezig om te vertellen wat onze verschillende stages inhouden en wat er van je verwacht wordt als je bij ons komt werken.”

Brainstormsessies met onze vakspecialisten
“Op IT-gebied zoeken we voornamelijk naar .Net en Intershop developers. Goede ontwikkelaars zijn schaars, laat staan dit type. Dit geeft daarom een heel ander soort uitdaging. We organiseren sessies met onze eigen Intershop-specialisten om erachter te komen waar de doelgroep zich bevindt en wat hen prikkelt. Dit levert hele interessante inzichten op voor onze wervingsaanpak voor dit soort ontwikkelaars. Erg leuk om te doen!”
 
Zelf IT-talent opleiden
“Ook leiden we zelf nieuw ICT-talent op tot Intershop developer. Zo kunnen we blijven voldoen aan de toenemende vraag. Ons leerwerktraject richt zich met name op mensen met een migratieachtergrond of IT’ers in een UWV-traject. Het is erg fijn om op deze manier als organisatie maatschappelijk betrokken te zijn.”  

Heb je nog een tip voor je concullega’s?

“Een tip: geef oprechte persoonlijke aandacht aan kandidaten en maak dit een onderdeel van het hele werving- en selectieproces. Hiermee maak je écht verschil!”

Kom via ons platform in contact met 18.277 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's
Noordwijk (ZH) 13 uur geleden
Arnhem 17 uur geleden
Oudheusden 18 uur geleden
Blaricum 19 uur geleden
Hilversum 19 uur geleden
Bunde 19 uur geleden
Kaatsheuvel 20 uur geleden
Capelle aan den IJssel 22 uur geleden
Eindhoven 23 uur geleden
Macharen Gisteren
  1. ICTerGezocht.nl
  2. Blog ICTerGezocht.nl