+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Junior Adviseur Informatiebeveiliging - Ministerie van Defensie Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

YER

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Junior

Aanbod

  • Vast contract
  • Eindejaarsuitkering, Pensioenregeling

Vacatureomschrijving

Wil jij in je eigen vakgebied als burger bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland? Als Adviseur Informatiebeveiliging draag je bij aan het veiliger maken van de IT binnen Defensie!


De functie

Als Adviseur Informatiebeveiliging lever je professioneel advies in projecten of opdrachten binnen de defensieorganisatie. Je zult je o.a. bezighouden met:

  • Risico- en dreigingsanalyses op basis van beschikbaarheid, exclusiviteit en integriteitseisen
  • Begeleiding van accreditatietrajecten door inzichtelijk te maken aan de opdrachtgever welke stappen er moeten worden doorlopen en ze daarbij te helpen.
  • Het toetsen van beveiligingsmaatregelen aan het ‘comply or explain’ principe op basis van de BIO (baseline informatiebeveiliging overheid) aangevuld met specifieke Defensie maatregelen.
  • Opstellen van een verwervingsadvies bij nieuwe projecten voor nieuw aan te schaffen IT.
  • Je onderhoudt proactief contact met de opdrachtgever en alle stakeholders en bewaakt ook daarin de planning en voortgang van de adviestrajecten.
  • Je bent in staat om de informatie die je aangeleverd krijgt te verwerken in een adviesrapport.
  • Je begeleidt startende adviseurs en bent tevens actief in het meedenken in nieuwe tooling, beleidsaanpassingen. Daarnaast speel je een belangrijke rol in het borgen van het kennisniveau en de overdracht hiervan.
  • Tevens ben jij in staat om de meer complexe vraagstukken tot een gewenst eindresultaat te brengen.

In jouw rol moet je in staat zijn om risico’s inzichtelijk te maken, advies te geven over passende maatregelen en signalerend op te treden ten aanzien van beveiliging. Het komt er op neer dat je een bijdrage levert aan het veiliger maken van de IT binnen Defensie. Er is een eigen Defensie Beveiligingsbeleid met daarin aanwijzingen waaraan de informatiebeveiliging van informatiesystemen moet voldoen. Aan jouw de taak om inzichtelijk te maken en te krijgen hoe een specifiek informatiesysteem daar wel of niet aan voldoet, welke risico’s daarmee worden gelopen en welke aanbevelingen of oplossingsrichtingen er zijn om deze risico’s te verlagen.

In deze vacature zoeken we iemand die graag wil werken binnen de keten van de Koninklijke Marechaussee en inlichtingen en Veiligheid. Dit betekent dat je je bijvoorbeeld met informatiesystemen bezighoudt die gebruikt worden voor de grensbewaking, opsporing en inlichtingen. Dit maakt het speelveld dynamisch en interessant.

Een typische werkdag als adviseur kan bestaan uit een aantal intakes voor nieuwe opdrachten waarin je de opdracht doorspreekt met de opdrachtgever en afspraken maakt rondom de planning voor het op te leveren product. Omdat er altijd meerdere opdrachten tegelijk lopen kan het zijn dat je ook bijeenkomsten hebt met de stakeholders om de maatregelen door te spreken of de risicoanalyse met ze te doorlopen. Ook plan je dan momenten in om de bevindingen uit te werken in je adviesrapporten en terug te koppelen aan de opdrachtgever. In de tussentijd werk je je email bij, je beantwoordt vragen en kijkt naar de planning voor andere producten.

Je werkt veelal zelfstandig maar hebt ook regelmatig overleggen met je collega’s om te sparren of om informatie uit te wisselen. Voor deze functie is het ook belangrijk dat je kennis up-to-date blijft. In de wereld van cyber security verandert er veel in korte tijd, wij stimuleren iedereen dan ook om regelmatig seminars te volgen of cursussen te doen om bij te blijven.



Gevraagd

Wij zoeken een analytische en stressbestendige collega met uitstekende communicatieve vaardigheden, een talent voor netwerken en een natuurlijk vermogen om relaties te onderhouden. Jij blinkt uit in het plannen en organiseren van je werk, en je gedijt in een resultaatgerichte omgeving, waarbij je altijd bewust blijft van de bredere context.

Met jouw zelfstartende en proactieve houding integreer je snel in het team, draag je bij aan een positieve sfeer en sta je open voor voortdurende groei en ontwikkeling.

Kennis- en opleidingseisen:

  • Je hebt tenminste een afgeronde hbo-opleiding.
  • Bij voorkeur op het gebied van: security management, cyber security, IT security, risicomanagement, business IT & management of ICT, informatica met specialisatie informatiebeveiliging of een vergelijkbare opleiding;
  • Je hebt ervaring met BIR/BIO, ISO27001 en VIRBI;

Het in bezit zijn van één of meer van de volgende certificeringen, is een pre:

  • CISSP
  • CEH
  • CRISC
  • CISM
  • ISO27001

Als je daarnaast ook nog beschikt over een flink portie:

Overtuigingskracht , LEF, Leiderschap, Creativiteit en Ondernemerschap;

Dan ben je onze ideale kandidaat!



Aanbod

Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.



Bedrijfsomschrijving


Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 61.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit het Commando Materieel & IT (COMMIT), de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO)VisieHet Commando Materieel & IT (COMMIT) ondersteunt de transitie naar een informatiegestuurde en technologisch hoogwaardige krijgsmacht met het beste materieel en de beste IT. Ons COMMITment is groot om de cruciale rol te versterken als strategisch partner van de Commandant der Strijdkrachten, van de operationele onderdelen en van internationale partners. COMMIT vergroot de impact van de ondersteuning door een integrale en innovatieve aanpak van materieel- en IT-projecten, (wapen)systeemmanagement en ketenlogistiek.Wij investeren in de kwaliteit van onze mensen en de flexibiliteit en diversiteit van het personeelsbestand. De belangrijkste capaciteiten van COMMIT zijn de kennis en ervaring van ons personeel. Om de krijgsmacht sneller te voorzien van materieel en IT zetten wij naast technologische innovatie in op proces- en sociale innovatie op het gebied van projectvoering, inkoop en afstoting van defensiematerieel en personele en logistieke ondersteuning.Het uitvoeren van innovatieve projecten vraagt om meer samenwerking met het bedrijfsleven, kennisinstituten en andere overheidsorganisaties en maatschappelijke instanties. Onder de vlag van C-COMMIT als National Armaments Director (NAD) ontwikkelen en versterken wij ook de internationale samenwerking op het gebied van materieel en IT (NAVO, EU, multinationaal en bilateraal).MissieCOMMIT levert de krijgsmacht het beste materieel en de beste ITCOMMIT is van iedereen en voor iedereen, we zijn ervan overtuigd dat we met een diverse en inclusieve organisatie onze taak, verbinding maken tussen willen en kunnen, het beste kunnen uitvoeren wanneer ons personeel een afspiegeling is van de maatschappij. Wij nodigen je daarom graag uit om te solliciteren op deze functie!
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in