+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Arnhem.
Laad meer vacatures

IT Risk Officer bij VGZ Arnhem

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

VGZ

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
VGZ

Gevraagd

 • 38 uur
 • HBO of hoger
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 • Opleidingsbudget, Pensioenregeling

Vacatureomschrijving

Ben jij op zoek naar een baan waarin je jouw kennis van IT kunt combineren met risicomanagement? Als IT Risk Officer ben je verantwoordelijk voor het identificeren, analyseren en beheersen van de IT risico's binnen onze organisatie, zoals de Cloud en Cyber . Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen om onze IT-systemen veilig en betrouwbaar te houden. Benieuwd hoe jij het verschil maakt? Je leest het hier.

Hoe ook jij het verschil maakt
Wij geloven dat Nederland gezonder wordt en de zorg goed en betaalbaar blijft als leden meer grip hebben op hun eigen gezondheid in een digitale wereld. Als IT Risk Officer speel jij hierin een belangrijke rol. Jij weet namelijk precies welke digitale risico’s voor cVGZ dat met zich meebrengt en welke invloed dit heeft. Je weet waar wij als organisatie naartoe willen en overziet het geheel op het gebied van informatiebeveiliging en IT.

Je bent een professional met kennis van risicomanagement en techniek. Daardoor weet jij welke keuzes gemaakt moeten worden en kun jij advies uitbrengen aan de IT afdeling (Data Care). Om een onderbouwd advies te geven, maak je heldere analyses en monitor jij de implementatie van deze adviezen. Je kijkt vooral naar wat wél kan en bied handvatten voor een oplossing. De uitkomsten van je werkzaamheden kun je eenvoudig vertalen naar rapportages richting het management.

Collega’s weten dat ze jou altijd mogen benaderen voor het afbakenen en het schetsen van kaders voor de beheersing van risico's. Dit doe je niet alleen intern, maar draagt dit ook uit namens VGZ. Je voert het gesprek met het management van de IT afdeling, medewerkers over de risico’s en hoe deze te beheersen. Je ontwikkelt methoden , middelen en processen om voor iedereen de kaders duidelijk te maken en werk je mee aan bewustwording van onze medewerkers.

Gelukkig doe je dit allemaal niet alleen. Je werkt nauw samen met de CORO (in de 2e lijn) en bent onderdeel van het team bestaande uit 12 risk officers . Samen met de CORO maak je plannen en analyses om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op risico’s. Jij maakt het team beter, het team maakt jouw beter. Samen houden jullie VGZ op de juiste (veilige) koers.
In onze werken bij VGZ blog lees je hier mee over.

Gevraagd

Dit breng jij mee
Jij bent intrinsiek gemotiveerd om de organisatie te begeleiden op beheerste bedrijfsvoering waar risicobewustzijn hoog op de agenda staat. Jij bent gedreven, analytisch en resultaatgericht. Daarom kun jij dit bewustzijn in het gedrag en de cultuur van VGZ zo beïnvloeden dat wij allemaal de risico’s begrijpen.
Twijfel je of jouw profiel passend is voor deze functie? Of heb jij werkervaring op informatiebeveiliging, maar niet op onderdelen die hierin worden genoemd? Of wil jij graag de overstap maken van de eerste- naar de tweede lijn (conform het 3 lines of defense model)? Ook dan maken we graag kennis met jou. We zijn benieuwd naar jouw motivatie en visie op risk en informatiebeveiliging.
 • HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Een afgeronde opleiding in de richting van IT, (technische) informatica,
 • Kennis van (cyber)security-management of informatiebeveiliging is een pré,
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in risicobeheersing of andere functies op het gebied van risk management;
 • Bij VGZ is de voertaal Nederlands en daarom beschik jij over een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Certificering op het gebied van security en/of IT Risk is een pré (bijv. CISSP, CISM en/of CRISC). Nog niet in je bezit maar wil je deze wel graag behalen? Wij bieden daar alle ruimte voor om dit te faciliteren.
Samenwerken aan een gezonder Nederland. Wat betekent dat voor jou?
Wij hebben oog voor ontwikkeling. Ontwikkeling van de juiste zorgoplossingen en jouw persoonlijke groei. Bij VGZ werken wij plaats -en tijd onafhankelijk en zijn we ervan overtuigd dat door de juiste werk/privé balans je het langst gezond blijft. Op deze manier krijg jij ruimte om met jouw unieke talent te werken aan projecten, binnen een omgeving waar expertise en innovatieve ideeën centraal staan.  

Daarnaast bieden we jou:  
 • Veel vrijheid om de functie binnen jouw verantwoordelijkheden naar eigen inzicht in te vullen
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en verbetervoorstellen
 • Een – door ons gefaciliteerde – arbo-proof thuiswerkplek. We werken namelijk hybride, wat betekent dat je een deel van de week werkt vanuit huis
 • 1x per week op maandag spreken we af op kantoor in Arnhem
 • Flexibele werktijden
 • De mogelijkheid om parttime te werken tussen 28 en 38 uur per week
 • Een marktconform salaris;
 • Vakantiegeld (8%) en dertiende maand (8,33%)
 • Een uitgebreide studieregeling gericht op ontwikkeling en verbreding van je inzetbaarheid
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van €500,- per jaar naast budget voor het bijhouden van je permanente educatie punten
 • 208 vakantie uren per jaar bij een 38 urige werkweek
 • Uitgebreide pensioenregeling bij SBZ Pensioen
 • Zorgverzekering via de VGZ-personeelscollectiviteit. Naast aantrekkelijke kortingen, ontvang je een werkgeversbijdrage van €60,- bruto per maand
 • Werken in het gezondste kantoor van Nederland (IWBI platina-certificaat)


Aanbod

Klaar om het verschil te maken?
Solliciteer dan op de vacature van IT Risk Officer via onderstaande sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Denise van Beek, Recruiter bij Coöperatie VGZ. Denise is bereikbaar op: 06-28642631

Als Coöperatie VGZ hebben we een belangrijke maatschappelijke opdracht. We zijn ons er sterk van bewust dat we die opdracht alleen kunnen uitvoeren als onze leden en partners vertrouwen in ons hebben. Vertrouwen dat wij elke dag opnieuw moeten verdienen, door integer en zorgvuldig te handelen. Om deze integriteit te kunnen waarborgen, screenen wij iedereen die werkzaamheden gaat verrichten voor VGZ. Ook zijn wij als zorgverzekeraar wettelijk verplicht om de betrouwbaarheid van medewerkers in een integriteitsgevoelige functie te onderbouwen.

Dat wij als organisatie een grote verantwoordelijkheid dragen, voelen wij. Risicobewust handelen is dan ook voor iedere VGZ’er een belangrijk onderdeel van het werk.

Bedrijfsomschrijving

Voorop in gezondheid en zorg. Voor iedereen.

Als Coöperatie VGZ werken we samen aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Onze bedrijfswaarden Menselijk, Aandacht, Vindingrijk en Betrouwbaar helpen ons dit waar te maken.

Wij willen een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt. Als coöperatie weerspiegelen we dat. Je voelt het als collega en je merkt het als je met ons samenwerkt. We hebben iets over voor een ander. Bij Coöperatie VGZ mag je zijn wie je bent en verwelkomen we alles wat jij met je meebrengt. Juist die verschillende perspectieven maken ons sterk.

Wij zijn een coöperatie waar je je als mens thuis voelt en waar leden zich bij betrokken voelen. Wij zijn een organisatie waar je trots op bent en waar je graag aan bijdraagt. Samen geven we vorm aan de toekomst. Wij zijn Coöperatie VGZ. Met elkaar. Voor elkaar.

Wil je meer weten over onze bedrijfswaarden? Neem dan een kijkje op onze website.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in