+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Arnhem.
Laad meer vacatures

Release Train Engineer (RTE) Arnhem

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Alliander

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
Alliander

Gevraagd

  • 32 - 38 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • Eindejaarsuitkering

Vacature in het kort

Kom bij Alliander werken als Release Train Engineer en draag bij aan de agile-transitie. In deze rol leid je een team dat waarde levert door samen te werken en zichzelf te verbeteren. Je zorgt voor optimale samenwerking en neemt risico’s weg. Je werkt in een omgeving met grootse ambities. Alliander biedt een unieke kans om bij te dragen aan de energietransitie. Je kunt ook thuis werken. Interesse in deze kans? Lees meer!
 

Volledige vacaturetekst

Draag bij aan de agile-transitie van Alliander. Samen met de Product Manager en Solution Architect sta je als Release Train Engineer (RTE) aan het stuur van de Agile Release Train (ART). Je bent gericht op een optimale samenwerking binnen je ART en met de stakeholders, waarbij je risico’s en afhankelijkheden benoemd en waar mogelijk wegneemt. Met jouw hulp kunnen teams samen continu waarde leveren en zichzelf verbeteren. Jij maakt het net slimmer bij Alliander.

Jij maakt het net beter als Release Train Engineer

Je staat stevig in je schoenen en durft de status quo uit te dagen in jouw streven naar continu verbeteren. Vanuit een agile mindset lever je een waardevolle bijdrage aan de verandering binnen ons bedrijf. Dienend leiderschap is voor jou een tweede natuur. Je herkent jezelf in de onderstaande verandering en helpt jouw omgeving dezelfde stap te maken. Het energienet van de toekomst maken we voor iedereen, mét iedereen. En als Release Train Engineer werk jij hieraan mee. Zo ben jij bezig met:

  • coördineren van de werkzaamheden van teams naar het coachen van de teams naar samenwerking
  • sturen naar bepaalde uitkomsten naar betrokken zijn in de algehele prestatie van de trein
  • De beweging van “het antwoord weten” naar “het team vragen naar het antwoord”
  • Van dirigeren naar de teams zelf laten organiseren
  • Van controle naar vertrouwen

Deze is als RTE is voor een ART in het hart van de uitdaging van Alliander: Kleinverbruik – Meer Werk Maken. Jouw ART draagt er aan bij dat we meer en slimmer werk buiten aan ons net kunnen doen. Dit doen we met 8 scrumteams die bouwen aan de digitale- en niet-digitale oplossingen voor consumenten, klein zakelijke klanten en gemeenten die bijvoorbeeld laadpalen of openbare verlichting willen plaatsen. Een uitdagende en dynamische omgeving met grote ambities op het gebied van agile werken en klaar voor de volgende stap in volwassenheid. Een omgeving waar de RTE een belangrijke rol heeft richting de Product Manager, de Scrum Masters in de teams en ook een belangrijke leiderschapsrol inneemt in het Coördinatieteam waar richting wordt gegeven aan alle change van de afdeling Kleinverbruik. In dat team werk je samen met de PM en RTE van de andere ART binnen de afdeling Kleinverbruik, de ART Klantcommunicatie, zodat jullie het optimale resultaat neer kunnen zetten voor alle Kleinverbruik klanten (huishoudens, winkels en bedrijven).

Wat kan jij hieraan bijdragen? We zoeken voor deze plek niet alleen een RTE met volop agile en SAFe ervaring, maar ook de sparringpartner voor de gehele ART en alle stakeholders. Je bent een vaandeldrager voor agile werken en weet mensen mee te krijgen in de ambities van Alliander en kan ook een trekkende rol vervullen in de RTE Community.

Zowel vakinhoudelijk als sociaal is er veel ruimte voor eigen initiatief en goede ideeën. We hebben een actieve agile community, verdeeld in 2 Chapters met meer dan 20 RTE’s, 10 Agile Coaches en meer dan 70 Scrum Masters. Samen helpen we Alliander in het halen van de grote ambities met betrekking tot de energietransitie. Help jij ons met je expertise nog verder te groeien?

Wie ben jij als RTE binnen Alliander?

  • ‘Jouw’ ART kenmerkt zich dankzij jouw inzet door: transparantie, resultaten, ambitie, continu verbeteren en samenwerking.
  • Voor jouw omgeving van Product Manager, architecten, Product Owners en Scrum Masters ben jij een sparringpartner, coach, kennisbron en inspirator.
  • Binnen jouw ART ben jij verantwoordelijk voor het voorbereiden, faciliteren en evalueren van PI-planningen, System Demo’s en andere passende ceremonies.
  • Jouw ART kan op jouw hulp rekenen bij het signaleren van risico’s, afhankelijkheden, resourcing uitdagingen en volgen van de voortgang.
  • Je geeft functioneel sturing en coaching aan de scrum masters in je ART.
  • Je voelt je samen met de Scrum Masters RTE’s en Agile Coaches onderdeel van de groep die Agile werken binnen Alliander uitdraagt en waar je kan stimuleer je kennisdeling en draag je er pro-actief aan bij om Alliander verder te laten groeien op Agile vlak.   
  • Je bent een kei in het analyseren van processen en werkwijzen, het voorstellen en implementeren van verbetermogelijkheden. Jouw doel is de ART zo efficiënt en effectief zichtbaar waarde te laten creëren.
  • Jij stimuleert met flair binnen en buiten jouw ART de continue verbetering en zelforganisatie en samenwerking in de teams.

Jij maakt het net completer bij Alliander 

Wist je dat we bij Alliander uit verschillende bedrijven bestaan? Samen met Liander, Qirion, Qterra, Dep en Entrnce ontwikkelen én beheren we het energienet voor miljoenen inwoners van Nederland. Dat doen we met de hulp van ruim 8.000 vakmensen. Dankzij deze talenten hebben wij het volste vertrouwen in de energietoekomst van Nederland. Samen met jou maken wij dat mogelijk. En jij gaat dat doen bij ons bedrijfsonderdeel Alliander. 

Talent herkennen en begeleiden kan alleen als jij genoeg energie hebt. En de juiste werkomgeving geeft je dat. De afdeling DAC bestaat uit slimme en betrokken collega’s. Alliander biedt een unieke kans om een verschil te maken voor onze energietransitie. Jouw toekomstige collega’s vertelt je hier meer over tijdens een eventuele verdere kennismaking.

Jij maakt het net energieker 

Werken met de nieuwste technieken en innovaties. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw wens om te innoveren ? Klinkt goed! Zeker als je dit aanvult met:

  • PSM1/SSM/SASM certificering en opleiding in SAFe (SPC / SAFe RTE)
  • Kennis en ervaring (minimaal 3 jaar) met werken in een scaled agile omgeving volgens SAFe
  • Minimaal 5 jaar ervaring met agile werken
  • Ervaring als goede sparringpartner voor je omgeving, met en zonder agile ervaring en los van hiërarchisch niveau.
  • Ervaring in een coachende rol

Voor jou net beter geregeld 

Daarvoor krijg jij op basis van een 38-urige werkweek:

  • Een salaris tot €7490,08 bruto per maand (schaal 11).  
  • Op basis van een fulltime werkweek een Individueel Keuze Budget (IKB) van 18% van je bruto jaarsalaris, dit is inclusief ADV. Werk je niet fulltime, dan heb je geen recht op ADV en krijg jij 12,8%. Jij bepaalt of je die voor onder andere opleidingen, extra vrije dagen of extra salaris gebruikt.  
  • Een eindejaarsuitkering in december van 5,94% van de uitbetaalde maandsalarissen in het huidige kalenderjaar.  
  • De mogelijkheid om thuis te werken.  

Natuurlijk hebben we nog veel meer! Lees meer over al jouw arbeidsvoorwaarden.

Voor jou net wat meer informatie

Samen maken we het net beter. Voor iedereen, met iedereen. En daar hoor jij bij! Solliciteer op deze vacature. Meer weten over de functie-inhoud en over de selectieprocedure? Jorn Jansen, Lead IT Recruiter a.i., vertelt je hier meer over via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. 

Recruiter

Jorn Jansen

Telefoonnummer:

+31 (6) 24227486

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in