line-chart inbox tachometer pencil search-plus quote-right quote-left share-alt smile-o birthday-cake thumbs-o-up lightbulb-o trophy pie-chart user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

5 eigenschappen van succesvolle social media posts: vergroot het vacature-bereik

Nicole Haring - vrijdag 23 februari 2018

Succesvol sociale media gebruiken voor een vacature? Zorg voor de 5 eigenschappen van succesvolle posts op Twitter, LinkedIn en Facebook. 

Twitter, Facebook, LinkedIn en andere sociale media zijn uitermate geschikt om het bereik van vacatures flink te vergroten. Tenminste, minstens u daar op de juiste manier gebruik van maakt.

We onderzochten onze eigen posts en die van bedrijven die vacatures plaatsen. Aan de hand daarvan kwamen we tot een aantal belangrijke eigenschappen, om een succesvolle social media post te plaatsen. Een post die het bereik van de vacature vergroot is:

  1. Kort en bondig met een verwijzing
  2. Actief in meerdere varianten
  3. Opvallend op het gekozen sociale medium
  4. Voorzien van een Call-to-Action met een lage drempel
  5. Geplaatst met een realistische foto in plaats van een stockphoto


Kort en bondig met een verwijzing

Online hebben we weinig tijd. En op de sociale media nog minder. Het is belangrijk om meteen de aandacht te trekken en duidelijk te maken waar het om gaat. Kies een pakkende en opvallende titel, met een korte en bondige beschrijving.

Om vervolgens te verwijzen naar de daadwerkelijke vacature, bijvoorbeeld bij ICTerGezocht of op de eigen website. Daar is er de ruimte om verder uit te wijden. Dat hoeft niet op de sociale media, waar het er juist om gaat om het kort en bondig te houden. Houd het catchy, want het is de kunst om de aandacht te trekken en nieuwsgierig te maken. 


Actief in meerdere varianten

Posts op sociale media zijn bij uitstek geschikt om meerdere varianten te testen. In een A/B-test bijvoorbeeld, met twee verschillende varianten voor dezelfde vacature. Om waardevolle informatie te vergaren, over wat er wel en niet werkt.

Plaats meerdere varianten, binnen hetzelfde sociale medium. En test wat er goed werkt, om de aandacht te trekken en verkeer te verzamelen naar de daadwerkelijke vacature waar het om gaat.

Tip: documenteer de kennis opgedaan uit de tests. Gebruik die om de best presterende tekst met een volgende vacature weer te proberen te verslaan. 


Opvallend op het gekozen sociale medium

Schrijf een social media post die opvalt binnen het sociale medium. Met een schokkende ontdekking op Facebook, een belangrijke trend op LinkedIn en een grappige insteek op Twitter. Kijk goed naar het gekozen medium en zorg voor een post die opvalt, door het anders aan te pakken dan wat de lezer verwacht.

Let op: probeer op te vallen, maar houd ondertussen ook rekening met de huisstijl, de tone-of-voice en het imago van de organisatie. Zorg voor een opvallend bericht, waarvan meteen of snel duidelijk wordt van wie de tekst afkomstig is. Op die manier helpt een succesvolle social media post voor een vacature meteen de naamsbekendheid van de organisatie te vergroten. 


Een sterke Call-to-Action met een lage drempel

Korte en bondige vacatureteksten op sociale media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn zijn bij uitstek geschikt om aandacht te trekken. Gebruik vervolgens een sterke Call-to-Action om die aandacht om te zetten naar actie.

Verlaag de drempel, met catchy teksten zoals ‘Ja, ik wil’ of ‘Like dit bericht en we nemen contact op’. Probeer er creatief mee om te gaan, waarbij de drempel om te reageren zo laag mogelijk wordt of zelfs helemaal verdwijnt. 


Een realistische foto in plaats van een stockphoto

Tenslotte, zorg er voor een vacaturetekst net als voor iedere andere post op de sociale media voor dat er een foto bij staat. Een realistische foto, bijvoorbeeld van de werkomgeving of een belangrijk sfeerbeeld voor de organisatie.

Tip: geen professionele foto’s of fotograaf beschikbaar? Gebruik een smartphone-foto, ondanks het gebrek aan professionele belichting en andere extra’s. Het werkt nog altijd beter dan een stockphoto, die ook kandidaten er feilloos uitpikken.

Gebruik onze handige tips om via de sociale media een succesvolle vacaturetekst te promoten. Om het bereik te vergroten en tegelijkertijd te bouwen aan de eigen naamsbekendheid. Twee vliegen in één klap, met de ideale kandidaat voor de functie als resultaat.


Bekijk voorbeelden van goede social media posts op onze LinkedIn pagina.

5 eigenschappen van succesvolle social media posts: vergroot het vacature-bereik Score: 9.0 Stemmen: 126
  1. ICTerGezocht.nl
  2. Blog ICTerGezocht.nl