Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Matthijs van Aatop ICT het aan

Michiel van der Avoird - zondag 6 oktober 2019

Duurzame klantrelaties boven mismatching, advies over functievereisten en een eigen opleiding voor developers; in dit blog laten wij Matthijs Visscher van Aatop ICT aan het woord.

Wie is Matthijs Visscher?

“Ik ben verantwoordelijk voor de Business Unit Aatop ICT en Summit Developers. Samen met het team werven en selecteren wij ICT Professionals voor onze klanten. Ik ben het recruitmentvak 15 jaar geleden min of meer ingerold en vond het zo mooi dat ik niet meer ben weggegaan. Naast mijn werk ben ik fanatiek hardloper en maak ik graag klassieke muziek."
 


Wat houdt ICT recruitment in bij Aatop?

“Wij concentreren ons op het permanent invullen van ICT-vacatures. Van support medewerker tot projectmanager en van softwareontwikkelaar tot systeembeheerder. We zijn gesprekspartner, stellen het belang van klant en kandidaat op nummer 1 en gaan langdurige samenwerkingen aan. Geen hit-and-run praktijken. We zeggen het gerust tegen de klant als tijdens het sollicitatieproces blijkt dat onze kandidaat niet de juiste persoon is voor de baan. Dat kost ons op dat moment omzet, maar resulteert wel in een duurzame werkrelatie.”


Wat is je grootste uitdaging als het gaat om ICT vacatures?

De grootste uitdaging is de schaarste. Er zijn gewoonweg te weinig mensen beschikbaar in Nederland. Een goede ICT’er heeft keuze in de plek waar hij/zij gaat werken. Hoe profileer je jouw bedrijf als beste werkgever? Dat is een uitdaging voor veel bedrijven en ook voor de vacatures van Aatop ICT."
 

Hoe pak je deze uitdaging aan?

“Door selectief te zijn in de vacatures waarvoor we werven. Daarnaast adviseert Aatop ICT klanten. Werkgevers maken het zichzelf soms onnodig moeilijk door onrealistische eisen te stellen aan een nieuwe medewerker. Wij gaan daarover inhoudelijk in gesprek met onze klant en geven duidelijke adviezen. Vacatures voor softwareontwikkeling zijn het moeilijkst in te vullen. Daarom hebben wij 2 jaar geleden Summit Developers opgericht; we nemen softwareontwikkelaars aan en zetten deze in op projecten bij onze klanten.
 

Heb je nog tips voor je concullega ’s?

Ja. Zorg voor een prettige, normale bedrijfscultuur. Blijf weg van Amerikaanse toestanden. Dat is echt key, zeker op de Nederlandse markt. Wij zien veel bureaus die niet in staat zijn om hun recruiters lang in dienst te houden. Na 2 jaar behoor je er al tot het meubilair. Een beloftevolle missie met een persoonlijke aanpak en langetermijnrelaties kun je dan niet waarmaken. Het persoonlijk succes van je teamleden leidt absoluut tot succes voor je klanten!

Hopelijk maken de tips van Matthijs jouw zoektocht naar nieuw talent efficiënter. Heb je zelf nog een tip? Laat het ons weten via [email protected].
Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Matthijs van Aatop ICT het aan Score: 7.7 Stemmen: 259

Kom in contact met 16.820 beschikbare ICT-ers

Bekijk deze kandidaten
Amsterdam 14 uur geleden
Amsterdam 15 uur geleden
Soest Gisteren
Lelystad Gisteren
Amsterdam Gisteren
's-Gravenzande 0 dagen geleden
Edam 1 dagen geleden
Oirschot 1 dagen geleden
Nederweert 1 dagen geleden
Duivendrecht 1 dagen geleden
  1. ICTerGezocht.nl
  2. Blog ICTerGezocht.nl