Michiel van der Avoird
Head of Content & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl

Delen

Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Frances van Maandag® het aan

door Michiel van der Avoird
9 september 2019 • 597x bekeken
Dit blog is samengesteld door ICTerGezocht.nl, al 10 jaar het meestgebruikte platform voor het werven van ICT'ers in NL.

Overweeg je een carrièreswitch? ICT recruitment specialist en voormalig stewardess Frances Peterson ging je voor. “Van vacatureteksten schrijven tot zoeken op job boards en online profileren: het is altijd druk. En dan is er ook nog je accountmanager die aan je bureau staat te trappelen met een prachtige opdracht!”

Wie is Frances Peterson?

“Na een carrière van bijna 10 jaar als stewardess en purser bij Transavia was de uitdaging eruit. Ik vond mijn nieuwe passie bij Maandag®; dé detacheerder in de publieke en groene sector. Ik maakte een vliegende start, deed werkervaring op bij de HR servicedesk en vervolgde mijn reis binnen Maandag® als recruiter ICT (& informatiemanagement).

Mijn nieuwe passie werd me al snel duidelijk: de wensen en behoeften van werkzoekende professionals beantwoorden met vacatures van Maandag®. Sinds juli 2019 vervul ik naast de functie van recruiter ook de rol van recruitment specialist. Hierin ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit binnen het recruitmentteam en draag ik zorg voor de in- door- en uitstroom van interne collega’s. Werken voelt als thuiskomen.”
 

Wat houdt ICT recruitment in bij Maandag®?

"Recruitment bij Maandag® betekent op zoek gaan naar de juiste match. We inventariseren de behoeften, wensen en competenties van onze professionals uitvoerig en vertalen hun belangen naar passende opdrachten. Zo is de kans op langdurig werkgeluk optimaal."
 

Wat is je grootste uitdaging als het gaat om ICT vacatures?

"Alle ballen hoog houden, daarin ligt voor mij de grootste uitdaging. Om aan de behoeften van professionals te kunnen voldoen moet ik hun verhalen kennen, onthouden en overbrengen. Van vacatureteksten schrijven tot zoeken op job boards en online profileren; het is altijd druk. En dan is er ook nog je accountmanager die aan je bureau staat te trappelen met een prachtige opdracht!"
De tekst gaat verder na dit blok
Kom via ons platform in contact met 19.012 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's
 

Hoe pak je deze uitdaging aan?

"Met een CRM-systeem en goede planning weet ik grip op de zaak te houden. Ik richt mijn week zo effectief en efficiënt mogelijk in, zet de professional centraal, maak goede onderlinge afspraken en vertaal deze richting het team. Is wat we willen haalbaar? Welke prioriteiten stellen we? We zeggen ‘nee’ tegen onhaalbare (aan)vragen en leggen de focus op matching. Welke profielen sluiten echt goed op elkaar aan?"
 

Heb je nog tips voor je concullega ’s?

"Kom elke dag fris voor de dag en train jezelf in het zien van de juiste match. Professionals kunnen verrassende carrièresprongen maken, als je maar in ze gelooft."

Op zoek naar ICT-talent? Zoek en vind geschikt ICT personeel op ons uitgebreide ICT matchingplatform.

Kom via ons platform in contact met 19.012 beschikbare ICT'ers

Bekijk alle CV's
Eindhoven 23 uur geleden
Amersfoort Gisteren
Hoorn (NH) Gisteren
Zaandijk Gisteren
Soest Gisteren
Leeuwarden Gisteren
Emmeloord 0 dagen geleden
Mierlo 0 dagen geleden
Leeuwarden 0 dagen geleden
Arnhem 2 dagen geleden
  1. ICTerGezocht.nl
  2. Blog ICTerGezocht.nl