+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Hilversum.

IT Security Officer (m/v/x) Hilversum

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

NPO

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
NPO

Gevraagd

 • 32 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 • 4.354 - € 7.047 p/m
 • Eindejaarsuitkering

Vacatureomschrijving

IT Security Officer

Ben jij een ervaren IT security professional die een cruciale schakel is in het waarborgen van de informatiebeveiliging bij de NPO? Weet jij het beste uit je medewerkers te halen en ben je voor collega's en stakeholders een prettige en gedegen gesprekspartner met uitstekende IT kennis? Dan ben jij de IT security officer die wij graag aan ons team toevoegen!

Dit ga je bij ons doen
Als IT security officer ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van de informatiebeveiliging binnen de NPO. Je speelt een belangrijke rol bij het identificeren, evalueren en beheren van beveiligingsrisico's. Daarnaast werk je proactief aan het implementeren en verbeteren van IT-securitymaatregelen en -processen.

Je zorgt er als IT security officer voor dat met IT-securitymaatregelen technologische oplossingen zo goed mogelijk worden gefaciliteerd, waardoor de IT- systemen en processen van de NPO het best worden ondersteund. Dit alles met het uiteindelijke doel om binnen de veeleisende NPO IT omgeving de in- en externe doelgroepen optimaal van dienst te kunnen zijn.Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de cyberbeveiligings- en informatiebeveiligingsstatus. Hierbij speel je een actieve rol in het onderzoeken en afhandelen van incidenten om de veiligheid van de ICT-systemen te waarborgen. Jouw inzet is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de NPO in onze digitale samenleving een veilige en moderne IT-omgeving behoudt.

De IT security officer werkt nauw samen met alle afdelingen binnen de NPO en is tevens product eigenaar (PE) binnen het team Security Operations. In een crisis situatie staat de IT security officer de Directeur Technologie & Operations direct bij en voorziet deze van advies.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:
 • Je adviseert en ondersteunt de manager IT infrastructuur om een veilige ICT-omgeving te waarborgen;
 • je werkt nauw samen met de Information security officer;
 • je analyseert de NPO systemen en processen op het gebied van ICT-beveiliging;
 • je anticipeert proactief op mogelijke beveiligingsuitdagingen en -risico's en implementeert noodzakelijke beveiligingsmaatregelen;
 • je definieert en implementeert ICT-beveiligingsrichtlijnen in overeenstemming met de informatiebeveiligingsstrategie en -architectuur en met het beleid van de organisatie;
 • je bewaakt, oordeelt en verbetert de cyberbeveiligingsstatus van systemen, analyseert, evalueert en beperkt de eventuele gevolgen van cyberbeveiligingsincidenten;
 • je bent verantwoordelijk voor de coördinatie op Disaster Recovery en stelt processen, beleidsregels en procedures hieromtrent op en zorgt dat deze geïmplementeerd worden. Je verzamelt bewijsmateriaal en documenteert de genomen maatregelen. Verder onderhoud je het technische informatiebeveiligingsbeleid, organiseer je de implementatie van onder andere Security Operations, Threat Management, Vulnerability Management, Incident Management, Netwerk Security, Security development en identity & access management, analyseer je resultaten van eventuele incidenten en verzorg je de rapportage over de afhandeling en de lessons learned.


Gevraagd

Hier herken je jezelf in
Je bent een energieke IT-professional die geen uitdaging uit de weg gaat en die graag bouwt aan een goed beschermde NPO als toekomstbestendige supportorganisatie. Het denken vanuit de gebruiker zit in je DNA.
Daarnaast:
 • Beschik je over een afgeronde hbo opleiding;
 • heb je minimaal 5 jaar relevante ervaring binnen de IT en met op de consument gerichte digitale producten;
 • heb je ervaring met een breed spectrum aan IT-diensten en technologieën;
 • ben je een verbinder en servicegericht;
 • ben je iemand die initieert én implementeert;
 • ben je nieuwsgierig en gericht op verbeteren;
 • ben je resultaatgericht.
Relevante certificeringen als bijvoorbeeld CISSP zijn een pre. Je bent minimaal bereid deze te halen.
De competenties communiceren, overtuigingskracht, samenwerken en besluitvaardigheid zijn goed ontwikkeld.

Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
 • Iedereen is welkom. Ook als je bijvoorbeeld een arbeidsbeperking hebt en er aanpassingen nodig zijn;
 • bij de NPO werken we hybride en kennen we flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur);
 • wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen.
De functie van IT security officer heeft een salaris tussen € 4.354,= en € 7.047,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van IT security officer neem dan contact op met Laura Goysu. Je kunt ook bellen of appen met Laura Goysu, recruiter, 06 23 90 91 90. Heb je geen vragen en ben je enthousiast laat dan je cv en motivatiebrief (t.a.v. Niels Merks, Manager IT Infrastructuur) achter op onze sollicitatiepagina.

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen twee weken een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een (digitaal) gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek bij NPO in Hilversum waarbij wij meer de diepte ingaan en volgt er een kennismaking met de Directeur Technologie & Operations. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de NPO op deze wijze versterkt.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in