Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Frances van Maandag® het aan

Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Frances van Maandag® het aan
Overweeg je een carrièreswitch? ICT recruitment specialist en voormalig stewardess Frances Peterson ging je voor. “Van vacatureteksten schrijven tot zoeken op job boards en online profileren: het is altijd druk. En dan is er ook nog je accountmanager die aan je bureau staat te trappelen met een prachtige opdracht!”

Wie is Frances Peterson?

“Na een carrière van bijna 10 jaar als stewardess en purser bij Transavia was de uitdaging eruit. Ik vond mijn nieuwe passie bij Maandag®; dé detacheerder in de publieke en groene sector. Ik maakte een vliegende start, deed werkervaring op bij de HR servicedesk en vervolgde mijn reis binnen Maandag® als recruiter ICT (& informatiemanagement).

Mijn nieuwe passie werd me al snel duidelijk: de wensen en behoeften van werkzoekende professionals beantwoorden met vacatures van Maandag®. Sinds juli 2019 vervul ik naast de functie van recruiter ook de rol van recruitment specialist. Hierin ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit binnen het recruitmentteam en draag ik zorg voor de in- door- en uitstroom van interne collega's. Werken voelt als thuiskomen.”

Wat houdt ICT recruitment in bij Maandag®?

"Recruitment bij Maandag® betekent op zoek gaan naar de juiste match. We inventariseren de behoeften, wensen en competenties van onze professionals uitvoerig en vertalen hun belangen naar passende opdrachten. Zo is de kans op langdurig werkgeluk optimaal."

Wat is je grootste uitdaging als het gaat om ICT vacatures?

"Alle ballen hoog houden, daarin ligt voor mij de grootste uitdaging. Om aan de behoeften van professionals te kunnen voldoen moet ik hun verhalen kennen, onthouden en overbrengen. Van vacatureteksten schrijven tot zoeken op job boards en online profileren; het is altijd druk. En dan is er ook nog je accountmanager die aan je bureau staat te trappelen met een prachtige opdracht!"

Hoe pak je deze uitdaging aan?

"Met een CRM-systeem en goede planning weet ik grip op de zaak te houden. Ik richt mijn week zo effectief en efficiënt mogelijk in, zet de professional centraal, maak goede onderlinge afspraken en vertaal deze richting het team. Is wat we willen haalbaar? Welke prioriteiten stellen we? We zeggen ‘nee' tegen onhaalbare (aan)vragen en leggen de focus op matching. Welke profielen sluiten echt goed op elkaar aan?"

Heb je nog tips voor je concullega 's?

"Kom elke dag fris voor de dag en train jezelf in het zien van de juiste match. Professionals kunnen verrassende carrièresprongen maken, als je maar in ze gelooft."

Op zoek naar ICT-talent? Zoek en vind geschikt ICT personeel op ons uitgebreide ICT matchingplatform.
Geschreven door
Michiel van der Avoird
Redacteur & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl
Meer leren?
Ga door met lezen

Wat verdient een developer? Het complete overzicht

Wat verdient een developer in Nederland? Wat zijn de gemiddelde salarissen per opleidingsniveau en dienstverband? Hoeveel invloed hebben werkervaring ...
Michiel van der Avoird 17 apr 2018

Wat verdient een ICT'er? Het complete salarisoverzicht

Een ICT'er verdient in 2019 gemiddeld € 3.435,- bruto per maand, ruim een procent (€ 38,-) meer dan vorig jaar. Een starter krijgt € 3.161,- en ...
Michiel van der Avoird 23 okt 2019

Wat verdient een systeembeheerder? Het complete overzicht

Wat verdient een systeembeheerder en waar hangt dat vanaf? We duiken erin vanuit onze uitgebreide database, met data op basis van meer dan 10.000 vaca...
Nicole Haring 9 apr 2018

Wat is het verschil tussen IT en ICT?

De termen IT en ICT lijken misschien inwisselbaar, maar dat zijn ze niet. Het is bijzonder lastig om een consensus te bereiken over de exacte betekeni...
Michiel van der Avoird 21 okt 2019

Wat verdient een front-end developer? Het complete overzicht

Wat verdient een front-end developer in Nederland? Wat is het maandelijkse brutoloon per opleidingsniveau en dienstverband?
Michiel van der Avoird 19 apr 2018

Wat is het verschil tussen Junior, Medior en Senior carrièreniveau?

Een onderverdeling in junior-, medior- en senior carrièreniveau geeft inzicht in het kennis- en vaardigheidsniveau van ICT-professionals.
Michiel van der Avoird 24 mrt 2020
 
check