Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Marjan van De Nieuwe Zaak het aan

Inspirerende ICT recruiters: zo pakt Marjan van De Nieuwe Zaak het aan
Het wordt in de IT-arbeidsmarkt almaar moeilijker om het juiste talent te vinden. Wervingsmanagers zijn verwikkeld in een felle concurrentiestrijd om hooggekwalificeerd personeel. Hoe maakt Marjan van der Veen, recruiter bij De Nieuwe Zaak, het verschil?

Wie is Marjan?

“Ik ben Marjan van der Veen (1983), sinds augustus 2018 als recruiter werkzaam bij De Nieuwe Zaak. In deze rol zoek ik de allerbeste en leukste ICT'ers en online marketeers. Ik bedenk passende strategieën om toptalent vinden.

Al sinds 2008 heb ik passie voor alles wat recruitment is. Een belangrijke reden waarom ik voor het vak heb gekozen is de verbinding die je maakt tussen kandidaat en organisatie. Aandacht voor die kandidaat vind ik erg belangrijk, je kunt hierin écht onderscheidend zijn als organisatie. Een eerste indruk maak je niet twee keer.”

Wat houdt ICT-recruitment in bij De Nieuwe Zaak?

“De Nieuwe Zaak is een full service digital commerce agency. Omdat we in multidisciplinaire teams werken is ons vacatureaanbod heel divers. Werkzoekenden kunnen bij ons terecht voor een uitdagende baan op het gebied van strategie, creatie, (online) marketing of techniek. Dat maakt het werken bij De Nieuwe Zaak ook zo leuk: developers werken met UX-specialisten, een functioneel consultant, testers, een projectmanager en front-end developers aan complexe e-commerce projecten.”

Wat is je grootste uitdaging als het gaat om ICT vacatures?

“De arbeidsmarkt wordt krapper, dat is volgens mij geen geheim meer. De concurrentie tussen bedrijven op de tech-arbeidsmarkt is de afgelopen jaren een stuk groter geworden. Daarmee is het moeilijker geworden om kandidaten te bereiken. Ik hoor heel vaak van onze developers dat ze met regelmaat worden benaderd door recruiters. Sommigen zitten daarom helemaal niet meer op LinkedIn. Als bedrijf moet je dan echt weten hoe je deze kandidaten kunt bereiken en hoe je het (positieve) verschil kunt maken.”

Hoe pak je die uitdaging aan?

Bedrijvencontactdagen
“Allereerst door onze werving te richten op het aantrekken van jong talent dat bij onze organisatie past, met als doel het invullen van onze stageplaatsen en startersfuncties. Dat lukt ons goed. We hebben goede samenwerkingsverbanden met hogescholen en staan meerdere keren per jaar op bedrijvencontactdagen gericht op IT. Tijdens deze dagen laten we zien wat we in huis hebben. ICT-studenten mogen alvast een beetje van onze bedrijfscultuur proeven. Er zijn developers en stagiairs van De Nieuwe Zaak aanwezig om te vertellen wat onze verschillende stages inhouden en wat er van je verwacht wordt als je bij ons komt werken.”

Brainstormsessies met onze vakspecialisten
“Op IT-gebied zoeken we voornamelijk naar .Net en Intershop developers. Goede ontwikkelaars zijn schaars, laat staan dit type. Dit geeft daarom een heel ander soort uitdaging. We organiseren sessies met onze eigen Intershop-specialisten om erachter te komen waar de doelgroep zich bevindt en wat hen prikkelt. Dit levert hele interessante inzichten op voor onze wervingsaanpak voor dit soort ontwikkelaars. Erg leuk om te doen!”
9107289cc844c808d748460c28fef17369642235f0cba8a8.png
Zelf IT-talent opleiden
“Ook leiden we zelf nieuw ICT-talent op tot Intershop developer. Zo kunnen we blijven voldoen aan de toenemende vraag. Ons leerwerktraject richt zich met name op mensen met een migratieachtergrond of IT'ers in een UWV-traject. Het is erg fijn om op deze manier als organisatie maatschappelijk betrokken te zijn.”

Heb je nog een tip voor je concullega's?

“Een tip: geef oprechte persoonlijke aandacht aan kandidaten en maak dit een onderdeel van het hele werving- en selectieproces. Hiermee maak je écht verschil!”
Geschreven door
Michiel van der Avoird
Redacteur & ICT arbeidsmarktspecialist @ ICTerGezocht.nl
Meer leren?
Ga door met lezen

Wat verdient een developer? Het complete overzicht

Wat verdient een developer in Nederland? Wat zijn de gemiddelde salarissen per opleidingsniveau en dienstverband? Hoeveel invloed hebben werkervaring ...
Michiel van der Avoird 17 apr 2018

Wat verdient een ICT'er? Het complete salarisoverzicht

Een ICT'er verdient in 2019 gemiddeld € 3.435,- bruto per maand, ruim een procent (€ 38,-) meer dan vorig jaar. Een starter krijgt € 3.161,- en ...
Michiel van der Avoird 23 okt 2019

Wat verdient een systeembeheerder? Het complete overzicht

Wat verdient een systeembeheerder en waar hangt dat vanaf? We duiken erin vanuit onze uitgebreide database, met data op basis van meer dan 10.000 vaca...
Nicole Haring 9 apr 2018

Wat is het verschil tussen IT en ICT?

De termen IT en ICT lijken misschien inwisselbaar, maar dat zijn ze niet. Het is bijzonder lastig om een consensus te bereiken over de exacte betekeni...
Michiel van der Avoird 21 okt 2019

Wat verdient een front-end developer? Het complete overzicht

Wat verdient een front-end developer in Nederland? Wat is het maandelijkse brutoloon per opleidingsniveau en dienstverband?
Michiel van der Avoird 19 apr 2018

Wat is het verschil tussen Junior, Medior en Senior carrièreniveau?

Een onderverdeling in junior-, medior- en senior carrièreniveau geeft inzicht in het kennis- en vaardigheidsniveau van ICT-professionals.
Michiel van der Avoird 24 mrt 2020
 
check