+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zoetermeer.

Core Network Specialist Zoetermeer

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • Universiteit of hoger
  • Medior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.278 - € 6.320 p/m

Vacature in het kort

Begrijp jij hoe het internet echt werkt en ben je goed met technologie? Dan is de functie van Core Network Specialist iets voor jou. Je gaat werken in een team van slimme mensen en krijgt de kans om jezelf te blijven ontwikkelen. Je werk is belangrijk, want je helpt mee aan een veiliger land. Ook kun je rekenen op leuke teamactiviteiten en flexibele werktijden voor een goede balans tussen werk en privé. Nieuwsgierig naar wat deze functie verder inhoudt? Lees door voor meer informatie.
 

Volledige vacaturetekst

Core Network Specialist
AIVD

Functieomschrijving
Begrijp jij hoe het internet echt werkt? Snap jij precies welke technologieën daaronder liggen? Heb je gevoel bij hoeveel informatie er door het internet stroomt? Lees dan verder en word onze nieuwe Core Network Specialist!

Hoe kunnen we de schaarse interceptie middelen zo optimaal mogelijk inzetten om zoveel mogelijk onderzoeken te bedienen? Dit is een vraag waar de afdeling Network Exploration (NE) van de Joint Sigint Cyber Unit (JSCU mee te maken heeft en waar jij met je technische vaardigheden een bijdrage aan de oplossing gaat leveren.

Wat ga je doen?
Als Core Network Specialist zorg je ervoor dat de Algemene Inlichtingen- en Veligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) inzicht hebben in relevante onderdelen van de wereldwijde ICT netwerk-infrastructuur, inclusief de daarop lopende verkeersstromen. Bij de afdeling NE ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van inlichtingenteams bij het voorbereiden van interceptie. Je gebruikt jouw kennis van ICT-netwerken en -protocollen voor het in kaart brengen en houden van deze infrastructuur en ontwikkelt hiervoor nieuwe methodieken en systemen. Je maakt de ICT-infrastructuur, datacommunicatie netwerken en de wijze waarop deze ‘verkeersstromen’ transporteren inzichtelijk. Je zet hiervoor technische middelen in, je bouwt relaties op met relevante (nationale en internationale) partijen waarmee je open gesprekken voert over de inrichting van hun infrastructuur en je verwerft en verwerkt grote databestanden. Je slaat de verkregen data en kennis gestructureerd op, en maakt deze geautomatiseerd inzichtelijk en toegankelijk voor verdere analyse door collega’s van de AIVD en de MIVD. Je houdt goed zicht op relevante technologische ontwikkelingen in het veld. Deze kennis vertaal je naar advies over kansen en bedreigingen voor de (taak van de) diensten in het algemeen en de JSCU in het bijzonder.

Wat krijg je ervoor terug?
Je komt terecht in een team met bevlogen en begaafde collega’s, in een innovatieve, inspirerende en bijzondere omgeving. Je ontwikkeling staat binnen deze technische omgeving nooit stil. Je draagt bij aan een veiliger Nederland, in een wereld waarin de techniek een steeds grotere rol inneemt. Verder kom je in een gezellig en collegiaal team, waar met enige regelmaat sociale activiteiten en borrels georganiseerd worden. Mogelijkheid tot flexibele werktijden in de hoeveelheid werkuren die voor deze functie staan. Wat weer zorgt voor een goede prive-werk balans.


Gevraagd

Je hebt academisch werk- en denkniveau. Relevante werkervaring en aantoonbare kennis van de architectuur van internet backbones/infrastructuur. Je hebt kennis van wereldwijde internet routing (Border Gateway Protocol e.d.) en kennis van DNS. Verder heb je basiskennis van relationele databases en/of andere datastores.Bij voorkeur heb je ervaring met Javascript, Python en/of Go.

Competenties
Je kunt goed samenwerken en stelt je collegiaal op;
Vanuit de klant denken gaat je goed af;
Overredend communiceren gaat je goed af.

Voldoe je (nog) niet aan alle punten, maar denk je dat jij de geschikte kandidaat bent? We zien graag je sollicitatie tegemoet.

De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.

De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 246,83 en loopt op tot maximaal € 774,22 bruto per maand bij een volledige werkweek.
Maandsalaris: Min €4.278 – Max. €6.320 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Aanbod

  • Solliciteren? Stuur ons een cv en sollicitatiebrief waaruit duidelijk en onderbouwd je motivatie blijkt om te willen werken bij de AIVD.
  • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om te solliciteren.
  • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatie-knop reageert. Je uitgebreide motivatie is ingevuld en je cv is bijgesloten.
  • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de AIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
  • Om veilig te solliciteren, raden we je sterk aan je online sollicitatie vanuit Nederland te versturen. Verblijf je in het buitenland, wacht dan tot je weer in Nederland bent.
  • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, psychologische onderzoeken, het opvragen van referenties en online screening zijn daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.
  • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen 10 jaar in Nederland hebben gewoond. Ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden bepaalde eisen gesteld.
  • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer 6 maanden in beslag kan nemen.
  • De AIVD gebruikt een digitale manier om te solliciteren. Houd er rekening mee dat het invullen van het sollicitatieformulier mogelijk technische problemen met zich meebrengt. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren.
Solliciteren?
AIVD nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in