+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Linux specialist Zoetermeer

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Gevraagd

  • 24 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.091 - € 5.586 p/m

Vacature in het kort

Werk mee aan de veiligheid van het land als Linux specialist bij de AIVD. Je beheert een grote hoeveelheid servers en helpt de IT-infrastructuur te verbeteren. Je gebruikt jouw kennis van Linux en automation elke dag. Bij ons werk je met verschillende Linux-systemen en alles is on-premise. Je krijgt de kans om bij te leren door opleidingen en het bezoeken van congressen. Plus, je kunt sporten op het werk en genieten van leuke activiteiten georganiseerd door de personeelsvereniging. Nieuwsgierig naar hoe jij een verschil kunt maken? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Linux specialist
AIVD

Functieomschrijving
Werk als IT’er mee aan de nationale veiligheid. Jouw expertise van Linux-toepassingen en automation gebruik je voor het beheer van meer dan duizend servers en de doorontwikkeling van de infrastructuur voor onze onderzoeksteams. Het bijzondere aan jouw baan? Dat je indirect meehelpt aan het tegengaan van zichtbare en onzichtbare dreigingen.

Wat ga je doen?
Bij de AIVD werken wij met diverse Linux-distributies, waaronder Red Hat en Ubuntu. We managen applicaties met Ansible/AWX en/of Rundeck. Waarin we van andere organisaties verschillen: bij ons vind je alles on-premise terug. Dat geeft jouw functie als Linux-specialist een extra uitdaging. Je werkt altijd op kantoor in Zoetermeer of Den Haag, waar je samenwerkt met andere Linux-specialisten. Ook heb je contact met de collega’s van verschillende infrastructuurteams en onze afnemers. Dit zijn software developers en data engineers. Jouw werkzaamheden zijn:

- beheer van onze fysieke en virtuele IT-infrastructuur en de big-dataclusters.
- monitoring van de prestaties en het analyseren van problemen om deze vervolgens op te lossen. Continuïteit en beschikbaarheid staan voorop.
- samenwerken met specialisten in de diverse Agileteams aan de doorontwikkeling van onze Linux- infrastructuur.
- afhandelen van tickets voor gebruikersondersteuning en incidenten.

Omdat je te maken hebt met gevoelige informatie, neem je bij alles wat je doet de juiste maatregelen om securityrisico’s af te dekken.

Wat collega’s over het werk zeggen: 'Een dag niet op de command line is een dag niet gewerkt. Of het nu op de Linux CLI of in Ansible of via een Rest API is.’

Wat krijg je er voor terug?
Je krijgt de ruimte om ontwikkelingen in het vakgebied te volgen, bijvoorbeeld door het bezoeken van (internationale) congressen en seminars. Ook kun je opleidingen volgen en certificaten behalen. Nieuwe ideeën die je opdoet kun je in afstemming met andere specialisten implementeren. Goed voor jouw professionele ontwikkeling én voor onze innovatie.

Binnen de AIVD heerst een fijne werksfeer en wij hebben een actieve personeelsvereniging die activiteiten en borrels organiseert.
Ook maken we het makkelijk om fysiek fit te blijven. Je kunt gebruik maken van onze diverse sportfaciliteiten in het pand of fietsen met je collega’s.

Gevraagd

Je weet wat er komt kijken bij het beheer en de doorontwikkeling van complexe IT-infrastructuren, in een omgeving met een groot aantal servers. Je kunt nieuwe ontwikkelingen beschrijven in een ontwerp en documenteren tijdens de realisatie. Je kunt goed samenwerken met collega’s uit verschillende technische disciplines. Je zorgt voor de planning van je eigen werkzaamheden. Afhankelijkheden stem je onderling af.

Daarnaast heb je:
- hbo werk- en denkniveau. Een diploma is geen vereiste.
- ervaring met shell scripting en Python scripts of bereidheid om dit te leren;
- aantoonbare ervaring met Linux en verwante programmatuur;
- kennis van open source en webtechnologie.

Afhankelijk van je kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal 10 of schaal 11. Voor schaal 11 zoeken we mensen die zelfstandig kunnen werken met genoemde technieken en die meer verantwoordelijkheid op zich nemen. Hierbij kun je denken aan een analyse voor een oplossingsrichting of het plannen en verdelen van taken om een resultaat te behalen.

Eerste en tweede gesprekken vinden plaats van week 18 tot en met week 21. Je hoort uiterlijk 10 mei of je wordt uitgenodigd.

De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 10, schaal 11
Salarisomschrijving Het salaris van schaal 10 is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 209,79 en loopt op tot maximaal € 664,58 bruto per maand bij een volledige werkweek.

Het salaris van schaal 11 is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 241,77 en loopt op tot maximaal € 734,31 bruto per maand bij een volledige werkweek.

Maandsalaris Min €3.091 – Max. €5.586 (bruto)
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur 1 jaar
Minimaal aantal uren per week 24
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Aanbod

  • Solliciteren? Stuur ons een cv en sollicitatiebrief waaruit duidelijk en onderbouwd je motivatie blijkt om te willen werken bij de AIVD.
  • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om te solliciteren.
  • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatie-knop reageert. Je uitgebreide motivatie is ingevuld en je cv is bijgesloten.
  • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de AIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
  • Om veilig te solliciteren, raden we je sterk aan je online sollicitatie vanuit Nederland te versturen. Verblijf je in het buitenland, wacht dan tot je weer in Nederland bent.
  • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, psychologische onderzoeken, het opvragen van referenties en online screening zijn daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.
  • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen 10 jaar in Nederland hebben gewoond. Ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden bepaalde eisen gesteld.
  • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer 6 maanden in beslag kan nemen.
  • De AIVD gebruikt een digitale manier om te solliciteren. Houd er rekening mee dat het invullen van het sollicitatieformulier mogelijk technische problemen met zich meebrengt. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren.
Solliciteren?
AIVD nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in