+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Leiden.

DevOps Engineer Tooling | €3226 - €5090 bruto per maand Leiden

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Universiteit Leiden

 • Gecontroleerde werkgever
 • Werving en selectie
Universiteit Leiden

Gevraagd

 • 40 uur
 • MBO niveau 3 of hoger
 • Junior/Medior/Senior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 • 3.226 - € 5.090 p/m
 • Eindejaarsuitkering, Pensioenregeling, Telefoon v/d zaak

Vacature in het kort

In ons team zoeken we iemand die zelfstandig kan werken. Je krijgt de kans om te leren en te groeien in je rol. Je gaat aan de slag met het beheren en ontwikkelen van technologie zoals Elasticsearch en Kibana. We bieden een baan waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen en waar ruimte is voor jouw ideeën. Je komt te werken in een team dat belangrijk werk doet voor een internationale universiteit. Sta je te popelen om meer te leren? Lees verder.
 

Volledige vacaturetekst

Wat ga jij doen?

In dit team zoeken we iemand die zelfstandig aan de slag kan. Elke functie is anders dus er is in het begin aandacht voor inwerken. Mochten bepaalde werkzaamheden nieuw zijn voor je, dan kijken we samen wat je nodig hebt en stellen hiervoor een ontwikkelplan op. De bedoeling is dat je zo snel mogelijk het volgende op je neemt:

 • Beheren en ontwikkelen van de Elastic-stack, met onder andere Elasticsearch, Logstash, Kibana en Beats.
 • Zorgen voor (automatisering van) patches en updates, met behulp van configuration management en versiebeheer in GIT.
 • Gebruiken van REST / API voor de koppeling van databronnen vanuit werkplekken en systemen.
 • Inzetten van JSON in bij het bevragen van de searchengine via de REST API en configureren van ETL pipelines voor het formatteren van log data, onder andere met behulp van regular expression en GROK.
 • Helpen van collega’s met de visualisatie van data en maken van dashboards voor monitoring.
 • Volgen van de ontwikkelingen en technologie zoals Zabbix, Grafana, WEF/WEC, InfluxDB, RabbitMQ, APM en Kafka en deelt je kennis met collega’s.
Waar kom je te werken?

Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de ICT-dienstverlener van de Universiteit Leiden, een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Met ongeveer 150 collega’s produceren en leveren wij moderne en flexibele ICT-diensten voor onze universitaire researchers, docenten, 32.000 studenten en bedrijfsvoering.

Wij ontwikkelen en beheren onder andere state-of-the-art (mobiele) workspaces en moderniseren continu het geavanceerde ICT-netwerk en onze private-cloud omgeving. Naast het applicatiebeheer van de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, ontwikkelen en beheren we robuuste universitaire rekenfaciliteiten en storage voorzieningen, meerdere datacenters en een supercomputer. Dit alles binnen een continu veranderende omgeving waarbij we steeds meer in energieke teams agile werken.

Je bent in deze functie onderdeel van het team LUCI van het ISSC dat bestaat uit acht DevOps Engineers en een product owner. Het team is gespecialiseerd in technische infrastructuur en ontwerpt, ontwikkelt en beheert onze cloud omgeving. De focus ligt op terugbrengen van handmatig werk door veilige bouwblokken van besturingssystemen (Windows, Red Hat Linux) en PaaS oplossingen (databases, webservers) te ontwikkelen en beheren. Deze services stellen onze klanten in staat om autonoom cloud workloads te deployen, middels ‘self-service’ portalen en verregaande automatisering. Zo leveren wij een bijdrage aan onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering.

De prachtige uitdagingen waar we voor staan, vragen om collega’s die op zoek zijn naar dynamiek en die het leuk vinden om zichzelf vakmatig continu op hoog niveau te ontwikkelen. Er is dan ook alle ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, trainingen en op termijn doorgroei. Samen met je collega’s bouw je expertise op en geef je je loopbaan een enorme boost.


Wat wij vragen?

Om succesvol je werk te kunnen doen, zoeken we iemand die al enige ervaring heeft met vergelijkbare werkzaamheden - bijvoorbeeld als geautomatiseerd Linux systeembeheerder - en kan automatiseren. Je herkent je hierin:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding binnen het vakgebied van IT.
 • Je beschikt over relevante werkervaring waardoor je je de werkzaamheden gemakkelijk eigen maakt, bijvoorbeeld als Linux systeembeheerder.
 • Je hebt kennis van scripting en automatiseren met Powershell, Python of Bash; pré is kennis van Puppet, Ansible, REST en JSON.
 • Je wilt je ontwikkelen en nieuwe technieken blijven leren binnen je vakgebied.
 • Je voelt je op je gemak in een omgeving waar op basis van SCRUM/Agile wordt gewerkt.
 • Je bent mondeling en schriftelijk vaardig in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
Wat wij bieden?

Je vindt bij ons een maatschappelijk relevante baan in een omgeving gericht op de lange termijn met een goede werk-privé balans. De sfeer is informeel en open. We werken hybride en faciliteren een passende werkplek, zowel thuis als op kantoor. Je kunt rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden met ruime verlofopties:

 • Een goed salaris tussen de € 3226,- en € 5090,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 38 uur, schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten.
 • 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek van 38 uur en flexibele werkduur; je kunt extra verlof sparen door bijvoorbeeld 40 uur per week te werken en zo 96 extra verlofuren te sparen.
 • Zicht op een vaste aanstelling na een jaar goed functioneren.
 • Jaarlijks 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een aantrekkelijke pensioenregeling bij ABP.
 • Ruime keuze in secundaire arbeidsvoorwaarden, zo kun je kiezen voor een sabbatical, betaald ouderschapsverlof, je vrije dagen en salaris inzetten voor bijvoorbeeld een sportabonnement, fietsregeling en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang.
 • Een thuiswerkvergoeding (dag- en internetvergoeding) en aandacht voor goede werkplekken, daarnaast krijg je een laptop en een mobiele telefoon van de zaak tot je beschikking.


Bedrijfsomschrijving

De Universiteit Leiden, in 1575 opgericht, is een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. De universiteit heeft zeven faculteiten in het alfa-, bèta- en gammadomein, is gevestigd in Leiden en Den Haag en heeft ruim 5.500 medewerkers en 25.800 studenten. Haar motto is Praesidium Libertatis – Bolwerk van Vrijheid.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in