Vacature Business analist / Procesontwerper

Vacature Apeldoorn

Business Analist
Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Business analist / Procesontwerper
Belastingdienst

Functieomschrijving
"Onze processen zijn belangrijk voor heel het land: van goed ontworpen processen profiteert iedereen. Het is bekend dat hier wel wat te optimaliseren valt, ik ben daar dagelijks mee bezig en ik daag je uit om te komen helpen!" Erwin Timmermans - Procesontwerper bij de Belastingdienst

Kun jij oplossingen bieden voor proces- en organisatievraagstukken en deze ook daadwerkelijk ontwerpen? Ben jij in staat om omvangrijke en complexe proceswijzigingen te stroomlijnen en te borgen binnen een grote en politiek-bestuurlijke organisatie? Verhoog jij de effectiviteit van onze organisatie met optimaal ingerichte bedrijfsprocessen? Ben jij de nieuwe senior procesontwerper bij IBS?

Integratie Business Service (IBS) ontwikkelt, integreert, levert en beheert IV oplossingen voor de verschillende ketens, zoals Toeslagen, Omzetbelasting, Douane en Inkomensheffing. We doen dit volgens de principes van het Agile werken en zoveel mogelijk conform het SAFe framework. De business stelt de doelen en prioriteiten, waarna de voorbereiding en realisatie (epics en features) op een agile wijze worden uitgevoerd door de verschillende teams van IBS

Werkzaamheden en taken
Als business analist / procesontwerper ben je de verbindende schakel tussen de business, architectuur, ICT, test en implementatie. Je hebt kennis van al deze deelgebieden en kunt omgaan met de complexiteit die hierbij komt kijken. Je houdt je bezig met het opstellen van requirements-, business- en informatieanalyses en je ontwerpt logische proces- en gegevensmodellen. Je zorgt ervoor dat de mogelijkheden van techniek, wetgeving en bedrijfsvoering verwerkt worden in jouw ontwerpproducten. Je ontwerpt specificaties waarmee jouw IT-collega's functionaliteiten kunnen bouwen. Daarnaast zorg je ervoor dat in de realisatie en implementatie het ontwerp juist wordt geïnterpreteerd.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Erwin Timmermans? Of wil je liever eerst praten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Saskia van 't Verlaat.

lees meer

Functie-eisen Kennis van en/of ervaring met:
 • Je bent een hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring met procesinrichting.
 • Je hebt kennis van en ervaring met methoden en technieken op het terrein van procesontwerp en bij voorkeur met het beschrijven van functionaliteiten op de agile werkwijze.
 • Je bent bekend met Agile en de toepassing van de Scrum-methodiek
 • Als je beschikt over kennis van gegevensmodellering is dat een pre.
 • Ook kennis van Enterprise Studio (BPMN) is een pre.

Competenties
 • Analyseren
 • Organisatiesensitiviteit
 • Netwerken
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgerichtheid

Wat vinden wij nog meer belangrijk?
Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels. Je bent gericht op de wensen en behoeften van jouw klanten, om hen vervolgens een helder en duidelijk advies op maat te kunnen verstrekken. Je bent creatief en komt met ideeën en invalshoeken die afwijken van gevestigde denkpatronen. Samen met anderen werk je op bevlogen wijze aan een gemeenschappelijk doel: je weet je collega's te inspireren en te overtuigen en je houdt zicht op het gewenste resultaat. Maar als de omstandigheden het vereisen, ben je ook in staat om je aanpak te veranderen zonder aan kwaliteit in te boeten.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Salarisinformatie Bruto € 3.192 - € 4.905 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

lees meer

Overige info Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

lees meer

Contactpersoon Afdeling HR
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn