Vacature (Senior) solutions-engineer

in Den Haag

Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving (Senior) solutions-engineer
Nationaal Cyber Security Centrum

Functieomschrijving
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft een missie: de Nederlandse samenleving weerbaar maken tegen digitale dreigingen. Door het snelgroeiende en veranderende cybersecurity-domein zet het NCSC de komende periode flink in op doorontwikkeling van de organisatie. Een moderne en goed functionerende IT-omgeving is daarbij van essentieel belang. Als senior solutions-engineer werk jij aan onze applicaties en voorzieningen voor incident- en vulnerability-management en malware-analyse.

Je bent verantwoordelijk voor de implementatie, doorontwikkeling en het beheer van een aantal businessapplicaties en technische voorzieningen. Het belang van deze applicaties is groot, enkele hiervan zijn namelijk onderdeel van onze kernapplicaties. Jij zorgt dat ze op een goede manier geïmplementeerd en geïntegreerd worden, zijn en blijven in ons IT-landschap. Omdat dit landschap steeds verandert en de applicaties en voorzieningen zelf ook continu vernieuwen, is dit een blijvende uitdaging.

Het is aan jou om de beschikbaarheid, beveiliging en het functioneren van de applicaties en voorzieningen op het juiste niveau te houden (technisch applicatiebeheer). Je bent de hoofdverantwoordelijke en schakelt ook met collega’s van infrastructuur, product-owners en functioneel beheerders in de business. Daar waar nodig onderhoud je contact met (externe) leveranciers. Je bent betrokken bij het koppelen van de applicaties en voorzieningen, zodat gegevens tussen systemen en gebruikers op een veilige manier beschikbaar gesteld en uitgewisseld kunnen worden.

Als solutions-engineer heb jij een sterke focus op de businessimpact van wat jij en je collega’s doen. Door de veranderende omgeving ben je betrokken bij veranderingstrajecten en draag je bij aan de ontwikkeling van roadmaps die betrekking hebben op de voorzieningen en applicaties waar jij verantwoordelijk voor bent. Bij vragen over de ontwikkeling en ondersteuning van deze applicaties en voorzieningen ben jij het eerste aanspreekpunt. In dit kader zorg je ook voor het beschikbaar zijn en up-to-date blijven van technische documenten, handleidingen en uitleg.

Het NCSC is in ontwikkeling en dat geldt ook voor de unit Informatievoorziening en Techniek, waar je komt te werken. Jij bent een proactieve engineer die bij die ontwikkeling kan helpen, bijvoorbeeld door de implementatie van agile-werkvormen, de doorontwikkeling van ons technisch landschap en het in algemene zin meer op een professionele manier leveren van IT-diensten.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo- of wo-diploma, bijvoorbeeld in de richting (bedrijfskundige of technische) informatica, business- en IT-management of informatie- en procesmanagement.
 • Je bent een ervaren allround engineer met enkele jaren kennis en ervaring als solutions-engineer of technisch-applicatiebeheerder.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Java en Python en bij voorkeur ook met Perl, met het programmeren en onderhouden van API’s en met security-aspecten en informatiebeveiliging.
 • Je hebt ervaring met het werken in scrum-teams en bij voorkeur ook met continuous deployment/integration, liefst inclusief ervaring met bijbehorende tooling.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met verschillende middleware-oplossingen, met solution-architectuur, Linux, Jira en Confluence.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.192 - € 5.559 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11 en schaal 12
Maandsalaris: Min €3.192 – Max. €5.559 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

lees meer

(Senior) solutions-engineer
Score: 7.1
Stemmen: 50

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag