user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Adviseur informatiebeveiliging

ICT Security Consultant
Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Adviseur informatiebeveiliging
Ministerie van Justitie en Veiligheid

Functieomschrijving
Bij het ministerie van Justitie en Veiligheid werken we aan een rechtvaardige samenleving. Informatievoorziening is daarbij cruciaal. Minstens zo belangrijk is het beveiligen en beschermen van al die informatie. En daarbij speel jij als adviseur informatiebeveiliging een belangrijke rol.

Informatiebeveiliging is essentieel voor de betrouwbaarheid en de continuïteit van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV). We werken dan ook hard aan het op orde hebben en houden van centrale beheersing van de informatiebeveiliging (IB) en het hebben van een IB-strategie en IB-kaders. In deze veelzijdige baan leer je veel over de complexe en continu aan verandering onderhevige wereld van IB.

Als adviseur informatiebeveiliging maak je IB-beleid voor het ministerie van JenV. Ook verzorg je de inhoudelijke coördinatie en de procesmatige en procedurele voorbereiding van besluitvorming. Je adviseert vervolgens stakeholders in de organisatie, zoals opdrachtgevers en projectleiders. Daarnaast ondersteun je taakorganisaties van het ministerie bij de implementatie van informatiebeveiliging, maak je analyses van securityvraagstukken en signaleer je knelpunten en risico’s. Verder draag je bij aan het opstellen en bewaken van verbeterplannen en het creëren van draagvlak hiervoor.

Je werkt voornamelijk aan de hand van de JenV-brede visie op informatiebeveiliging en IB-kaders. Die visie richt zich op de thema’s governance, incidentmanagement en risicomanagement van het plan van aanpak informatiebeveiliging, dat recentelijk naar de Tweede Kamer is gestuurd. Als adviseur informatiebeveiliging houd je bij de ontwikkeling van je adviesproducten en -processen rekening met politieke, maatschappelijke en organisatorische vraagstukken en haalbaarheid.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo- of wo-diploma.
 • Je hebt kennis van informatiebeveiliging of bent bereid je op dit gebied te scholen.
 • Je bent bekend met de Baseline Informatiebeveiliging Overheid.
 • Je bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen op het gebied van ICT en IB en wilt je hierin verder ontwikkelen.
 • Je bent analytisch, hebt een actieve opstelling, en bent communicatief.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.130 - € 4.809 p/m

Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.130 – Max. €4.809 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

lees meer

Adviseur informatiebeveiliging
Score: 8.9
Stemmen: 26

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag