+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zoetermeer.

Technisch ICT Beheerder Zoetermeer

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Gevraagd

 • 28 - 36 uur
 • HBO of hoger
 • Medior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 • 3.091 - € 4.921 p/m (bruto)
 

Locatie

Zoetermeer
 

Vacature in het kort

Hou je van werken met technische teams en IT-systemen? In deze functie help je met het opzetten en beheren van testopstellingen in een speciaal lab. Je zorgt dat alles werkt en helpt de teams met hun werk. Je leert veel over beveiliging en IT. Het is een belangrijke baan waarin je kunt groeien. Je werkt met leuke collega's en kunt trainingen volgen. Dit is een kans om je technische vaardigheden te gebruiken en te verbeteren. Lees verder om te zien hoe jouw vaardigheden passen bij deze rol.
 

Volledige vacaturetekst

Vind je het leuk om technisch specialistische teams te ondersteunen en ontzorgen? En om IT-systemen die nog niet officieel zijn uitgerold te doorgronden en te testen? Kun je uit de voeten met zowel computernetwerken als administratieve protocollen? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
De Unit Weerbaarheid (voorheen het NBV) realiseert en onderhoudt een portfolio van geëvalueerde beveiligingsproducten die – vaak onder onze begeleiding – ontwikkeld worden. Deze producten zijn nieuw en van een hoog technisch niveau.
Tijdens de ontwikkelingsbegeleiding en evaluatie van deze producten maken wij gebruik van testopstellingen, die geplaatst zijn in een lab.

Als technisch ICT beheerder ben je verantwoordelijk voor het beheer van het lab, de lab netwerken en de in het lab aanwezige crypto controlled items. Je zorgt voor de aankoop, registratie, voorraadbeheer en afvoer van labapparatuur.

Je onderhoudt en beheert het labnetwerk en een cloud-testomgeving, je bouwt testopstellingen op, documenteert deze opstellingen en bouwt ze weer af. Je ondersteunt de technische teams bij hun werkzaamheden aan de testopstelling. Soms is scripting nodig voor het automatiseren van deze tests.

Je stelt technische installaties op en je configureert deze. Je moet de basis van de beveiligingsproducten doorgronden zonder dat er sprake is van een handleiding. En in staat zijn om de systemen voldoende te tweaken totdat het werkt of juist om de fouten in het systeem aan het licht te brengen. Verder verwachten we van je dat knelpunten signaleert en met verbetervoorstellen komt.

Wat krijg je er voor terug?
Een verantwoordelijke en veelzijdige job, waarin jij een cruciale bijdrage levert aan het team. Je werkt in een bijzondere omgeving en krijgt de kans om te groeien in je kennis over crypto, testen en IT-beheer. Je werkt in een gezellig en collegiaal team en hebt de mogelijkheid om opleidingen te volgen.

Gevraagd

Je bent faciliterend ingesteld en je kunt nieuwe technologiën je snel eigen maken. Met behulp van scripts die je zelf schrijft (scripting) ben je in staat testen te automatiseren. Je bent gedisciplineerd, werkt accuraat en bent resultaatgericht. Je wilt kwalitatief hoogstaand werk afleveren.
Daarnaast:
 • beschik je over hbo werk- en denkniveau en heb je een goede beheersing van de Engelse taal;
 • heb je een brede ICT-basis en ervaring met het gebruik van diverse beveiligingsproducten;
 • ken je het OSI model, netwerkprotocollen en heb je kennis van netwerkbeveiliging.
 • heb je aantoonbaar ervaring met IT-beheer werkzaamheden;
 • kun je werken met programmeertalen zoals Python en Go;
 • ben je innoverend en initiatiefrijk.
De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.

Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 10
Salarisomschrijving Het salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 209,79 en loopt op tot maximaal € 664,58 bruto per maand bij een volledige werkweek.

Let op! Er is per 1 juli 2024 een nieuw CAO Rijk.

Maandsalaris Min €3.091 – Max. €4.921 (bruto)
Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur 1 jaar
Minimaal aantal uren per week 28
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
 • Solliciteren? Stuur ons een cv en sollicitatiebrief waaruit duidelijk en onderbouwd je motivatie blijkt om te willen werken bij de AIVD.
 • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om te solliciteren.
 • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatie-knop reageert. Je uitgebreide motivatie is ingevuld en je cv is bijgesloten.
 • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de AIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
 • Om veilig te solliciteren, raden we je sterk aan je online sollicitatie vanuit Nederland te versturen. Verblijf je in het buitenland, wacht dan tot je weer in Nederland bent.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, psychologische onderzoeken, het opvragen van referenties en online screening zijn daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen 10 jaar in Nederland hebben gewoond. Ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden bepaalde eisen gesteld.
 • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer 6 maanden in beslag kan nemen.
 • De AIVD gebruikt een digitale manier om te solliciteren. Houd er rekening mee dat het invullen van het sollicitatieformulier mogelijk technische problemen met zich meebrengt. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren.
Solliciteren?
AIVD nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Salaris

€ 3.091 - € 4.921 p/m
3091 - 4921
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in