+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

SAP Integratie Architect Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Experis

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Experis

Gevraagd

  • 40 uur
  • HBO of hoger
  • Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Tijdelijk contract
  • 100 - € 115 p/u

Vacature in het kort

In deze rol werk je aan het ontwerpen, beoordelen, implementeren en verbeteren van integratieoplossingen. Je zorgt ervoor dat de systemen goed samenwerken, data veilig is, en alles snel en efficiënt werkt. Je bedenkt slimme oplossingen die passen bij de plannen en technische behoeften van het bedrijf. Ook help je collega's met het bouwen en gebruiken van deze oplossingen. Na het starten kijk je steeds hoe het beter kan. Je blijft leren over nieuwe technologieën om de systemen bij te houden. Benieuwd naar de rest? Lees door!
 

Volledige vacaturetekst

  • Architectuurontwerp: Je ontwikkelt uitgebreide integratieoplossingen die van begin tot eind zijn afgestemd op zowel de strategische bedrijfsdoelstellingen als de specifieke technische vereisten van de organisatie. Dit houdt in dat je niet alleen de beste praktijken voor systeemintegratie toepast, maar ook innovatieve oplossingen bedenkt die toekomstige groei en veranderingen kunnen accommoderen. Je zorgt voor de juiste architecturale aanpak door rekening te houden met aspecten zoals systeemcompatibiliteit, gegevensflow, veiligheid en prestatievereisten.
  • Technische evaluatie: Je beoordeelt de beschikbare integratietechnologieën en -tools op hun geschiktheid om aan de eisen van de organisatie te voldoen. Dit omvat het analyseren van software en hardware opties, het vergelijken van functies, prestaties, kosten en de mate van ondersteuning die ze bieden. Je selecteert oplossingen die niet alleen effectief zijn, maar ook duurzaam in termen van onderhoud en schaalbaarheid.
  • Implementatiebegeleiding: In deze rol fungeer je als technisch leider en adviseur voor ontwikkelingsteams die verantwoordelijk zijn voor het bouwen en implementeren van de integraties. Je biedt begeleiding en expertise tijdens het gehele implementatieproces, zorgt voor naleving van de ontwerpspecificaties, en helpt bij het oplossen van technische problemen die kunnen ontstaan. Daarnaast zorg je ervoor dat alle teamleden op één lijn zitten en dat de projectdoelstellingen duidelijk en haalbaar zijn.
  • Monitoring en optimalisatie: Na de implementatie van integratieoplossingen ben je verantwoordelijk voor het monitoren van hun prestaties. Dit omvat het regelmatig controleren van systeemlogs, het uitvoeren van prestatiebenchmarks en het analyseren van gebruikersfeedback om eventuele problemen te identificeren. Op basis van deze analyses voer je nodige aanpassingen uit om de efficiëntie, snelheid, en betrouwbaarheid van de integraties te verbeteren. Ook houd je de technologische ontwikkelingen in de gaten, zodat de systemen up-to-date blijven met de nieuwste innovaties.


Gevraagd

  • Diepgaande kennis van SAP-technologieën. Zo heb je begrip van diverse SAP producten zoals SAP PI/PO en SAP API Management;
  • Ervaring met verschillende integratiepatronen, zoals point-to-point, ESB, API-First en event-driven architecturen;
  • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal en in het bezit van een Nederlands paspoort;
  • In staat om complexe technische concepten uit te leggen aan zowel technische als niet technische stakeholders, standvastig, flexibel en communicatief vaardig. 


Aanbod

Dit krijg je
  • Uurtarief oplopend tot 115,- excl. btw o.b.v. ervaring;
  • Hybride werkmogelijkheden;
  • Opdracht tot eind van het jaar met optie tot verlenging.
Sollicitatieprocedure
Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature neem dan contact op met Fabian Joosten via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of bel 0031628931837.

Bedrijfsomschrijving

Als SAP Integratie Architect kom je te werken in het Architectuur Team van een richtinggevende organisatie. In deze rol werk je binnen een redelijk groot team van 10 tot 15 architecten. Je breng ervaring met je mee op het gebied van integratie, met een focus op SAP-integratiekennis. 

In deze functie ben je niet zelf de 'bouwer', er is een specifiek interfacing team dat de daadwerkelijke constructie van de interfaces voor zijn reklening neemt. Jouw hoofdtaak is het ontwerpen van de architectuur en het opzetten van ontwerpen voor deze integraties. Dit omvat het ontwikkelen van verbindingen naar diverse systemen en het aanpassen van bestaande koppelingen. Aangezien de interfacing software tijdens de implementatie kan veranderen, vereist deze rol flexibiliteit en soms de bereidheid om bepaalde elementen opnieuw te doen om te verzekeren dat alles naadloos functioneert. 

Als SAP Integratie Architect speel je een cruciale rol bij het ontwerpen en implementeren van naadloze integraties tussen verschillende systemen binnen de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het creëren van end-to-end integratieoplossingen die zijn afgestemd op zowel de bedrijfsbehoeften als technische vereisten. Daarnaast evalueer en selecteer je geschikte integratie technologieën en -tools, werk je nauw samen met ontwikkelingsteams om integraties te bouwen en te implementeren, en monitor je de prestaties van deze integraties om optimalisaties waar nodig uit te voeren. 

Je beschikt over diepgaande kennis van SAP-technologieën, waaronder SAP PI/PO en SAP API-management. Je ervaring met verschillende integratiepatronen, zoals point-to-point, ESB, API-first en event driven architecturen stelt je in staat om effectieve en efficiënte oplossingen te ontwerpen. Ook ben je idealiter vaardig met enkele scriptingtalen en beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, aangezien je complexe en technische concepten helder moet kunnen uitleggen aan technische als niet-technische belanghebbenden. 
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in