+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Rotterdam.

Senior Network Engineer Rotterdam

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

RET - Rotterdam Elektrische Tram

 • Gecontroleerde werkgever
 • Directe werkgever
RET - Rotterdam Elektrische Tram

Gevraagd

 • 36 uur
 • HBO of hoger
 • Senior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 • Max. € 5.434 p/m (bruto)
 • Eindejaarsuitkering, Pensioenregeling
 

Locatie

Rotterdam
 

Vacature in het kort

Bij de RET, het openbaar vervoer in en rondom Rotterdam, speel je een belangrijke rol in het houden van onze ICT systemen draaiende. Je zorgt dat al onze software en systemen goed werken, van kantoor tot in de bussen en trams. Samen met een team van techneuten werk je aan het verbeteren en onderhouden van onze IT infrastructuur. Je krijgt de kans om met de nieuwste technologieën te werken en bij te dragen aan de reiservaring van onze klanten. Wil je meer weten over wat we bieden? Lees nu verder!
 

Volledige vacaturetekst

Over de functie:
De RET loopt voorop als het gaat om ICT.
Met onze sites en apps informeren we de reizigers voor, tijdens én na hun reis in onze bussen, trams of metro’s. De hoge kwaliteit die we daar nastreven – betrouwbaar, tijdig en juist – willen we ook terugzien in onze eigen kantoor- en procesautomatisering. Alles bij elkaar gebruikt de RET daarvoor honderden verschillende softwarepakketten, onderling verbonden in verschillende datacenters via ons eigen glasvezelnetwerk. Deze pakketten draaien op de industriële pc’s in de werkplaatsen, de computers in de wachtkamers van de chauffeurs en natuurlijk op de werkplekken in de verschillende kantoren. Met alle security-vraagstukken die dat met zich meebrengt. Ben jij de troubleshooter die onze ICT aan de praat houdt?

Kantoorapplicaties zonder vertraging
Jouw werkterrein is het beheer en de ontwikkeling van onze kritieke IT Infrastructuur. Stabiliteit, kwaliteit en continuïteit zijn hierin onmisbaar! Je bent een sparringspartner op het gebied van Cyber Security, de cloud, netwerken, datacenters en infrastructuur. Je analyseert en informeert de informatiebehoefte bij jouw interne klanten, onderzoekt technologieën en best practices en doet marktconsultaties. Je bent verantwoordelijk voor de levering van producten en diensten conform de afspraken met de klant en maakt hier ook afspraken over (o.a. service levels). Maar daarnaast denk je ook mee in business specifieke wensen, zoals het OVCP systeem, waarmee onze reizigers kunnen in- en uitchecken.
Dat doe je natuurlijk niet alleen! Samen met jouw team zoek je de samenwerking op met de interne klanten en de andere ICT subafdelingen. Daarin stuur, motiveer en stimuleer je jouw teamleden. Samen met het team streef je naar de beste ondersteuning van de RET op ICT gebied en geef je ruimte voor nieuwe initiatieven. Daarbij kijk je kritisch naar de inrichting van het team en ontwikkelingen op ICT gebied.

De RET, een begrip in en rond Rotterdam
Vanaf ons kantoor, met uitzicht op de Kop van Zuid, ligt Rotterdam zo ongeveer aan je voeten. Over de nabijgelegen Erasmusbrug rijden de trams en bussen die de corebusiness van de RET vormen en dat maakt je trots. Mensen lopen af en aan, maken een praatje of hebben haast. Het hoort allemaal bij dit bedrijf, dat al zo lang bestaat en op vele manieren met de stad is vergroeid. Wij houden van de sfeer van dynamiek en aanpakken. Rotterdam is nooit af.
In het team Technische Ontwikkeling werken 14 medewerkers aan het zorgeloos gebruik van de infrastructuur. Allemaal techneuten die verknocht zijn aan ICT én aan de RET. Er zit een hoop kennis en niemand vindt het een probleem om zo nu en dan buiten kantooruren aan de slag te zijn. Kortom, een hecht team van gelijkgestemden is wat jou te wachten staat.
Jouw manager staat voor openheid, transparantie en vertrouwen. Kortom, alle ruimte voor jou om deze functie op de kaart te zetten!

Gevraagd

Wie we zoeken
Nieuwe routes ontdekken
Je bent een positieve aanpakker met visie. Je werkt gestructureerd en resultaatgericht, maar kan wel out- of the box denken en durft over grenzen heen te kijken.
Daarnaast:
 • heb je minimaal 10 jaar ervaring op het gebied van Infrastructuur beheer en ontwikkeling;
 • weet je alles van switching, routing en firewalling;
 • heb je een afgeronde HBO opleiding, richting Informatica en beschikt over aanvullende vakopleidingen;
 • heb je kennis en ervaring met de ontwikkeling van complexe ICT operating systems (bij voorkeur Windows en Unix), het ontwikkelen en beheer van ICT systemen en technologie, ITIL (met name change management) en beveiliging (firewalls en virusbescherming);
 • heb je ervaring met projectmatig werken, kennis van Prince II is een pre;
 • heb je een afgeronde Hbo-opleiding op het gebied van informatica en netwerkkennis (zoals Cisco);
 • heb je ervaring met de ontwikkeling van complexe ICT-omgevingen, operating systems (Windows), Azure Cloud Administrator en affiniteit met Linux;
 • is een rijbewijs is noodzakelijk in verband met Wacht- en Waakdiensten;
 • ten slotte ben je adviesvaardig, klantvriendelijk, coöperatief en initiatiefrijk.


Aanbod

Dit bieden we
Van zo’n organisatie waar aandacht is voor elkaar, vakbekwaamheid en vitaliteit kun je deel gaan uitmaken en het levert je nog meer op:
 • een baan voor 36 uur per week;
 • een jaarcontract met intentie tot verlenging;
 • een salaris van maximaal € 5.434,- bruto per maand op basis van 36 uur (inschaling op basis van opleiding en werkervaring);
 • onbeperkt gratis reizen in het vervoersgebied van de RET met OV (voor een minimaal bedrag mag het gezin mee reizen);
 • een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling: voor later.
IN HET SPOOR VAN DE RET BEN JE AARDIG ONDERWEG
Solliciteren is zo gebeurd, klik op de button Direct Solliciteren en de rest wijst zich vanzelf. Heb je nog vragen? Mail met via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of Paul van Os via 06 51578290.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in