+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Privacy Officer Maasdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Yacht

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
Yacht

Gevraagd

  • 24 uur
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract

Vacature in het kort

Ervaar de unieke kans om als Privacy Officer bij te dragen aan privacybescherming binnen een organisatie, ter vervanging van zwangerschapsverlof. Je advies en inzichten over privacykwesties en -beleid zijn essentieel. Organiseer bewustwordingscampagnes, adviseer over verwerkersovereenkomsten en ondersteun bij interne audits. Een rol waarin je privacyrisico's beheert en privacyoverwegingen integreert in projecten. Sta je te popelen om meer te leren? Lees verder.
 

Volledige vacaturetekst

Ben jij een ervaren Privacy Officer en zoek je een tijdelijke uitdaging? Dan hebben wij de perfecte mogelijkheid voor jou! We zijn op zoek naar een Privacy Officer voor de gemeente Hoeksche Waard, ter vervanging van zwangerschapsverlof. Als Privacy Officer binnen het Control team ben je verantwoordelijk voor verschillende aspecten van privacybescherming binnen de organisatie. Hier zijn de belangrijkste taken die je zult uitvoeren:

  1. Advies verstrekken: Je adviseert de organisatie over privacykwesties en -beleid. Dit omvat het interpreteren en toepassen van privacywetten en -regels binnen de organisatorische context.
  2. Bewustwordingscampagnes: Je organiseert en coördineert activiteiten die gericht zijn op het vergroten van het bewustzijn van privacykwesties binnen de organisatie. Dit kan variëren van trainingssessies tot informatieve bijeenkomsten.
  3. Verwerkersovereenkomsten: Je adviseert bij het opstellen en beoordelen van verwerkersovereenkomsten met externe partijen die persoonlijke gegevens verwerken namens de organisatie.
  4. Register van verwerkingen: Je ondersteunt bij het opstellen en onderhouden van het register van verwerkingen, waarin alle verwerkingsactiviteiten van persoonsgegevens worden gedocumenteerd.
  5. Interne audits: Je assisteert bij het uitvoeren van interne audits, zoals Data Protection Impact Assessments (DPIA's), om de naleving van privacyrichtlijnen te controleren en mogelijke risico's te identificeren.
  6. Risicobeheer: Je brengt privacyrisico's onder de aandacht van proceseigenaren en helpt bij het ontwikkelen van strategieën om deze risico's te beperken of te beheren.
  7. Projecten en aanbestedingen: Je neemt deel aan projecten en aanbestedingen waar privacy een rol speelt, en zorgt ervoor dat privacyoverwegingen worden geïntegreerd in de projectplanning en -uitvoering.
  8. Implementatie van het Three Lines model: Je ondersteunt bij de implementatie van het Three Lines model, met name bij het versterken van de tweede lijn van verdediging binnen deze werkwijze, zoals het aanvullen van werkplannen en het coördineren van activiteiten op het gebied van privacy en informatiebeveiliging.
  9. Opstellen van voorstellen en memo's: Je helpt bij het opstellen van voorstellen en memo's over belangrijke privacygerelateerde onderwerpen, die kunnen worden gebruikt voor besluitvorming op managementniveau.

Door deze taken uit te voeren draag je bij aan het waarborgen van de privacy van persoonsgegevens binnen de organisatie en het naleven van de geldende privacywetgeving.



Gevraagd

Voor de rol van Privacy Officer vragen we het volgende:

  • Afgeronde relevante HBO (+) opleiding, bij voorkeur juridisch of op het gebied van informatieveiligheid.
  • Kennis en affiniteit met juridische aspecten, in het bijzonder met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
  • Kennis op het gebied van informatieveiligheid.
  • Ervaring met het opstellen van Data Protection Impact Assessments (DPIA's).
  • Ervaring in het ondersteunen bij de uitvoering of het zelf uitvoeren van interne audits op het gebied van privacy is een pré.

Als jij voldoet aan deze vereisten en je voelt je thuis in een dynamische omgeving waar teamwork en professionaliteit centraal staan, dan zijn we op zoek naar jou!



Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Duur en Startdatum:

  • Start in de week van 17 juni.
  • Opdracht voor ongeveer 4 maanden.

Werkuren:

  • 24 uur per week (20 uur bespreekbaar).
  • Standplaats is Maasdam.
  • Minimaal 2 van de 3 dagen op locatie aanwezig
  • Werkzaam op vrijdag

Aanvullende informatie:

  • Deze rol staat niet open voor ZZP'ers, dus alleen kandidaten op basis van detachering worden overwogen, gezien de aard van de werkzaamheden.


Bedrijfsomschrijving

De Hoeksche Waard is een unieke streek direct grenzend aan de Rotterdamse regio en de Drechtsteden. Het eiland wordt omringd door het Haringvliet, het Hollands Diep, het Spui en de Oude Maas. Verdeeld over 14 dorpen en 37 buurtschappen, wonen ruim 87.000 inwoners in dit gebied met kreken, polders, dijken, ruimte en karakteristieke dorpen. De Hoeksche Waard kenmerkt zich door ondernemerszin, duurzame en innovatieve landbouw en hechte en betrokken gemeenschappen. Hier hebben inwoners nog echt de ruimte om te wonen, te werken en te recreëren. Tegelijkertijd zijn grote steden en bijbehorende voorzieningen nabij. De missie van Hoeksche Waard luidt: "Dichtbij, in verbinding met de omgeving". Begin 2019 zijn 5 gemeenten en 3 gemeenschappelijke regelingen gefuseerd naar de gemeente Hoeksche Waard. Deze jonge organisatie (480 FTE) kent een vierhoofdige directie en is opgedeeld in teams. Elk team heeft een teammanager die als eerste aanspreekpunt fungeert voor het team. Gemeente Hoeksche Waard richt zich als organisatie op persoonlijke en professionele ontwikkeling, ook vanwege haar streven naar zelforganisatie. De insteek is een open cultuur, waarbij ruimte is om fouten te maken. Om koers te geven aan het handelen, gebruikt de gemeente hiervoor drie kernwaarden: persoonlijk, vakmanschap en durf. Deze kernwaarden zeggen iets over het karakter en de ambities van de gemeente.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in