+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Cloud Automation Engineer | €3226 - €5090 bruto per maand Leiden

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Universiteit Leiden

 • Gecontroleerde werkgever
 • Werving en selectie
Universiteit Leiden

Gevraagd

 • 40 uur
 • MBO niveau 3 of hoger
 • Junior
 • Nederlands (taal)

Aanbod

 • Vast contract
 • 3.226 - € 5.090 p/m
 • Eindejaarsuitkering, Pensioenregeling

Vacature in het kort

Als Cloud Automation Engineer ga je aan de slag met het ontwikkelen van een innovatieve cloudomgeving. Je zorgt ervoor dat gebruikers zelfstandig de private en public cloud kunnen gebruiken. Je werkt in een team en focust op automatisering. Je bouwt en beheert de infrastructuur en maakt gebruik van verschillende tools. Je komt te werken in een omgeving waar veel ruimte is voor persoonlijke groei. Ook zijn er leuke activiteiten voor gezondheid en vitaliteit. Lees door om te zien hoe deze rol jouw professionele horizon kan verbreden.
 

Volledige vacaturetekst

Wat ga jij doen?

Als Cloud Automation Engineer ontwikkel je onze innovatieve cloudomgeving. De universiteit maakt gebruik van zowel een private als public cloud en jij zorgt ervoor dat gebruikers deze zoveel mogelijk zelfstandig kunnen inzetten. Jij hebt in het team een technische rol met focus op automatisering. Je hebt dan ook een echte DevOps mentaliteit en werkt graag aan de bouwblokken van infra. Concreet houd je je bezig met het volgende:

 • Ontwerpen, ontwikkelen en beheren van de infrastructuur van onze multi-cloud omgevingen gebaseerd op VMware vCloud Foundation en Microsoft Azure.
 • Bouwen en onderhouden van bouwblokken gebaseerd op een combinatie van VMware vRealize Operations en Puppet.
 • Automatisch beschikbaar stellen van Operating System Images voor Windows en Red Hat Linux middels Hashicorp Packer.
 • Gebruiken van configuration management tools zoals Ansible en Puppet in voor de configuratie van Virtual Machines.
 • Deployen van Microsoft Azure infrastructuur met Hashicorp Terraform via een Landing Zone.
 • Geven van demo’s aan je collega binnen en buiten je team over de oplossingen die je hebt ontwikkeld.
Waar kom je te werken?

Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de ICT-dienstverlener van de Universiteit Leiden, een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Met ongeveer 150 collega’s produceren en leveren wij moderne en flexibele ICT-diensten voor onze universitaire researchers, docenten, 32.000 studenten en bedrijfsvoering.

Wij ontwikkelen en beheren onder andere state-of-the-art (mobiele) workspaces en moderniseren continu het geavanceerde ICT-netwerk en onze private-cloud omgeving. Naast het applicatiebeheer van de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, ontwikkelen en beheren we robuuste universitaire rekenfaciliteiten en storage voorzieningen, meerdere datacenters en een supercomputer. Dit alles binnen een continu veranderende omgeving waarbij we steeds meer in energieke teams agile werken.

Je bent in deze functie onderdeel van het team LUCI van het ISSC dat bestaat uit acht DevOps Engineers en een product owner. Het team is gespecialiseerd in technische infrastructuur en ontwerpt, ontwikkelt en beheert onze cloud omgeving. De focus ligt op terugbrengen van handmatig werk door veilige bouwblokken van besturingssystemen (Windows, Red Hat Linux) en PaaS oplossingen (databases, webservers) te ontwikkelen en beheren. Deze services stellen onze klanten in staat om autonoom cloud workloads te deployen, middels ‘self-service’ portalen en verregaande automatisering. Zo leveren wij een bijdrage aan onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering.

De prachtige uitdagingen waar we voor staan, vragen om collega’s die op zoek zijn naar dynamiek en die het leuk vinden om zichzelf vakmatig continu op hoog niveau te ontwikkelen. Er is dan ook alle ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, trainingen en op termijn doorgroei. Samen met je collega’s bouw je expertise op en geef je je loopbaan een enorme boost.


Wat wij vragen?

In dit team zoeken we iemand die zelfstandig aan de slag kan. Elke functie is anders dus er is in het begin aandacht voor inwerken. Deze functie past bij jou als je je herkent in de volgende punten:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau met minimaal een afgeronde MBO niveau 4 opleiding binnen het vakgebied van IT.
 • Je hebt ervaring met VMware producten zoals vSphere, vSAN en vRealize Operations, ervaring met CI/CD pipelines, bijvoorbeeld GitlabCI, Github Actions of Azure DevOps en kennis van Operating Systems (Windows en Linux).
 • Je bent technisch vaardig in scripting met bijvoorbeeld Bash, Python, Powershell of Javascript.
 • Je bent in staat om innovatieve oplossingen te ontwerpen, beschrijven en presenteren.
 • Je wilt je ontwikkelen en blijven leren binnen je vakgebied.
 • Je voelt je op je gemak in een omgeving waar op basis van SCRUM/Agile wordt gewerkt.
 • Je bent mondeling en schriftelijk vaardig in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Herken je jezelf volledig in dit profiel óf voldoe jij niet aan alle eisen maar denk je wel dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren!


Wat wij bieden?

We streven ernaar om met elkaar een transparante, inclusieve werkomgeving te creëren, waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Onze organisatie is volop in beweging en met jouw ideeën voor verbetering en vernieuwing komen we verder. We besteden graag met jou aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling.

Je kunt rekenen op een leuke maatschappelijk relevante baan binnen de wereld van onderwijs en onderzoek. De uitdagende en internationale werkomgeving van het ISSC bevindt zich op het Bio Science Park in Leiden. Ook hebben we – samen met jou – aandacht voor gezondheid en vitaliteit. Vanuit Healthy University organiseren we leuke activiteiten die hieraan bijdragen.

Daarnaast bieden we je:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De overeenkomst valt onder de cao Nederlandse Universiteiten;
 • Een salaris van minimaal € 3226,- en maximaal € 5090,- bruto per maand bij een fulltime (38 uur) aanstelling (schaal 10);
 • Vakantietoeslag (8%), een eindejaarsuitkering (8,3%) en een aantrekkelijke pensioenregeling bij het ABP;
 • Flexibele werkduur: standaard heb je minimaal 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek van 38 uur; je kunt daarnaast extra verlof opbouwen door bijvoorbeeld fulltime 40 uur per week te werken en zo 96 extra verlofuren op te bouwen óf door 96 verlofuren in te leveren en een werkweek van 36 uur te werken;
 • Ruime keuze in secundaire arbeidsvoorwaarden; zo is het bespreekbaar om voor een sabbatical of betaald ouderschapsverlof te kiezen. Binnen ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden kunnen vrije dagen en/of salaris ingezet worden voor bijvoorbeeld een voordelig sportabonnement, fietsregeling en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang;
 • De mogelijkheid hybride te werken met in ieder geval een flexibele en een vaste kantoordag met je team;
 • Een thuiswerkvergoeding (dag- en internetvergoeding) en aandacht voor goede werkplekken, daarnaast krijg je een laptop en een mobiele telefoon van de universiteit tot je beschikking.


Bedrijfsomschrijving

De Universiteit Leiden, in 1575 opgericht, is een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. De universiteit heeft zeven faculteiten in het alfa-, bèta- en gammadomein, is gevestigd in Leiden en Den Haag en heeft ruim 5.500 medewerkers en 25.800 studenten. Haar motto is Praesidium Libertatis – Bolwerk van Vrijheid.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in