+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

International project engineer bij Picturae in Heerhugowaard Heerhugowaard

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Aatop ICT

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Aatop ICT

Gevraagd

  • 40 uur
  • MBO niveau 4 of hoger
  • Junior/Medior

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.200 - € 4.000 p/m
  • Laptop, Pensioenregeling

Vacature in het kort

In deze rol werk je nauw samen met de afdeling sales en ben je betrokken bij het hele proces, vanaf het begin tot het eind van een project. Je denkt mee over welke apparatuur nodig is, hoe alles gedigitaliseerd kan worden en wat de klant precies nodig heeft. Samen met de projectmanager zet je het plan op en zorg je dat alles klaar is voor de start. Je reist soms naar andere landen om de apparatuur te brengen en de mensen te trainen. Ook houd je vanuit Nederland in de gaten hoe alles loopt. Benieuwd naar de uitdagingen die jou te wachten staan? Lees verder en ontdek meer.
 

Volledige vacaturetekst

Wanneer een project binnen komt denk je mee met de afdeling sales in verschillende zaken. Welke apparatuur er nodig is, hoe groot dat is, hoeveel tijd het kost om alles te digitaliseren, etc. De afdeling sales maakt een aanbieding en begeleid dit traject. Wanneer er akkoord is op de opdracht komt het opnieuw bij jou terecht als engineer. De aanbesteding is vaak uitgezet door een inkoopteam van de klant. Jij gaat in contact met de klant zelf om hun situatie goed te achterhalen en om hun behoefte te pijlen. 

Je hebt veel contact met de projectmanager en pakt een traject samen op. Je gaat het proces uitdenken, hoe we deze digitaliseringsklus gaan aanpakken. Er is een standaard, maar per situatie verschilt het hoe het is opgeslagen, waar het is opgeslagen en hoe groot het is. Dit moet uitgedacht worden. Dit ga je samen met de projectmanager doen. Die weet wat de klant wil en wat het meest efficiënt is. Als dat duidelijk is en je een idee hebt hoe je het gaat uitvoeren dan regel je dat de apparatuur vanuit Heerhugowaard naar de klant gaat. Dit gaat via vaste transportpartners. Ook hierin zit er verschil of de apparatuur naar Duitsland of Amerika gaat.

Wanneer een project van start gaat dan reis je achter de apparatuur aan. Door partners wordt het op locatie gebracht. Samen met je collega ga je de lijnen opbouwen. De opbouw van een lijn duurt gemiddeld een week. Dan staat de hardware, maar moeten de koppelingen nog gemaakt worden. Daarbij mag je denken aan de koppeling naar de IT-infrastructuur, wat er met de data gaat gebeuren, het monitoren van de datastromen, de kalibratie van de camera’s, etc. De mensen die de lijnen gaan bedienen worden via lokale uitzendbureaus geregeld. Wanneer de hardware en software is ingeregeld ga je deze gebruikers trainen. Wat ze wel en niet mogen doen, hoe ze met herbaria om gaan, wat ze kunnen doen bij een verstoring, dat soort zaken. Vervolgens start het productieproces. Dan stap jij weer in het vliegtuig naar Nederland. Vanuit Nederland blijf je het proces monitoren en begeleid je op afstand bij verstoringen. Tegelijkertijd werk je weer aan de voorbereiding van nieuwe projecten, of bereid je bijvoorbeeld het afbreken van een lijn voor omdat een project is afgerond.



Gevraagd

We zijn op zoek naar een handige mieter. Zo 1 die gek handig is en super flexibel. Een opleiding tot international project engineer bij Picturae bestaat niet. Daarom leren we je het vak. 

Wat jij meebrengt is:

  • Veel flexibiliteit. Je bent veel van huis en ziet de hele wereld. Soms duurt een project 2 weken, soms 2 maanden. Voor jou is dat allemaal oké.
  • Zelfstandigheid, omdat je veel zaken zelf oppakt en gaat regelen. 
  • Een makkelijke babbel, omdat je veel in contact staat met klanten en lijn operators.
  • Een goeie kop verstand met gouden handjes.

Als je kennis of ervaring hebt werktuigbouwkunde, ICT, fotografie of digitalisering dan heb je een voordeel.

Solliciteren

Sjaco Versteeg van Aatop ICT vertelt je meer over je nieuwe werkomgeving en wat er van jou verwacht wordt. Bel, mail of app via 06 - 51 84 87 71 of via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..

Let op: Omdat er met vertrouwelijke documenten wordt gewerkt is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) onderdeel van de procedure.



Aanbod

De kans om de hele wereld over te vliegen op kosten van de zaak. En een gave omgeving om zelf echt iets op te bouwen. En verder?

  • Keiharde knaken, tussen de 3200 en 4000. Heb je meer nodig? Kom maar vertellen waarom je dat waard bent.
  • 40 uur per week is het handigste, maar als je voorkeur 36/ 32 uur per week is dan bedenken we samen wat. (Let op: als je op project bent dan gaat deze vlieger niet op, dat compenseren we later weer)
  • 25 vakantiedagen (+ eventueel 2 bonusdagen);
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een museumjaarkaart, fruit van de zaak, een goede pensioenregeling, opleidingsmogelijkheden, een laptop van de zaak, telefoonvergoeding, etc.


Bedrijfsomschrijving

Als international project engineer bij Picturae in Heerhugowaard heb je echt een gave baan! Je bereid projecten voor, vliegt de hele wereld over om de hardware op te bouwen en de software in te regelen. Je traint gebruikers en breekt de boel weer af. Dankzij jou lopen projecten op rolletjes!
Fasten your seatbelts, we’re ready to take of. Dat ga jij regelmatig horen. Om je te vertellen wat je gaat doen is het belangrijk om te snappen wij we zijn. En daarom beginnen we heel onbeschoft met over onszelf te vertellen. Hoe leuk wij zijn als werkgever, hoe bijzonder het is wat we doen, hoe gaaf het is om bij ons te werken, dat soort dingen. Alleen dan op z’n Noord-Hollands: efficiënt!
Picturae is gespecialiseerd in:
Dit doen we in Nederland, maar ook ver daarbuiten. We hebben projecten over de hele wereld, van Italië tot Australië, van Zweden tot San Francisco. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Heerhugowaard, en een satelliet locatie in New Jersey, waar we ook alle materialen opslaan.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in