+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Groningen.

Information Security Officer IT Groningen

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Yacht

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
Yacht

Gevraagd

  • 36 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract

Vacature in het kort

Als Information Security Officer bij ODC-Noord in Groningen speel je een cruciale rol in het adviseren van management, klanten en collega's over het voldoen aan normenkaders en wetgeving op het gebied van informatiebeveiliging. Je vertaalt complexe richtlijnen naar praktische maatregelen, bereidt audits voor en draagt bij aan het vergroten van de security-awareness. In een omgeving werk je samen met een team aan het veilig houden van data en systemen. Lees verder en ontdek waarom wij de ideale werkgever voor jou kunnen zijn.
 

Volledige vacaturetekst

DUO is op zoek naar een Information Security Officer IT!

Als information security officer bij ODC-Noord in Groningen vervul jij een brugfunctie tussen wetgeving en normenkaders enerzijds en richtlijnen binnen onze organisatie en de naleving daarvan anderzijds. Jij adviseert het management, klanten en collega's hoe te voldoen aan geldende normenkaders zoals de Baseline Informatiebeveiliging Overheid, ISO27001 en andere wet- en regelgeving. Je vertaald de kaders naar heldere en praktische richtlijnen waardoor je een verbinding legt tussen theorie en praktijk. Je bereid externe audits voor en begeleid deze. Samen met je collega’s bepaal je welke te nemen maatregelen er nodig zijn om aan de richtlijnen te voldoen, passend bij onze manier van werken en bij de diensten van ODC-Noord.

Jouw werkdagen zijn afwisselend. Zo zit je het ene moment om tafel met de engineers die diensten voor onze klanten ontwikkelen en beheren. Met hen spar je over verbeteringen van beveiligingsmaatregelen. Het volgende moment ga je in gesprek met een externe partij die voor ons een hacktest gaat uitvoeren. Om daarna contact op te nemen met de security-afdeling van een van onze klanten binnen de Rijksoverheid over hun informatiebeveiligingsbeleid en de manier waarop wij daaraan kunnen bijdragen. Bovendien werk je actief aan het vergroten van de security-awareness binnen onze eigen organisatie. Dit doe je onder meer door collega's actief te informeren over kansen en risico's.

Achtergrond opdracht
Overheidsdatacenter Noord (ODC-Noord) is een dienstverlener van datacenterdiensten en clouddiensten voor de Rijksoverheid. ODC-Noord is gepositioneerd onder DUO maar is een zelfstandige dienstverlener van diensten aan meer de 40 organisaties binnen het Rijk. ODC-Noord is hiermee de cloud dienstverlener binnen de Rijksoverheid. Wij investeren in een efficiënte overheid. Vanuit onze datacenters leveren wij gestandaardiseerde, schaalbare en duurzame clouddiensten. ODC-Noord is een ambitieuze organisatie, met een groeiend aanbod van diensten en met steeds meer afnemers. ODC-Noord volgt kansen en mogelijkheden in de markt en deelt zijn innovatieve inzichten met zijn omgeving. Wij zijn oplossingsgericht, transparant, maken duidelijke afspraken en komen deze na. Wij werken vanuit een compacte en wendbare organisatie.



Gevraagd

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Aantoonbare ervaring in vergelijkbare functie (3 jr.);
  • Ervaring als information security officer, risk manager of auditor (3 jr.);
  • Ervaring als information security officer bij een leverancier van ICT-infrastructuur/cloud diensten (2 jr.).
Nice to have
  • Inhoudelijke certificering zoals CISSP en CISM;
  • Ervaring als information security officer binnen de Rijksoverheid;
  • Ervaring met de compliance van informatiebeveiliging, risicomanagement, AVG en ISO 27001 en de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO);
  • Brede kennis van het ICT landschap van de Rijksoverheid;
  • Een breed netwerk binnen de ICT-organisaties van de Rijksoverheid.


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Deze rol staat ook open voor ZZP-ers en doorleen kandidaten.



Bedrijfsomschrijving

DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie 
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in