+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Functioneel ontwerper voor vaccinatieprogramma Bilthoven

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • HBO of hoger
  • Medior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.662 - € 5.586 p/m
  • Pensioenregeling, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

Kom bij ons werken als functioneel ontwerper en draag bij aan het belangrijke Rijksvaccinatieprogramma. Je maakt deel uit van een team dat levens redt door applicaties te ontwikkelen. Jouw werk heeft echte maatschappelijke impact. We bieden een omgeving waarin je veel kunt leren en groeien. Hybride werken is normaal, met minimaal 2 dagen op kantoor. Je krijgt ook goede arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand en reiskostenvergoeding. Ben jij klaar voor succes? Ontdek het hier!
 

Volledige vacaturetekst

Functioneel ontwerper voor vaccinatieprogramma
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functieomschrijving
Wil jij belangrijke functionele ontwerpen opstellen binnen onder andere het Rijksvaccinatieprogramma? Bij ons kun je met jouw werk doorslaggevend zijn bij het ontwikkelen van applicaties die aan de basis liggen van programma's waarmee jaarlijks honderden levens worden gered. Je komt te werken in een team waar we voor elkaar klaar staan en waar de menselijke maat centraal staat. Interesse? Lees verder of onze functie als functioneel ontwerper iets voor jou is!

Ons werk met preventieprogramma’s
Bij het RIVM werken we met ruim 2500 collega’s elke dag aan de zorg van morgen. Binnen de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma’s doen we dat door de uitvoering van verschillende preventieprogramma’s te coördineren. Met het Rijksvaccinatieprogramma, de Neonatale Hielprikscreening, de Prenatale zwangerschapscreening en het vaccinatieprogramma COVID-19 hebben we impact op de gezondheid van de burgers.

Jouw rol hierin
Als functioneel ontwerper ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van detailontwerpen voor onder meer het Rijksvaccinatieprogramma. Je werkt doorgaans vanuit één van onze innovatie scrum teams.

Je inventariseert de wensen van de gebruikersorganisatie en adviseert de product owner en de accountmanagers van de preventieprogramma’s over de productvisie, nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. Je specificeert de functionaliteit van de software. We werken met onder andere Oracle, SQL en natuurlijk met tooling om ontwerpen in vast te leggen. Je stelt functionele ontwerpen op, maakt risicoanalyses en testscripts.

Daarnaast:
  • Overleg je met de functioneel beheerders over verbeteringen in het systeem;
  • Stem je wijzigingen af met je scrum team en belanghebbenden;
  • Schrijf je test scripts en voer je functionele acceptatietesten uit;
  • Begeleid je gebruikers bij de gebruikersacceptatietest.
Onze omgeving is volop in beweging. We zijn bezig met een grootschalige vernieuwing van onze systemen en werkwijzen. Hierbinnen heb jij veel mogelijkheden om mee te denken en jezelf te ontwikkelen.

Uniek aan deze baan
Je gaat werken in één van onze multidisciplinaire scrumteams. Samen met gedreven collega’s zet je een mooi product neer waarmee we Nederland echt gezonder kunnen maken. Jouw werk heeft dus maatschappelijk impact.

In ons team staan we voor elkaar. We werken in een dynamische omgeving en zorgen ervoor dat we samen de prioriteit leggen op de belangrijkste zaken. De menselijke maat staat centraal. En bij ons is hybride werken ook het nieuwe normaal. We zien je graag minimaal 2 dagen op kantoor voor een soepele samenwerking en voor de teambinding.

Werken bij de overheid betekent ook gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, een dertiende maand en een reiskostenvergoeding als je met het ov reist. Met een tijdelijk contract en een reële optie tot verlenging naar onbepaalde tijd, biedt deze functie een stabiele basis voor verdere groei en ontwikkeling in je carrière.

Gevraagd

Wie ben jij
Jij communiceert makkelijk, vriendelijk en resultaatgericht met verschillende stakeholders, zowel schriftelijk als mondeling. Je hebt ervaring binnen een ICT-omgeving, met het opstellen en beheren van functionele en technische ontwerpen. Je bent hierbij bewust van jouw omgeving en weet anderen hierin mee te nemen.

Daarnaast heb- of ben je:
  • Een afgeronde hbo opleiding, bij voorkeur in de ICT;
  • Ervaring met procesmodellering- en modelleringstools op basis van BPMN;
  • Ervaring met het functioneel testen van software;
  • Ervaring met Oracle, SQL en met maken van query’s;
  • Ervaring met het werken in een agile omgeving. Wij werken met SAFe, ervaring daarmee is uiteraard een pre.


Aanbod

Over de afdeling
Onze verantwoordelijkheid is een grote drijfveer voor de medewerkers van onze afdeling en die gedrevenheid merk je dagelijks op de werkvloer. Wij verzorgen de inkoop, opslag en distributie van farmaceutische producten. Daarnaast zijn wij ook verantwoordelijk voor de uitvoering van de preventieprogramma’s, met als belangrijke onderdelen het uitnodigen van burgers en de landelijke registratie van de vaccinatie- en screeningsgegevens.

Meer informatie
Is je belangstelling gewekt, solliciteer dan nu. Heb je nog vragen, neem dan contact op met afdelingshoofd Georget van den Burg (06-1568 3252), product owner Sandra Zwambag (06-2119 8058) of met scrum master Sander van Laarhoven (06-4827 9463). Zij beantwoorden je vragen graag!

Voldoe je nog niet aan alle functie-eisen, maar wil je jezelf wel graag ontwikkelen in deze richting? Wellicht kun je starten in een aanloopschaal 10. Overleg hierover met Georget.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.662 – Max. €5.586 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: Voor de duur van 12 maanden (vooruitlopend op een contract voor onbepaalde tijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
We vragen bij het RIVM om een motivatiebrief. Daarbij is het handig om daarin jouw motivatie voor de specifieke functie en het RIVM uiteen te zetten en niet een samenvatting van jouw cv. Tips nodig? 4 tips voor een goede motivatiebrief - Werken voor Nederland.

Het werving- en selectieproces ziet er in het algemeen als volgt uit:
  • Wanneer we een match zien, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek.
  • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een tweede gesprek.
  • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.
  • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
  • Het kan zijn dat we voor een andere wijze van selectie kiezen, omdat dat beter bij de rol past of bij de doelgroep. We informeren je altijd hoe dat proces er uit ziet.
Speciale omstandigheden:
  • Ben je al in dienst bij het Rijk? Jouw loopbaanstap binnen de rijksoverheid moedigen we aan.
  • Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee.
  • Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.
  • Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? ! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.
Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken. Daarnaast wordt betrokkenheid van medewerkers bij medezeggenschap zeer gewaardeerd.

Goed om te weten:
  • Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan.
  • Wij volgen de Recruiter Code en gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om.
  • Voor een volledig beeld van de zakelijke achtergrond van sollicitanten raadplegen we soms LinkedIn.
  • Deze vacature staat op met een vaste sluitingsdatum. Het kan zijn dat na deze datum deze vacature nog (onbedoeld) vindbaar is op diverse jobboards. Wees jezelf ervan bewust dat de sluitingsdatum op leidend is.
Solliciteren?
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in