+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures

Test coördinator Bilthoven

Solliciteer nu
Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via ICTerGezocht.nl (zonder cv)

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

  • Gecontroleerde werkgever
  • Directe werkgever
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Gevraagd

  • 32 - 38 uur
  • HBO of hoger
  • Senior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 3.662 - € 5.586 p/m

Vacature in het kort

Als Test coördinator bij het RIVM werk je aan het beschikbaar houden en ontwikkelen van belangrijke databases en datawarehouses. Je leidt het testen van applicaties en zorgt voor een goede dienstverlening. Je werkt in een team en helpt met het neerzetten van een duidelijke visie. Je gebruikt hierbij verschillende testtechnieken zoals het Carbon Test Framework. Je praat ook met klanten en zorgt dat het team goed samenwerkt. Dit is een kans om bij te dragen aan de zorg van de toekomst. Ben jij klaar voor succes? Ontdek het hier!
 

Volledige vacaturetekst

Test coördinator
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functieomschrijving
Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijk relevante opdracht van het RIVM? Werk jij graag vanuit de Agile werkwijze en ben je in staat de leiding te pakken? Lijkt het je een uitdaging om een productvisie neer te zetten die het RIVM richting geeft op het gebied van software testen? Krijg jij bovendien stakeholders en collega's mee om deze visie om te zetten in producten en diensten? Dan is deze functie als Test coördinator echt iets voor jou!

Waar ga je werken?

Als Test coördinator kom je te werken op afdeling Databasebeheer en Testen (DBT). Deze afdeling is verantwoordelijk voor het beschikbaar houden en ontwikkelen van databases en datawarehouses. De afdeling ondersteunt op aanvraag de klant ook bij het gebruik van de data. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het testen van de applicatieve maatwerkoplossingen en standaardproducten. Samen met je collega’s zorg jij voor een robuuste, consistente en betrouwbare dienstverlening op de applicaties en/of websites.

De afdeling DBT maakt onderdeel uit van de stafeenheid Applicaties en Databases (APD), onderdeel van de IV-organisatie. Deze stafeenheid beheert, onderhoudt, ontwikkelt, realiseert en test applicatieve oplossingen en databases. De komende jaren komen verschillende ontwikkelingen op deze afdelingen af, o.a. door het toepassen van Cloud technieken en doelstellingen op het gebied van automation. De daarbij behorende cultuurverandering en kennisopbouw en het meer proactief inrichten van het Life Cycle Management (LCM).

Wat ga je doen?

Als Test coördinator ben jij het aanspreekpunt voor zowel de stakeholders binnen het RIVM als richtinggevend voor de testers in je team. Jouw doel is om de productvisie neer te zetten en die uit te werken in diensten en producten met het team. Enkele voorbeelden van producten zijn ons Carbon Test Framework dat geprogrammeerd is in Java, digitale toegankelijkheid, performance testen, testadvies/strategie neerzetten.

Je werkt nauw samen met de Technical Lead tester en gaat het gesprek aan met onze klanten. Je overlegt met de Technical Lead tester over producten en diensten die we klanten kunnen en willen bieden en bent hierin het functionele aanspreekpunt. Jij gaat het team, haar dienstverlening en de producten beter op de kaart zetten binnen het RIVM en haar klanten. Daarnaast ben je samen met het Afdelingshoofd verantwoordelijk voor de inzet van het testteam en het beschikbaar hebben van de juiste testcapaciteit. Indien nodig ben je ook betrokken bij het wervingsproces. Je werkt mee als (senior)tester in een ontwikkelteam in een Agile omgeving of pakt losse testwerkzaamheden op. Dus je bent praktijkgericht bezig om bij te blijven in kennis en o.a. te werken met het Carbon Test Framework en digitale toegankelijkheid.

De zorg voor morgen begint vandaag:

Wil jij hieraan meewerken in de functie van Test coördinator stuur dan je sollicitatie aan Lilian Núñez Grance, afdelingshoofd Databasebeheer en Testen. Heb je eerst nog vragen over deze vacature, dan kan je Lilian bereiken op telefoonnummer 06-15676206.

Gevraagd

Wat breng je mee:
  • Een afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van IT of een andere opleiding met een IT-component, bijvoorbeeld Bedrijfskunde of Technische Bedrijfskunde.
  • Je bent in staat om op tactisch en operationeel niveau te beoordelen of ontwikkelingen van waarde kunnen zijn voor de productvisie.
  • Je bent gecertificeerd in een of meerdere testmethodieken, denk hierbij aan TMAP of ISTQB.
  • Minimaal 5 jaar testervaring, bij voorkeur in diverse rollen als tester, analist, engineer, coördinator/manager.
  • Je bent een abstracte denker, in staat om boven de materie te staan en hebt een oplossingsgerichte aanpak.
  • Jij ben in staat om jouw visie op testgebied over te brengen, waarbij je open staat de mening van anderen.
  • Kennis van Agile/Scrum werkwijze en van andere diverse project- en ontwikkelmethodieken.
Hier ligt je kracht:
  • Analyseren
  • Samenwerken / kennis delen
  • Technisch inzicht
  • Zelfontwikkeling
  • Omgevingsbewustzijn
  • Nauwkeurigheid
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.662 – Max. €5.586 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: Voor de duur van 12 maanden (vooruitlopend op een contract voor onbepaalde tijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Aanbod

We vragen bij het RIVM om een motivatiebrief. Daarbij is het handig om daarin jouw motivatie voor de specifieke functie en het RIVM uiteen te zetten en niet een samenvatting van jouw cv. Tips nodig? 4 tips voor een goede motivatiebrief - Werken voor Nederland.

Het werving- en selectieproces ziet er in het algemeen als volgt uit:
  • Wanneer we een match zien, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek.
  • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een tweede gesprek.
  • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.
  • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
  • Het kan zijn dat we voor een andere wijze van selectie kiezen, omdat dat beter bij de rol past of bij de doelgroep. We informeren je altijd hoe dat proces er uit ziet.
Speciale omstandigheden:
  • Ben je al in dienst bij het Rijk? Jouw loopbaanstap binnen de rijksoverheid moedigen we aan.
  • Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee.
  • Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.
  • Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? ! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.
Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken. Daarnaast wordt betrokkenheid van medewerkers bij medezeggenschap zeer gewaardeerd.

Goed om te weten:
  • Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan.
  • Wij volgen de Recruiter Code en gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om.
  • Voor een volledig beeld van de zakelijke achtergrond van sollicitanten raadplegen we soms LinkedIn.
  • Deze vacature staat op met een vaste sluitingsdatum. Het kan zijn dat na deze datum deze vacature nog (onbedoeld) vindbaar is op diverse jobboards. Wees jezelf ervan bewust dat de sluitingsdatum op leidend is.
Solliciteren?
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op deze site te solliciteren. Via onderstaande knop en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in