+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Arnhem.

Java Developer Arnhem

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

YER

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 6.300 p/m
  • Eindejaarsuitkering

Vacatureomschrijving

Ben jij een ervaren Java Developer? En wil jij een maatschappelijke bijdrage leveren? Dan zijn wij op zoek naar jou!


De functie

Als Java Developer bij System Operations maak je deel uit van een afdeling die zich richt op het operationeel houden van het huidige elektriciteitsnet en het optimaal benutten van de beschikbare capaciteit voor de klanten van onze opdrachtgever.

Je werkt nauw samen met de andere Developers in het CIW-team om nieuwe functionaliteit te leveren en de huidige applicaties draaiende te houden. Je bent niet de enige: de ontwikkelaars van het CIW-team werken nauw samen, door (voor)verfijningen, tweewekelijkse technische bijeenkomsten, story kick-offs, programmeringssessies en peer-reviews. En als Scrumteam is er ook een Product Owner en Scrum Master.

CIW volgt en vertrouwt op de DevOps-praktijken. Dit betekent dat de ontwikkelaars niet alleen nieuwe functionaliteiten creëren, maar ook de componenten actief monitoren en onderhouden. Er is een Developer-of-the-Week-schema, wat betekent dat er elke week één Developer is met de speciale taak om met de stakeholders en externe partijen te communiceren over storingen of bugs en andere vragen die zich kunnen voordoen. Ook onderhouden ze hun eigen OTAP-omgevingen en vertrouwen op een combinatie van acceptatietests, applicatieonderzoeken met waarschuwingen en contracttests om er zeker van te zijn dat de componenten gezond zijn en aan de voorschriften voldoen.

Je deelt jouw expertise binnen de afdeling System Operations. Op de werkvloer vind je 15 multidisciplinaire teams van 7-10 mensen, jong van hart en ambitieus. Hoewel de teams hard werken, is er toch tijd voor een grapje en een vriendelijk schouderklopje. Dankzij het intensieve teamwerk zijn ze bovendien heel close. System Operations werkt op een Agile manier aan de energievoorziening van de toekomst. System Operations is daarmee een essentieel onderdeel van de organisatie en is altijd op zoek naar nieuwe innovaties die de dienstverlening verbeteren.

Ook hebben ze veel plezier met elkaar, waarbij ze elke maand een borrel drinken om successen te vieren. Ze werken grotendeels vanuit huis, met uitzondering van één dag in de week waarop het hele team naar het kantoor in Arnhem komt.

Over de componenten

  • Er zijn verschillende applicaties en diensten die ze hebben gemaakt en onderhouden.
  • Hun backends bestaan uit Java (17) en Kotlin-applicaties gebaseerd op Spring. Ze leveren voornamelijk REST-endpoints aan andere diensten of aan frontends.
  • Ze gebruiken Camunda als hun procesengine en slaan de gegevens op in PostgreSQL en DocumentDB's op AWS.
  • Hun frontend-applicaties zijn Angular-applicaties, waarbij gebruik wordt gemaakt van door OpenAPI gegenereerde clients om verbinding te maken met de end-points. Ze gebruiken ngRx voor reactief statusbeheer.
  • Hun pipeline is volledig geautomatiseerd en vertrouwt op GitHub en Tekton om de artefacten te bouwen. De applicaties worden meestal ingezet als dockercontainers op hun Kubernetes-platform met behulp van argoCD. Ze gebruiken OpenShift om te beheren en te monitoren wat er aan de hand is, en ze gebruiken Elastic met Kibana voor hun logboekregistratie.
  • Ze vertrouwen op een GitOps-strategie en ze hebben hun volledige pipeline en serverconfiguratie als configuratie op GitHub.
  • Ze gebruiken allemaal IntelliJ als hun favoriete ontwikkelomgeving, gecombineerd met Docker (desktop) om applicaties lokaal uit te voeren. Ze gebruiken Sonar om de kwaliteit van de code te garanderen, en Dependabot om hun afhankelijkheden up-to-date te houden.


Gevraagd

De rol van Java Developer gaat niet alleen over het ontwikkelen van nieuwe features, maar ook over het monitoren en onderhouden van onze componenten en onze CI/CD pipeline. Onze diensten omvatten backend- en frontend componenten, acceptatietesten, contracttesten etc. Je hebt dus ervaring met het werken in een DevOps-team en bent bereid om met al deze aspecten aan de slag te gaan.

  • Je bent een ervaren programmeur met minimaal 3 jaar ervaring in Java of Kotlin gecombineerd met Spring.
  • Je bent een allround Java Developer die met het team waarde wil leveren en je hebt ervaring met frontend technieken als Javascript/Typescript, HTML, CSS en Angular.
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en niet bang om hulp en advies te vragen of aan te bieden.
  • Je kunt werken met Sonar, Git, Docker en Gradle en je hebt enige ervaring met CI/CD.
  • Je erkent de voordelen van acceptatietesten, unit-testen en peer-reviews en je hebt enige ervaring met JUnit, Mockito, Cucumber, Selenium en/of Jasmin.
  • Andere technieken waarin wij jouw ervaring waarderen zijn: Kafka, MongoDB, SQL, Bash scripting, Tekton, OpenShift, Kubernetes, OpenAPI, Scrum, Jira en REST/JSON.


Aanbod

Voor deze vacature kun je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

  • Een salaris van maximaal €6300,- per maand;
  • Een vast contract;
  • Een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%;
  • YER biedt veel ruimte en mogelijkheden voor jouw ontwikkeling. Je kunt kiezen uit een breed aanbod aan trainingen, workshops, opleidingen, studieboeken, webinars en E-learningmodules;
  • Een NS Business Card of als je met de auto reist een kilometervergoeding;
  • Een laptop en smartphone.


Bedrijfsomschrijving


Onze innovatieve opdrachtgever is een organisatie met ruim 100 jaar ervaring in energienetwerken. Zij houden zich dagelijks bezig met het beheren en aanleggen van kabels en leidingen die stroom en gas leveren aan miljoenen Nederlandse huishoudens. Een organisatie die oplossingen bedenkt en creëert waarmee de maatschappelijke kosten van de energievoorziening beperkt blijven en waarmee iedereen onder gelijke condities toegang houdt tot betrouwbare, bereikbare en duurzame energie. 
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in