user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature ICT Solutions Engineer

Functioneel ApplicatiebeheerderBusiness (Solution) Architect
Servicecentrum Drechtsteden
 • Servicecentrum Drechtsteden
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Jij bent een gepassioneerde en heel ervaren Technisch Projectleider met klant- en bedrijfsfocus. Wil jij de volgende stap maken als Solutions Engineer binnen ons ICT team, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als ICT Solutions Engineer word je in een vroeg stadium betrokken bij het meedenken, adviseren en implementeren van oplossingen op het gebied van informatiesystemen en applicaties. Jij zet jouw expertise in om met jouw klant de beste systemen en applicaties worden geselecteerd. Hierbij kijk jij ook kritisch naar wat mogelijk is in relatie tot de standaard building blocks en de architectuurprincipes die zijn afgesproken. Vervolgens zorg jij ook dat er realistisch functioneel- en technisch ontwerp wordt gemaakt.

Je bent een stevige gesprekspartner voor zowel onze klanten als marktpartijen. Jouw inzet helpt om de wensen van de klant helder te krijgen. Jij wijst hierbij de klant op de risico's van bepaalde keuzes. Dit doe je door de klant mee te nemen in jouw verhaal, zodat hij een helder beeld heeft van de impact die het kan hebben. Jouw uitgangspunt is kijken wat mogelijk is, met aandacht voor verankering in de bestaande ICT omgeving.

Kortom, jij bewijst elke keer opnieuw je toegevoegde waarde voor de klant, zodat de aanschaf en invoering van de aangeschafte systemen goed verloopt. Je doet er alles aan om bij te dragen aan een positieve ervaring bij onze klanten.

Op een gemiddelde werkdag hou jij je bezig met:
 • Opstellen van een gedetailleerd functioneel en technisch ontwerp voor de solution;
 • Aan- en bijsturen van het implementatie project/traject;
 • Meedenken en adviseren m.b.t. een migratiescenario (indien nodig voor de implementatie);
 • Adviseren en beantwoorden van technische vragen van (managers en medewerkers van) de opdrachtgever;
 • Waarborgen van de inhoudelijke kwaliteit van de oplossing.

Waar kom je te werken?
Het team bestaat uit 10 collega's en wij staan als team voor en naast de klant. De totale ICT afdeling heeft ongeveer 80 man. Onze corebusiness is het implementeren en beheren van informatiesystemen voor de drechtsteden.

lees meer

Functie-eisen Wat neem je mee?
 • HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur technische informatica;
 • Ervaring als technisch projectleider is een pré;
 • Je hebt uitstekende communicatievaardigheden;
 • Gemeentelijke ervaring is een pré;
 • Goed ontwikkeld analytisch vermogen;
 • Volwaardig ICT specialist op het gebied van databases, netwerken, middleware, platforms.

Je hebt een sterk gevoel voor eigenaarschap en kunt het speelveld ICT Techniek overzien. Je bent zeer creatief en in staat om een gevraagde functionaliteit om te zetten naar een realistisch ontwerp met als doel om deze na realisatie duurzaam en toekomst vast te laten zijn. Je toont initiatief en zoekt afstemming en samenwerking met collega's en andere belanghebbenden. Waar nodig fungeer je als gesprekspartner voor professionals uit andere disciplines. Je bent gewend om en voelt je comfortabel met werken in een omgeving die continu in beweging is.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Het SCD is een organisatie die gemeenten en gemeentelijke instellingen in de Drechtsteden ondersteunt bij hun bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan ICT, financiën en inkoop, personeel en organisatie en juridische zaken. Wij maken beleid, adviseren onze klantorganisaties en voeren het uit. Het SCD kan omschreven worden als de motor achter de bedrijfsvoering van onze klanten.
We zijn pas tevreden als onze klanten ons een 9+ als rapportcijfer geven.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 4.859 p/m

Wij bieden je een uitdagende baan van 36 uur per week in een dynamische organisatie met volop ontwikkelingskansen. De salarisindicatie bedraagt maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring, kennis en opleiding.

Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, opleiding en ontwikkeling en verlofregelingen. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

lees meer

ICT Solutions Engineer
Score: 9.7
Stemmen: 42

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Dordrecht