Vacature Business Architect (UWV - Amsterdam)

Amsterdam

UWV Amsterdam
 • UWV Amsterdam
 • Universitair of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Met een duurzame visie op architectuur het applicatielandschap én de ontwikkeling van de eigen dienstverlening binnen het UWV optimaliseren. En zo bijdragen aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Dát is jouw nieuwe baan als Business Architect bij UWV Werkbedrijf.

De functie
Als Business Architect vervul jij een belangrijke brugfunctie tussen strategie, organisatie en de informatievoorziening. Je brengt ze met elkaar in balans en houdt daarbij rekening met modernisering vanuit een UWV breed perspectief. Denk bijvoorbeeld aan het geheel van alle relevante bedrijfs- en applicatiefuncties, bedrijfs- en werkprocessen, ICT-ondersteuning, kennis, kunde, instructies en gebruikershandleidingen. Dat je daarbij rekening houdt met de UWV Enterprise Architectuur spreekt voor zich.

Wat ga jij daar doen?
 • Vanuit jouw centrale positie schakel je met zowel collega's die gebruik maken van de applicaties als met de ontwikkelaars. Aan jou de taak om deze twee naar elkaar te brengen, zodat er een optimaal applicatielandschap wordt gecreëerd.
 • Vertalen van relevante interne en externe ontwikkelingen in richtinggevende alternatieven, goede oplossingen en bedrijfsarchitectuur. Plus het ontwikkelen en beheren van relevante bedrijfs- en doelarchitecturen en visiestukken.
 • Voorbereiden van beleidsbeslissingen voor de directie door het geven van adviezen.
 • Creëren van draagvlak voor de gemaakte keuzes. Binnen UWV werk je altijd samen met andere organisatieonderdelen.
 • Leveren van een strategische bijdrage aan het informatieplan en de afstemming met de directie van de divisie.
 • Geven van advies door het opstellen van meerdere scenario's over complexe vraagstukken met betrekking tot de verbetering van de bedrijfsdoelstellingen. Tegelijkertijd lever je hier de onderbouwing voor aan, zodat de juiste belangenafweging gemaakt kan worden.
 • Bouwen aan jouw interne en externe netwerk, zodat je tot een snelle informatievoorziening komt én draagvlak creëert voor de op te leveren adviezen.
Als Business Architect werk je op het hoofdkantoor in Amsterdam Sloterdijk binnen de divisie WERKbedrijf: De divisie WERKbedrijf houdt zich bezig met arbeidsbemiddeling en re-integratie. WERKbedrijf brengt werkzoekenden – vaak met een grote afstand tot de arbeidsmarkt - en werkgevers bij elkaar. De dienstverlening van het WERKbedrijf gebeurt meer en meer online via werk.nl. WERKbedrijf heeft ruimte voor twee Bedrijfsarchitecten.

lees meer

Functie-eisen Je bent de ideale kandidaat voor deze rol als Business Architect bij het UWV in Amsterdam als je beschikt over de volgende kwaliteiten.
* Je opleiding en ervaring:
 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding richting bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde of een andere veranderkundige opleiding.
 • Je hebt in ieder geval al 3 jaar ervaring opgedaan als Bedrijfsarchitect, Business Architect of 5 jaar in een soortgelijke rol als bijvoorbeeld Business Consultant of Business Informatiemanager.
 • Je ervaring ligt nadrukkelijk aan de bedrijfsproces en applicatiekant en NIET aan de infrastructuur of securitykant, die functies zijn elders belegd.
 • Aanvullende cursussen op het gebied van bedrijfsarchitectuur, jij hebt ze gevolgd. Archimate en BiZZdesign zou mooi zijn, maar hoeft niet.
* Je kennis:
 • Jij kent en gebruikt de theorieën, methoden en instrumenten van jouw vakgebied als geen ander. En door jouw interesse in je vakgebied, beschik je ook over de kennis van andere specialismen.
 • Doordat jij een klik hebt met de ICT, ben jij in staat het technische onderdeel zó te vertalen dat dit begrijpelijk is voor de klanten en gebruikers.
* Je persoonlijkheid
 • UWV zoekt persoonlijkheden zonder arrogantie en ivoren toren gedrag. Jij beschikt over het talent om binnen no time een netwerk van stakeholders op te bouwen dat van pas komt bij de realisatie van de doelstellingen.
 • UWV staat onder regie van de politiek en dat zou je als burger niet anders willen. Dat bekent dat dingen wel eens anders lopen dan je had gehoopt. Maar je hebt de energie en drive, waardoor je kunt incasseren én genieten van de zaken die wel gerealiseerd worden.
 • Je bent in staat om door te vragen totdat je bij de kern van het probleem of vraagstuk bent.
 • Tot slot ben jij in staat afstand te nemen van de dagelijkse praktijk. Alleen zó ben jij in staat de hoofdlijnen te zien en je focus te leggen op het langetermijnbeleid. En op de doelen en de vertaling daarvan naar de veranderingen van morgen.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 50.000 - € 74.000 p/j

Het salaris is als volgt opgebouwd:
* Een bruto jaarsalaris tussen de € 50.000,- en € 74.000,-, afhankelijk van kennis, kunde en ervaring
* Dat bedrag is exclusief een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je totale vaste bruto jaarinkomen ligt dus tussen de € 58.000,- en € 86.000,-

lees meer

Overige info UWV is niet gek en weet dat het niet bij iedere Business Architect bovenaan het verlanglijstje staat, maar de mensen die er werken denken daar anders over. Natuurlijk betaalt het UWV niet de hoogste salarissen in de markt en nee, je krijgt geen leaseauto. Als dat je drijfveren in het leven zijn, moet je niet verder lezen.

Maar ben jij nu Bedrijfsarchitect, Business Architect, Business Consultant of Business Informatiemanager? En wil jij een bijdrage leveren aan deze gigantisch grote verandering in het applicatielandschap van UWV? En ben je toe aan een goede privé-werk-balans? Dan is dit de plek waar je je uit kunt leven en ook nog tijd over houdt voor je gezin… of je vrienden ;-)

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:
 • Een bruto jaarsalaris tussen de € 50.000,- en € 74.000,-, afhankelijk van kennis, kunde en ervaring
 • Dat bedrag is exclusief een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je totale vaste bruto jaarinkomen ligt dus tussen de € 58.000,- en € 86.000,-
 • 25 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband) + mogelijkheid voor 13 aanvullende vakantiedagen
 • Een zeer ruimhartig opleidingsbeleid
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden middels een elektronisch keuzeplan
 • Een werkplek die kruipend vanaf Station Sloterdijk is te bereiken
 • Goede doorgroeimogelijkheden (en we hebben de voorbeelden om dit te staven)

lees meer

Bedrijfsomschrijving UWV is een maatschappelijk dienstverleningsbedrijf dat draait op ICT. Als IT'er bij UWV werk je aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Of het nu gaat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of ondernemers die tijdelijk crisishulp nodig hebben: het UWV biedt dienstverlening die past bij de wensen van burgers, werkgevers, politiek en andere stakeholders.

Met ruim 1.600 medewerkers en jaarlijks zo'n 100 miljoen bezoekers op uwv.nl en werk.nl is UWV een grote IT-werkgever met toegang tot de data van miljoenen Nederlanders. Daardoor heeft UWV een directe impact op het functioneren van onze maatschappij. Daar ligt voor de 1.600 medewerkers keer op keer een enorme uitdaging om grote, ingrijpende projecten tot een goed einde te brengen. Een concreet en recent voorbeeld daarvan is het binnen no-time vertalen van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) naar een goedwerkend, stabiel platform zonder problemen. Dat dit niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt, weet jij als Business Architect net zo goed als wij.

Werken bij UWV is meer dan werk. Je zoekt altijd verdieping in je vak. Tegelijkertijd wil je ook bijdragen aan iets dat groter is dan jezelf. Zinvol werk plús inhoudelijke uitdaging. Die twee bij elkaar opgeteld noemt UWV werk met zinhoud. Dat is precies wat zij je te bieden hebben.

lees meer

Contactpersoon Dhr. Bas Westland
0204634001
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Software Architect in Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures