user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Applicatiebeheerder (UWV) - Amsterdam

Applicatiebeheerder
UWV
 • UWV
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 38 - 40 uur p/w
Functieomschrijving UWV zeg je? Ja, UWV als jouw nieuwe werkgever. Durf jij het aan om te zeggen dat jij de IT doet voor 800 IT-collega’s, stuk voor stuk kritische klanten mét verstand van zaken? En dat in een nieuw op te zetten team? Of daagt jou dat juist uit? Nou?

Vacature Applicatiebeheerder - UWV

Als Applicatiebeheerder bij UWV in Amsterdam, ben je er verantwoordelijk voor dat jouw 800 IT-collega’s hun werk optimaal kunnen doen. Want als zij dat kunnen, beschikken de 18.000 medewerkers van het UWV over veilige, betrouwbare informatiesystemen, waarmee ze optimale dienstverlening aan de burgers (onder andere werkzoekenden, werkgevers en arbeidsongeschikten) kunnen verlenen. Het merendeel van de beheerprocessen is al ontworpen en moeten nu ingeregeld worden. Jij pakt hier de verantwoordelijkheid voor en hebt hierbij alle aandacht voor security, een cruciaal onderdeel. Je komt te werken in een nieuw team, onder leiding van Erwin Barendregt, dat momenteel opgezet wordt binnen de centrale afdeling ICT Services.

Wat je als Applicatiebeheerder gaat doen:
 • ondersteunen van IT-diensten (70% standaard applicaties, 30% is maatwerk): Microsoft Office Suite, Remote Desktop Toegang, Database Hosting, Eenduidige Software Aanlevering, Active Directory (AD), Oracle Access manager (OAM), Bizzdesign Architect.
 • verzorgen van derdelijns ondersteuning. Denk aan het adviseren bij verstoringen, incidenten en het interpreteren van incidentrapportages. En ja, er wordt verwacht dat je met voorstellen komt hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.
 • zorgen dat je volledig op de hoogte bent van de wensen van je collega’s, en deelnemen aan het gebruikersoverleg. Alleen zo kun je anticiperen op wat komen gaat.
 • bijhouden van alle ontwikkelingen op het gebied van IT en de consequenties voor jouw systemen. Simpelweg omdat jij niet het type bent dat wacht op een piepende klant.
 • toetsen van de voorgestelde wijzigingen op consequenties voor de systemen, maar ook voor de rest van de informatievoorziening (het is tenslotte IT for IT). Groen licht? Dan geef jij advies en opdracht aan de externe leverancier van de systemen.
 • zorgen dat alle wijzigingen goed worden getest door de leverancier en testers, voordat ze in gebruik genomen worden. Je beoordeelt het testplan, testscripts en rapportages.
 • akkoord? Dan adviseer en ondersteun je bij de implementatie van de functionaliteit. Denk aan onder andere sign-off, implementatie-draaiboek, beheerdocument.

lees meer

Functie-eisen * Je opleiding en ervaring:
 • in ieder geval hbo-werk- en -denkniveau. Alleen een mbo-opleiding afgerond of geen afgeronde hbo-opleiding? Geen probleem, dan testen we jouw werk- en denkniveau in een assessment.
 • ervaring in een grootschalige organisatie is wel heel handig. Evenals ervaring met het beheer van een aantal IT for IT-applicaties.  
* Je kennis:
 • je hebt kennis van beheerframeworks als ASL, BiSL en ITIL.
 • je weet hoe je jezelf schriftelijk goed moet uitdrukken. Je zult namelijk zaken moeten vastleggen in beheerdocumenten, draaiboeken en rapportages.
* Je persoonlijkheid
 • UWV zoekt iemand die problemen goed kan analyseren en op basis daarvan een oordeel kan vormen en een goed advies kan uitbrengen.
 • jij bent als een échte Applicatiebeheeder 2.0 niet reactief, maar creatief en proactief. Je hebt je antennes uitstaan bij de gebruikers, je leveranciers en in de IT-markt. Dit omdat je weet dat je daarmee kunt voorkomen dat jouw applicaties vastlopen als de wereld verandert. En dat doet ie, vaak! 
 • jij weet dat je succes niet alleen bereikt en dat jezelf onmisbaar maken misschien heel fijn voelt, maar niet verstandig is. Je bent dus iemand die makkelijk samenwerkt en zijn of haar kennis graag deelt.
 • UWV zoekt NIET de “klassieke” beheerder die als “single point of knowledge” op de applicatie zit, waarvan hij vroeger superuser was en waar niemand omheen kan als er een issue is. Dat beheermodel is niet heel erg schaalbaar en een beetje onhandig als je met vakantie gaat of ziek wordt. Jij bent ook maar een mens, nietwaar?

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar als je verder denkt dan je volgende bonus of je leaseauto, is het zeker een werkgever die je als Applicatiebeheerder moet overwegen. Zeker als je graag de IT verzorgt voor IT-professionals.

Bij UWV werken 1.300 medewerkers aan de informatievoorziening. De afdeling ICT Services speelt daarin met 800 medewerkers een centrale rol. Zij zorgen voor de gehele IT-infrastructuur van de 18.000 UWV-medewerkers, samen met een aantal externe leveranciers, waaronder KPN (werkplekken), IBM (hosting) en Capgemini (applicatieontwikkeling). Binnen ICT Services, maak jij als Applicatiebeheerder deel uit van het team Beschikbaarheidmanagement. Waar je jouw vak uitoefent? Vanuit het UWV-hoofdkantoor vlak naast Station Sloterdijk in Amsterdam.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 37.000 - € 60.000 p/j
Applicatiebeheerder (UWV) - Amsterdam
Score: 8.2
Stemmen: 38

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam