user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature IT Security Specialist (UWV) – Amsterdam

in Amsterdam

 • UWV
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Als IT Security Specialist bij UWV in Amsterdam, ben je verantwoordelijk voor het bedenken en realiseren van de technologie achter de informatiebeveiliging van 20.000 werkplekken, 1200 servers, 200 bedrijfsapplicaties met o.a. 150.000 medische dossiers. Oh ja, en de drukst bezochte websites van de Nederlandse overheid (samen goed voor 7 miljoen bezoekers per maand). Je opereert vanuit het CIO Office binnen het team van CISO Alex Kooistra samen met een zestal collega’s. Je staat onder de eindregie van Aart van der Vlist (CIO). Je standplaats is het UWV hoofdkantoor bij station Sloterdijk in Amsterdam.

Wat ga jij daar doen?
 • Allereerst je bemoeien met een paar (3 - 5) stoere IT projecten, waar jij verantwoordelijk bent voor de security component, denk aan:
 • De koppeling van UWV systemen en data aan het SUWI-net, waarin de SVB en gemeenten informatie uitwisselen over burgers en bedrijven.
 • Het creëren van een locatie- en device onafhankelijke werkplek voor de UWV-ers met behoud van goede beveiliging;
 • En een paar die we pas in het gesprek verklappen ;-)
 • Je werkt nauw samen met de Enterprise Security Architecten binnen het CIO Office en de Security Officers van de divisies (Werkbedrijf, Social Medische Zaken, Uitkeren, Gegevensdiensten en Klant & Service).
 • Ook het UWV beweegt naar de Cloud en dienstverlening via apps. Jij denkt mee over de beveiliging daarvan en kunt voorstellen van leveranciers inhoudelijk toetsen.

lees meer

Functie-eisen * Je opleiding en ervaring:
 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau. En een CISSP certificering is wel het minimum. Certified Ethical Hacker, ook mooi. Check!
 • Je zit nu waarschijnlijk als Lead Engineer in een SOC van een grote hosting of datacenterpartij. Of je zit als Security Consultant bij een consultancy club die complexe organisaties adviseert over beveiligingsissues. Maar nu is het tijd voor je geworden om de stap van reactief naar proactief omgaan met security te maken.
* Je kennis:
 • Jij kunt complexe security vraagstukken beslisbaar maken voor management door ze helder te verwoorden op papier en IRL.
 • Thuis heb je misschien wel een heel netwerk runnen en test je allerlei nieuwe spullen uit, waar ze op je werk nog niet aan toe zijn.
 • Als ik zeg Firewall, IPS, SIEM, Stork 23.0 en IAM, ga je me niet glazig aankijken, maar knik je vol begrip.
* Je persoonlijkheid
 • UWV zoekt persoonlijkheden zonder arrogantie en ivoren toren gedrag. Mensen hebben snel een click met je. Jij kunt makkelijk relaties aangaan met mensen op elk niveau, ook buiten het Security- en IT-domein.
 • UWV staat onder regie van de politiek en dat zou je als burger niet anders willen. Dat bekent dat dingen wel eens anders lopen dan je had gehoopt. Maar je hebt de energie en drive, waardoor je kunt incasseren én genieten van de zaken die wel gerealiseerd worden. En je snapt dus ook dat een beveiligingslek als laatst bij LinkedIn, onder jouw “watch” niet gaat en kan gebeuren.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Tsja, UWV introduceren hoeft natuurlijk niet. Iedereen kent het en heeft er een mening over. Maar als je verder denkt dan je volgende bonus of je leaseauto, is het zeker een werkgever die je als IT Security Specialist moet overwegen. Zeker als je graag de complexiteit van de systemen wilt terugbrengen. En daarmee het werk van de 18.000 UWV-ers voor hun 1,4 miljoen klanten wilt verbeteren.

Bij UWV werken 1300 medewerkers aan de informatievoorziening. In een grote verandering gaat nu een grote groep medewerkers van de centrale IT organisatie over naar de divisies om ze directer onder hun regie te brengen. Het CISO Office moet waarborgen dat in die nieuwe situatie consistentie zit in de gekozen security oplossingen en dat ze passen in de concern brede informatiestrategie.

Technology stack bij het UWV? UWV heeft een breed infrastructuur en applicatie landschap waarbij de meeste gangbare technologieën gebruikt worden. Denk hierbij aan Filenet, SQL Server, VMS, Aix, Linux, Wintel, Bizztalk, Oracle, Microsoft, SIEM, ISMS. 22.000 werkplekken, 31 miljoen TB aan storage.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 60.000 - € 65.000 p/j
IT Security Specialist (UWV) – Amsterdam
Score: 9.1
Stemmen: 31

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam