user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Data Architect

Data Architect
de Volksbank
 • de Volksbank
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Zo ziet jouw baan eruit
Als Data Architect ben je, van proces tot infrastructuur, verantwoordelijk voor de data architectuur van de Volksbank. Je geeft richting aan het doorvertalen van de IT-strategie naar de “to-be” architectuur in concrete en IT architectuurproducten en oplossingen (oa. blauwdrukken en roadmaps). Je zorgt voor de acceptatie binnen de organisatie en bewaakt dat de werkzaamheden volgens de afgesproken architectuur worden uitgevoerd. Je weet architectuur te onderhouden en ontwikkelt, in samenwerking met collega-architecten, de principes en kaders. Je wordt gezien als autoriteit binnen je vakgebied. 

Je wordt o.a. verantwoordelijk voor:
Het opstellen van de data architectuur binnen de Volksbank Optreden als aanspreekpunt vanuit architectuur richting ICT en de business Coachende rol richting je collega's.

Hier kom je te werken
De afdeling Architectuur maakt deel uit van de Value Organisatie, hét IT- en veranderbedrijf van de Volksbank, verantwoordelijk voor alle IT-dienstverlening binnen de organisatie. Als IT-professional verbeter je de informatievoorziening voor onze bedrijfsvoering. Samen met je collega’s houd je de kwaliteit van onze IT-afdeling structureel op een hoog niveau. We werken in vaste, zelfsturende teams en volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet. IT is een belangrijke speler in de ontwikkelingen die we doormaken en de manier waarop we onze klanten willen bedienen. 

lees meer

Functie-eisen Als data architect bij de Volksbank ben je uitstekend in staat om je collega’s te motiveren en te coachen om gezamenlijk het beste resultaat op te leveren. Je bent gewend je weg te vinden binnen grotere organisaties en weet je communicatie op de verschillende niveaus aan te passen. Je bent gedreven en beschikt over een sterke persoonlijkheid. Tot slot weet jij, door een sterk conceptueel vermogen, met gemak je visie om te zetten naar een werkbaar plan. 

Verder heb je:
 • Afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur bedrijfskundig of IT gerelateerd.
 • Aantoonbare kennis van het vakgebied Architectuur (Archimate, TOGAF).
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met Data Architectuur in een enterprise omgeving.
 • Kennis van datawarehouses, big data en (SS)BI platformen en tooling.
 • Kennis en ervaring met datagovernance processen, en datamanagement in het algemeen.
 • Expert op het gebied van Informatie en data Architectuur van grootschalige omgevingen (ervaring met ontwikkeling ‘onder architectuur’ en programmeer- en ontwerpervaring) en hun ontwikkel-, beveiligings-, load- en performance aspecten.
 • Kennis van trends en (disruptieve) ontwikkelingen op het gebied van technologie en de financiële dienstverlening.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket: een prima salaris, 13e maand en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. 

lees meer

Data Architect
Score: 8.4
Stemmen: 24

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Bosch