user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down

Vacature Informatiemanager Integrale Zorg & Welzijn

Vacature Amsterdam

SIGRA
 • SIGRA
 • Universitair, 5 - 10 jaar ervaring
 • 32-36 uur per week
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Voor uitbreiding van ons team is de volgende vacature ontstaan:


Informatiemanager Integrale Zorg & Welzijn

32-36 uur per week


Ben jij de collega die onze SIGRA-ICT-visie weet om te zetten in concrete en tastbare resultaten voor zorg- en welzijnsprofessionals en patiënten en cliënten in onze regio? Vind je het uitdagend om in een complex politiek en bestuurlijk krachtenveld resultaten te boeken en deze zichtbaar te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Waar ga je aan meewerken?
Het programma ICT, Innovatie & eHealth is een van de drie programma’s waarbinnen de SIGRA-leden en hun partners samenwerken. Het doel van dit programma is mogelijk maken van veilige digitale informatie-uitwisseling tussen zorg- en welzijnsprofessionals onderling én met hun patiënten en cliënten om de gezondheid(szorg) te verbeteren.

Wat ga je doen als Informatiemanager Integrale Zorg & Welzijn:
 • Je draagt bij aan de SIGRA-ICT-visie en vertaalt dit naar een gemeenschappelijke Zorg & ICT-architectuur voor de veilige uitwisseling van digitale informatie tussen zorg- en welzijnsprofessionals onderling én met hun patiënten en cliënten. Je werkt hierbij nauw samen met collega’s van de SIGRA leden.
 • Je levert een doelarchitectuur op en coördineert en bewaakt de realisatie daarvan samen met onze leden.
 • Je volgt relevante landelijke ontwikkelingen op het gebied van zorgICT, bent een vraagbaak voor onze leden en vertaalt deze ontwikkelingen in regionale projecten en activiteiten.
 • Je voert ICT-aanbestedingstrajecten uit voor (delen van) de gemeenschappelijke ICT-infrastructuur.
 • Je brengt complexe ICT-vraagstukken terug tot heldere besluitvormingsvoorstellen voor ICT-managers, informatiemanagers en bestuurders.
 • Je staat collega’s uit de SIGRA-programmalijnen Integrale Zorg & Welzijn en Arbeidsmarkt & Onderwijs met raad en daad bij met ICT-vragen uit deze programma’s.

lees meer

Functie-eisen
 • Academisch werk- en denkniveau. Opleiding bijvoorbeeld (bedrijfskundige) Informatica, Medische Informatiekunde, Klinische Informatica of vergelijkbaar.
 • 5 – 7 jaar aantoonbare werkervaring met ICT-vraagstukken in zorg en/of welzijn. (Bij voorkeur in meerdere rollen zoals adviseur, projectmanager, programmamanager, informatiemanager en businessanalist).
 • Up-to-date kennis van ICT-infrastructuur en architectuur, communicatiestandaarden en –protocollen en landelijke ICT-ontwikkelingen in de zorg, zoals IHE, EDI, iWMO en HL7.
 • Bij voorkeur werkervaring in meerdere domeinen binnen zorg en welzijn (cure, 1e en 2e lijn, care, jeugd en welzijn / het sociaal domein).
 • Kennis van inkooptrajecten, securitymanagement, privacybescherming en informatiebeveiliging is een pre.
 • Kennis van recente ontwikkelingen in het Zorg&ICT-landschap in alle lagen van interoperabiliteit, zoals processen, informatie en applicatie; je focus ligt op de business en functionaliteit, meer dan op de techniek.

Competenties:
 • Zelfstandig werkend én gericht op in- en externe samenwerking
 • Projectmatig en gestructureerd werken
 • Netwerker en verbinder
 • Organisatiesensitief
 • Flexibel en stressbestendig
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden

lees meer

Bedrijfsomschrijving

SIGRA is het samenwerkingsverband van organisaties en formele netwerken, actief in zorg en welzijn in Amsterdam/Diemen/ Amstelveen, Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord. SIGRA draagt met circa 100 zorg- en welzijnsorganisaties en ruim 130.000 medewerkers bij aan de continue verbetering van samenhang, kwaliteit en efficiëntie van de gezondheidszorg en het welzijn voor de mensen in ons werkgebied. SIGRA werkt rondom drie programma’s: Integrale Zorg & Welzijn, Arbeidsmarkt & Onderwijs en ICT, Innovatie & eHealth.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg
Overige info Arbeidsvoorwaarden

Bij SIGRA werken ruim 40 betrokken en bevlogen medewerkers, met hart voor zorg en welzijn. Er is ruimte voor ondernemerschap, eigen initiatief en verantwoordelijkheid, in een uitdagende werkomgeving. De aanstelling is voor een jaar met bij goed functioneren verlenging. Inschaling in FWG 60 cao Ziekenhuizen.

Wij bieden uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, volgen de cao Ziekenhuizen met deelname aan een pensioenfonds, eindejaarsuitkering, deelname aan collectieve ziektekostenverzekering en een persoonlijk opleidingsplan. Verder doet SIGRA er alles aan om een gezonde werkomgeving te creëren voor haar medewerkers.


Sollicitatieprocedure

Stuur je sollicitatie naar sollicitatie@sigra.nl met als onderwerp sollicitatie informatiemanager.

Wij verzoeken je om gemotiveerd te solliciteren en je cv te voorzien van referenties. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Floor Bos, manager ICT, Innovatie en eHealth, f.bos@sigra.nl / 06-58084247 of met Walter de Haan, Informatiemanager Integrale Zorg en Welzijn, w.d.haan@ezda.nl / 06-122159360.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Trefwoorden: Vacature Informatiemanager Amsterdam, Vacature ICT Informatiemanager Noord-Holland, IT Informatiemanager Integrale Zorg & Welzijn

lees meer

Contactpersoon Floor Bos
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor ICT medewerker in regio Amsterdam
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam