Vacature Technisch Architect - Heerlen

Heerlen

Pitt IT Professionals
 • Pitt IT Professionals Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving
Je werkplek

Onze opdrachtgever, Open Universiteit, is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de Open Universiteit studeren ruim 14.000 studenten en werken bijna 700 medewerkers.

Afdeling:
Als Technisch Architect kom je te werken binnen de afdeling Dienst Informatietechnologie en Facilitaire zaken (ITF). Deze afdeling is de centrale uitvoeringsdienst van de Open Universiteit voor de gebieden IT en Facilitaire zaken. Zij biedt op efficiënte en effectieve wijze professionele service aan de medewerkers / collega’s en aan de studenten.

lees meer

Functie-eisen
Wie ben jij?

Ben jij de multidisciplinaire technisch architect die wij zoeken? Heb je kennis van ontwikkelarchitecturen, java, cloud en het applicatielandschap in het algemeen? Kun jij functionele ontwerpen en userstories vertalen naar (technische) state of the art oplossingen? Kun jij de brug slaan tussen de business (o.a. productowners) en werkbare ICT-oplossingen die passen binnen de gewenste IT-architectuur? Kun jij externe implementatie partijen begeleiden zodat ze applicaties of functionaliteiten opleveren die passen in de architectuur?
Als technisch architect heb je een verbindende rol en werk je in de breedte samen met o.a. collega-architecten, ontwikkelaars, business analisten, informatieanalisten, productowners en infra specialisten aan de verdere uitbouw en innovatie van het applicatielandschap

Als je je in staat bent om met energie, passie en plezier samen te werken in meerdere complexe, innovatieve en ICT-projecten tegelijk, dan zijn wij op zoek naar jou! Open Universiteit is volop in beweging. Er zijn diverse grote en belangrijke projecten die jij als technisch architect tot een goed eindresultaat moet brengen. Werken onder architectuur en het selecteren van toekomst-vaste oplossingen is voor de Open Universiteit daarbij van cruciaal belang.

Wat neem je mee?

Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond en al enkele jaren ervaring als architect bij middelgrote of grote bedrijven. Je hebt ervaring met heterogene systeem- en applicatielandschappen. Je hebt kennis van softwareontwikkeling en kunt ook zelf programmeren in Java. Je bent in staat om zelf proof-of-concepts neer te zetten en deze inhoudelijk te bespreken met of over te dragen aan collega-architecten, infrastructuur specialisten en softwareontwikkelaars. Je kunt zowel in groepsverband als zelfstandig werken. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent in staat tot planmatig en gestructureerd werken. Je staat sterk in je schoenen en kunt ook in complexe projecten en een politieke omgeving het overzicht houden en zaken onderbouwen. Ervaring in het hoger onderwijslandschap is een pré.

Je hebt kennis van en ervaring met de volgende onderwerpen:

 • Portaal technologie, web toepassingen en apps;
 • Integratievraagstukken bij hybride (cloud en on-premise) applicatielandschappen;
 • API’s (Webservices/REST/SOAP);
 • Identity & Access Management (oauth2, openidconnect, saml etc);
 • Security;
 • Middleware (Tomcat, Redis, Elastic search, ActiveMQ);
 • Realiseren van technische ontwerpen en architectuur views;
 • Informatieanalyse;
 • Datamodellering en database structuren;
 • Java, SQL;
 • Management rapportage;
 • Kafka/Confluent (pré);
 • Qlik (pré);
 • Ervaring met werken volgens een agile/scrum werkwijze;
 • Nauwe samenwerking met developers en bewaken van realisatie van requirements;
 • Design patterns;
 • Kennis van Hoger Onderwijs landschap (pré);
 • Kennis van Archimate (pré).

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Overige info
Wat kun je verwachten?

Naast een veelzijdige fulltime baan biedt Open Universiteit je uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een jaarcontract met de intentie deze te verlengen met een contract voor onbepaalde tijd.

Selectieprocedure

Enthousiast?
Solliciteer dan direct via onderstaande button en we nemen snel contact met je op. Geen cv bij de hand? Geen probleem, solliciteer eenvoudig met jouw LinkedIn profiel. Heb jij nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met de contactpersoon voor deze functie.

Contact:
Riëtte Coolen
06-51402219
[email protected]

lees meer

Bedrijfsomschrijving Pitt IT Professionals is een gespecialiseerde IT-dienstverlener actief in werving & Selectie, detachering en interim advies. Pitt IT gelooft in een persoonlijke touch, in elkaar kennen. Pitt IT Professionals onderscheidt zich met name door de professionaliteit van zijn medewerkers, een grote flexibiliteit en een snelle responstijd. Professionaliteit, enthousiasme, mensgerichtheid en gedrevenheid zijn kernwaarden van onze organisatie.

lees meer

Contactpersoon Riëtte Coolen
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures ICT Architect in Heerlen
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Heerlen