Vacature Servicedesk Engineer

Ede

De Heus Nederland B.V.
  • De Heus Nederland B.V.
  • MBO niveau 3 of hoger
  • Medior/Senior niveau
  • Vast contract
  • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Als Servicedesk Engineer ga je aan de slag om gebruikers te helpen en te ondersteunen bij hun problemen, dit kan zowel per telefoon, per mail als op locatie zijn. Jij zorgt ervoor dat de eindgebruiker snel weer aan de slag kan. Soms zal je ook betrokken worden bij projecten of migraties. Als Servicedesk Engineer ben jij het visitekaartje van de IT afdeling en het eerste aanspreekpunt voor jouw collega's bij IT gerelateerde zaken. Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan: problemen met laptops en mobiele devices, vragen over Office 365, account/wachtwoord resets, problemen met de printer etc. Jij zorgt ervoor dat de eindgebruiker snel weer aan de slag kan.

Wanneer problemen worden doorgezet naar een ander team, zorg jij ervoor dat de eindgebruiker goed op de hoogte blijft van de status van de melding. Je mag ook baliediensten draaien. Hier kunnen eindgebruikers langskomen in geval van IT gerelateerde vragen of problemen. Daarnaast dient het vaak als uitgifte punt voor hardware. Hoe leuk om een eindgebruiker een nieuw device te mogen overhandigen en direct ook even te helpen met de eerste instellingen.


lees meer

Functie-eisen

Je talent voor prioriteiten stellen en overzicht houden komt goed van pas in deze functie. Daarnaast heb je de ambitie jezelf te blijven ontwikkelen en zie je het als een uitdaging om zelfstandig te werken en zonder hulp van anderen acties op te starten en af te handelen.

Minimaal een MBO4 diploma richting ICT met minimaal 5 jaar werkervaring op een servicedesk en relevante certificering op het vlak van ITIL, Client infrastructure en Microsoft Office. Zowel de Nederlandse als de Engelse taal beheers je uitstekend in woord en geschrift

lees meer

Overige info Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt bij ons alle mogelijkheden om impact te maken en een belangrijke bijdrage te leveren aan het realiseren van onze strategie. Wij geloven dat onze mensen de motor achter onze groei zijn; zij zijn de drijvende kracht die onze ambitieuze doelstellingen waarmaken. Dat is precies de reden waarom wij investeren in het ontwikkelen van jouw talenten. Je krijgt bij ons alle ruimte om te leren, te groeien en samen te werken met collega’s over de hele wereld. Kortom, een inspirerende en ondernemende werkomgeving!

Wij bieden je een dienstverband voor 40 uur per week in een no-nonsense bedrijfscultuur. Een omgeving waar volop ruimte is voor eigen initiatief. Je ontvangt een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket op basis van je kennis en ervaring.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Servicedesk Medewerker ICT in Ede
  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Ede