Vacature IT Platformbeheerder - Den Haag

Den Haag

Koninklijke Bibliotheek
 • Koninklijke Bibliotheek
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

De KB heeft een breed taakveld en biedt een platform waar mensen en informatie samen komen. De informatievoorziening en de achterliggende infrastructuur wordt voor een deel in een eigen Datacenter gehost en beheerd. Team IT-Beheer zorgt voor het dagelijks operationeel houden van de bestaande IT-infrastructuur en het in beheer nemen van nieuwe diensten. Voor dit team zoeken wij twee Platformbeheerders waarbij voor de ene beheerder het accent ligt op beheer en voor de andere beheerder op de vernieuwing binnen de CI/CD omgeving.

In de ene Platformbeheerdersfunctie zorg je er onder meer voor dat het beheer op de bestaande servers goed is ingericht. Je hebt een actieve rol in het analyseren van grote en kleine problemen/verstoringen en vanzelfsprekend ook in het oplossen ervan. 

In de andere Platformbeheerdersfunctie zorg je onder meer voor verbeteringen in de CI/CD omgeving. Wijzigingsverzoeken m.b.t. de IT-infrastructuur worden door jou ter hand genomen en met zorg uitgevoerd. Verder heb je oog voor de toekomst en onderzoek je samen met je collega’s of nieuwe technologieën inzetbaat zijn bij de KB.

Je werkt vanuit het team IT-beheer. Het team IT-beheer en het team IT-ontwikkeling vormen samen de afdeling Informatietechnologie (IT). Bij de afdeling IT werken bevlogen professionals die met elkaar voor een betrouwbare IT-infrastructuur zorgen. Ze zijn, net als jij, makkelijk benaderbaar en flexibel ingesteld. Er heerst een klantgerichte en op resultaat gerichte, informele werksfeer. Incidenteel zal je ook buiten kantoortijd moeten werken en op termijn ga je ook meedraaien met de consignatiedienst. De systemen moeten immers 24/7 beschikbaar zijn.

De IT organisatie binnen de KB is in transitie, en de verwachting is dat we in de toekomst in zgn. T-shaped en DevOps teams zullen gaan werken. Vanuit die verwachting zijn flexibiliteit en wendbaarheid belangrijke competenties.

lees meer

Functie-eisen
 • Afgeronde HBO opleiding (IT).
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in het beheer van > 100 linux systemen.
 • Goede kennis van automatisering van IT processen en ervaring met implementaties en RHCE gecertificeerd.
 • Kennis van ITIL processen en ervaring met Agile werken is een pre.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel schriftelijk als mondeling). 

Specifieke wensen voor de Platformbeheerder ‘beheer’:

Kennis van Ansible Tower, Big-IP F5, Apache/Zend Server, Gitlab, Ansible, Red Hat Satellite 6. 

Specifieke wensen voor de Platformbeheerder ‘CI/CD omgeving’:

Kennis van Ansible Tower, Jenkins, Gitlab, container technologie, Ansible en Openshift.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Overige info Arbeidsvoorwaarden
 • Er wordt gestart met een initieel jaarcontract, dat na gebleken geschiktheid graag zal worden voorgezet voor onbepaalde tijd. 
 • Een goed salaris tussen € 2.736,00 en € 4.339,00 bruto per maand (schaal 10) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.
Sollicitatieprocedure
Voor meer informatie neem je contact op met Jeroen Bax via telefoonnummer 06-10303810

Werken voor Yacht
Yacht is dé organisatie van en voor professionals. Wij verbinden professionals en organisaties die het verschil willen maken. Ons doel is optimaal resultaat: jou als professional uitdagend werk bieden waarmee jij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbetert. Behoor jij tot de beste professionals in jouw vak? Wil je samen met vakgenoten het verschil maken bij toonaangevende organisaties? We geloven dat diverse teams van belang zijn voor ons als lerende organisatie die voorop wil blijven lopen in de wereld van werk. Want juist verschillen tussen mensen zorgen voor groei. Van collega's, klanten, kandidaten en daarmee van Yacht. Heb jij een uniek talent? We ontmoeten je graag.

lees meer

Bedrijfsomschrijving

De KB is een nationaal en internationaal bekend instituut: we zijn, met ruim 500 medewerkers, één van de grote Nederlandse erfgoed- en wetenschapsinstellingen en hebben een belangrijke coördinerende rol in het netwerk van openbare bibliotheken. Tot de taken behoren onder meer het bewaren, verzamelen en beschikbaar stellen van alle publicaties die in of over Nederland worden uitgegeven en het bouwen aan de nationale digitale bibliotheek.

lees meer

Contactpersoon Jeroen Bax
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures in Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures
Meer soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag